ЛШ: Звезда избјегла Ајакс и Динамо - Копенхаген!

Опет иде на север! Ако шампион Србије прође Хелсинки у трећој рунди квалификација за Лигу шампиона играће против најбољег тима Данске. Маркети направио лапсус када је читао пар Црвене звезде, "спојио" их са БАТЕ Борисовим. . .  Први меч на ''Рајку''! Жреб за ЛШ: ПАОК на Ајакс, Краснодар на Порто, Динамо чека Ференцварош. . .  Познати сви потенцијални парови трећег кола квалификација. . .

Фудбал 22.07.2019 | 15:17
ЛШ: Звезда избјегла Ајакс и Динамо - Копенхаген!
Црвена звезда место у Лиги шампиона "крчи" кроз север Европе!

У првом колу су "избацили" литванску Судуву, у другом колу иду финску престоницу Хелсинки, док их је данашњи жреб у Ниону, за 3. рунду квалификација, спојио са најбољим тимом Данске - Копенхагеном, односно велшким ТНС-ом ако направи чудо!

Занимљиво је да су "замало" спојени са БАТЕ Борисовим, пошто је чувени Ђорђо Маркети прво прочитао име тима из Белорусије, али је онда увидео грешку...

Нема сумње да Звезду чека тежак задатак пошто се ради о екипи која је претходних година била чест учесник групне фазе Лиге шампиона, као и Лиге Европе, али добра вест је да је избегнут наелектрисан сусрет са Динамом из Загреба, односно најбољим тимом на жребу - Ајаксом.

Такође, уколико се у 3. коло пласирају Копенхаген и Црвена звезда, шампион Србије ће бити НОСИЛАЦ на жребу за плеј-оф, а који је заказан за 5. август.

То уједно значи да би, потенцијално, избегли Ајакс, Селтик и Динамо...

Ако прође Хелсинки, Црвена звезда ће бити домаћин у првом мечу. Утакмице 3. кола квалификација играју се 6. и 7. августа, а реванши су 13. августа.

Уколико испадне у току квалификација за Лигу шампиона, такмичење наставља у Лиги Европе, а тамо ће ривал бити бољи из дуела Риге (Летонија) и Пјаста (Пољска). У питању су шампиони ових држава који су квалификације завршили у првој рунди.

Црвена звезда је солидно прошла на жребању потенцијалних парова за треће коло квалификација за Лигу шампиона. Избегнут је Ајакс, црвено-бели су се мимоишли и са загребачким Динамом, па их је жреб спојио са Копенхганом.

Наравно, да би укрстили копља са шампионом Данске потребно је да црвено-бели елиминишу претходно Хелсинки, а да Копенхаген оправда улогу великог фаворита против Њу Сеинта из Велса.

Када се подвуче црта – добар жреб. Копенхаген је јак ривал, прошле године су елиминисали Аталанту и играли Лигу Европе. Имају искуства играња у Лиги шампиона, али... Под вођством Владана Милојевића Црвена звезда је побеђивала много јаче тимове од Копенхагена. Ако елиминише Копенхаген црвено-бели ће задржати статус носиоца за плеј-оф рунду. Нема сумње да нас ускоро очекују мечеви сезоне тима Владана Милојевића.

Први меч требало би да се игра на Маракани 6.августа. Реванш је седам дана касније у Данској.

Највећа снага Данаца је тренер Стале Солбакен који их успешно води од 2013. године. После двакола тамошњег првенства Копенхаген је лидер са максималним учинком. Савладали су Одензе и Архус. Међутим, током припрема су играли слабо. Губили су од Осијека и Оренбурга. 

Црвена звезда је претходни пут играла против данског представника играла 2003. године. И после шокантног реванша елиминисала Одензе.

Звезду у заседи чека Пјаст! Сви се надају да неће доћи до овог двомеча...

Сви верују у пролаз Црвене звезде против Хелсинкија и  судар са данским шампионом Копенхагеном. Међутим, уколико црвено-бели разочарају навијаче имаће и резервну варијанту.

Уколико испадне од Хелсинкија, српски шампион ће се у трећем колу квалификација за Лигу Европе састати са бољим из меча Пјаст Гљивице – Рига. Нема сумње да је првак Пољске велики фаворит у овом дуелу са најбољим тимом Летоније.

Реч је о тиму који је отето ове сезоне титулу Легији у даматичној завршнивци. Међутим, испао је већ у првом колу квалификација за Лигу шампиона. И то после одличног резултата у Белорусији. Реми са БАТЕ-ом им није био довољан (1:1). Изгубили су на свом терену и поред вођства и преселили се у слабије такмичење.

Жреб за ЛШ: ПАОК на Ајакс, Краснодар на Порто, Динамо чека Ференцварош... Познати сви потенцијални парови трећег кола квалификација...

Треће коло квалификација за Лигу шампиона са собом носи и потенцијално озбиљније мечеве, што је више него јасно и након данашњег жреба. Куглице у Ниону извукле су два озбиљна дербија у обе групе. У стази шампиона то је окршај између ПАОК-а и Ајакса, а у стази нешампиона обрачун између Краснодара и Порта.

У стази нешампиона, где је била и Црвена звезда Динамо из Загреба је за потенцијалног ривала извукао победника меча Ференцварош/Валкета, победник окршаја између Сутјеске и Апоела иде на победника двомеча Дандалка и Карабага, док победник меча Марибор - АИК иде на Бате Борисов или Розенборг. Победник меча Клуж - Макаби Тел Авив иде на Селтик, од којег се очекује да ће без проблема елиминисати Каљу Номе.

У стази нешампиона чекају нас далеко звучнији мечеви. Турски Башакшехир ће на мегдан бољем из двомеча Плзењ - Олимпијакос, Бриж у првом мечу дочекује Динамо Кијев, док ће бољи из окршаја ПСВ-а и Базела на мегдан ЛАСК-у из Линца.

Први мечеви заказани су за 6. и 7. август, а реванши 13. августа.

ЖРЕБ 3. КОЛА СТАЗА "ШАМПИОНА"

Клуж (Румунија)/Макаби (Израел) - Селтик (Шкотска)/Номе Каљу (Естонија)
Сутјеска (Црна Гора)/АПОЕЛ (Кипар) - Дандалк(Ирска)/Карабаг (Азербејџан)
Сабуртало (Грузија)/Динамо(Хрватска) - Ференцварош (Мађарска)/Валета (Малта)
Црвена звезда(Србија)/Хелсинки (Финска) - Копенхаген (Данска)/ТНС (Велс)
Марибор (Словенија)/АИК (Шведска) - БАТЕ Борисов