LE: Partizan čeka Malatiju ili Olimpiju!

Partizan neće na Marka Nikolića: Turska ili Slovenija! Ako eliminiše velški Konas Ki, Partizan će u 3. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope igrati protiv pobednika duela Malatijaspor - Olimpija Ljubljana.  Prvi meč bi trebalo da bude odigran u Humskoj.

Fudbal 22.07.2019 | 15:36
LE: Partizan čeka Malatiju ili Olimpiju!
Partizan je utakmicom protiv Inđije (1:0) započeo sezonu. Meč odigran na Gradskom stadionu u Inđiji bio je prvi takmičarski za crno-bele. Već u četvrtak srpskog osvajača Kupa čeka i premijera na evropskoj sceni. "Parni valjak" ne bi trebalo da ima većih problema u Velsu, gde ih čeka poluamaterski Konas Ki. 

Ukoliko Partizan bude uspešniji od Velšana čeka ih nova prepreka, a žrebom u Nionu odlučeno je da to bude pobednik dvomeča između Malatijespor i ljubljanske Olimpije.

Prva utakmica igra se 8. avgusta i trebalo bi da crno-beli budu domaćini, dok je revanš sedam dana kasnije u Turskoj ili Sloveniji. 

Partizan je prošle sezone eliminisan u plej-ofu od turskog predstavnika - Bešiktaša, dok je sa Olimpijom igrao tokom poslednjih letnjih priprema. Ljubljančani su pobedili 1:0, mada su mnogo bolji utisak osatvili Beograđani, koji nisu iskoristili brojne prilike.

Zanimljivo da je Partizan vrlo lako mogao da izvuče i par Videotom MOL - Vaduc, s obzirom na to da su samo dve kuglice ostale u "šeširu". Ipak, do novog okršaja sa ekipom iz Fehervara, koju predvodi nekadašnji trener Partizana Marko Nikolić, neće doći ovog leta.

Partizan je mogao da prođe bolje u žrebu za treće kolo kvalifikacija za Ligu Evrope. Ako tim Sava Miloševića opravda ulogu velikog favorita protiv velškog predstavnika – a niko ne sumnja da će tako biti – nameriće se na boljeg iz dvomeča Malatija-Olimpija. Prvi meč trebalo bi da bude odigran na stadionu našeg predstavnika 8.avgusta. 

Crno-beli su želeli da dobiju Gziru ili Ventspils, mađarski Fehervar Marka Nikolića je označen kao nepožljen, ali je žreb mogao da bude naklonjeniji srpskom predstavniku i osvajaču Kupa.

Malatija je bila jedno od najvećih iznenađenja u prošlom prvenstvu Turske. Čak su u jednom trenutku bili blizu pozicije koja vodi u Ligu šampiona. Posustali su u finišu. Dobara stvar za crno-bele je (ako dođe do tog susreta) je činjenica da je turski tim prodao srpskog internacionalca Danijela Aleksića, možda i najboljeg igrača prošle sezone.  Za Malatiju igra i nekadašnji kapiten Crvene zvezde Mičel Donald.

Prošlu godinu Malatija je završila kao petolasirani tim turskog prvenstva. Dobra je stvar što do potencijalnih mečeva sa crno-belima neće biti u takmičarskom ritmu, jer prvenstvo Turske počinje 18.avgusta.

I baš zbog toga Olimpija iz Ljubljane nije bez šansi. Sigurni smo da će u Humskoj držati palčeve Zmajčikima, bez obzira na poraz u nedavnom prijateljskom meču (0:1). Tada su crno-beli odigrali odlično poluvreme i nadigrali predstavnika Slovenije u Ligi Evrope.  

Partizan je i prošle godine u kvalifikacijama za Ligu Evrope morao da ide u Tursku, ali mu je rival tada bio moćni Bešiktaš.

Ako Čukarički ispiše istoriju, ide na jug! "Brđani" su saznali ime potencijalnog rivala u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope. Čuka u Solun ili Limasol! Ukoliko eliminišu Molde Brđani idu na boljeg iz okršaja Arisa i AEL-a.

Posle sjajne igre u dvomeču protiv Banantsa iz Jermenije (ukupni rezultat 8:0), fudbaleri Čukaričkog počeće ove nedelje dvomeč protiv Moldea.

Ako eliminišu Norvežane, "brđani" će igrati u 3. kolu protiv pobednika duela Aris (Grčka) - AEL Limasol (Kipar)!

Da bi se plasirali u tu fazu, igrači Aleksandra Veselinovića moraće da naprave uspeh kakav klub sa Banovog brda još nije postigao, jer u nokaut sistemu nikad nije preskočio dve evropske prepreke.

Put ka trećem kolu biće veoma težak, o čemu smo već pisali. 

Prvi meč Čukaričkog protiv Moldea biće odigran u četvrtak u Norveškoj, a revanš naredne srede u Beogradu.

Čukarički je dobio imena potencijalnih protivnika u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope. U pitanju su pobednici dvomeča između grčkog Arisa i kiparskog AEL-a.

Brđani će prethodno morati da eliminišu norveški Molde, a ukoliko uspeju u tome, može se reći da neće biti u podređenom položaju u trećoj rundi. Ekipe iz Soluna i Limasola su protivnici po meri sastava Aleksandra Veselinovića.

Čukarički u četvrtak igra prvi meč drugog kola kvalifikacija u Moldeu, a revanš je zakazan za sredu 31. jul na Banovom brdu. Potencijalni mečevi trećeg kola kvalifikacija zakazani su za 8. i 15. avgust.

Aris je prošlu sezonu završio na petom mestu grčkog prvenstva, iza šampiona PAOK-a, Olimpijakosa, AEK-a i Atromitosa. AEL je prvi deo šampionske trke u kiparskom prvenstvu okončao na trećoj poziciji, ali je u plej-ofu za šampionsku titulu pao mesto niže i bio četvrti, iza šampiona APOEL, AEK-a iz Larnake i gradskog rivala Apolona.

Ukoliko prođe u treće kolo kvalifikacija Čukarički će biti domaćin u prvoj utakmici.

Budućnost može u Hrvatsku, derbi Sparta - Trabzon! Nekoliko interesantnih parova...

Poznati su svi potencijalni parovi trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope. Na žrebu su se našli i srpski predstavnici u drugom kolu Partizan i Čukarički, koji su dobili svoje moguće rivale. Od ukupno 26 potencijalnih parova ubedljivo najveći derbi predstavlja okršaj između praške Sparte i turskog Trabzona.

Ukoliko eliminiše ukrajinsku Zoriju, podgorička Budućnost će na pobednika međusobnog okršaja između bugarskog CSKA i hrvatskog Osijeka. Mađarski Fehervar, koji predvodi srpski trener Marko Nikolić, ako eliminiše Vaduc, ići će na pobednika dvomeča estonske Flore i nemačkog Ajntrahta. Podsetimo, Flora je eliminisala Radnički iz Niša na startu takmičenja.

Previše sreće na žrebu nije imao ni švajcarski Tun, koji je izvukao Spartak iz Moskve. Rijeka će u trećem kolu najverovatnije na Aberdin.

Žreb za plej-of Lige Evrope zakazan je za 5. avgust, a ključni mečevi za ulazak u grupnu fazu masovnijeg evropskog takmičenja za 22. i 29. avgust.

Grupna faza Lige Evrope počinje 19. septembra, a pre toga, 30. avgusta, zakazan je veliki žreb u Monte Karlu.

Finale Lige Evrope igraće se 27. maja u Gdanjsku.

OVO SU BILI MOGUĆI PROTIVNICI PARTIZANA:

Fehervar (Mađarska) - Vaduc (Lihtenštajn)
Haugesund (Norveška) - Šturm (Austrija)
Malatijaspor (Turska) - Olimpija (Slovenija)
Čikura (Gruzija) - Aberdin (Škotska)
Ventspils (Letonija) - Gzira (Malta) 

Potencijalni parovi 3. kola kvalifikacija za Ligu Evrope:

Norčeping (Švedska) / Lepaja (Litvanija) - Hapoel Ber Ševa (Izrael) / Kairat (Kazahstan)
Torino (Italija) / Debrecin (Mađarska) - Šahtjor Soligorsk (Belorusija)/ Esbjerg (Danska)
Antverpen (Belgija) - Viktorija Plzenj (Češka)/Olimpijakos (Grčka)
Austrija Beč (Austrija) - Šamrok (Irska) - Apolon (Kipar)
Fejnord (Holandija) - Gabala (Azerbejdžan) - Dinamo Tbilisi (Gruzija)
Lehija (Poljska)/Brondbi (Danska) - Braga (Portugal)
Molde (Norveška)/Čukarički (Srbija) - Aris (Grčka) - AEL (Kipar)
Lokomotiva Plovdiv (Bugarska)/Trnava (Slovačka) - Strazbur (Francuska)/Makabi Haifa (Izrael)
Tun (Švajcarska) - Spartak Moskva (Rusija)
Alaškert (Jermenija)/FSCB (Rumunija) - Mlada Boleslav (Češka)/Ordabasi (Kazahstan)
Pjunik (Jermenija)/Jablonec (Češka) - Vulverhempton (Engleska)/Krusejders (S. Irska)
Mitjiland (Danska) - Rendžers (Škotska)/Progres (Luksemburg)
Marijupolj (Ukrajina) - AZ Alkmar (Holandija)/Haken (Švedska)
AEK Larnaka (Kipar)/Levski (Bugarska) - Gent (Belgija)/Vitorul (Rumunija)
Legija (Poljska)/KuPS (Finska) - Dunajska Streda (Slovačka)/Atromitos (Grčka)
Hagesund (Norveška)/Šturm (Austrija) - PSV Ajndhoven (Holandija)/Bazel (Švajcarska)
Rijeka (Hrvatska) - Čikura (Gruzija)/Aberdin (Škotska)
Ventspils (Litvanija)/Gzira (Malta) - Ženez Eš (Luksemburg)/Vitorija (Portugal)
Fehervar (Mađarska)/Vaduz (Lihtenštajn) - Flora (Estonija)/Ajntraht (Nemačka)
Konahs Ki (Vels)/Partizan (Srbija) - Malatijaspor (Turska)/Olimpija Ljubljana (Slovenija)
Domžale (Slovenija)/Malme (Švedska) - Utreht (Holandija)/Zrinjski (BiH)
CSKA Sofija (Bugarska)/Osijek (Hrvatska) - Budućnost (Crna Gora)/Zorja (Ukrajina)
Arsenal (Rusija)/Nefči (Azerbejdžan) - Bnei Jehuda (Izrael)
Lucern (Švajcarska)/K Klaksvik (Farska Ostrva) - Espanjol (Španija)/Stjarnan (Island)
Sparta Prag (Češka) - Trabzon (Turska)
Honved (Mađarska)/Univerzitatea Krajova (Rumunija) - AEK Atina (Grčka).

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar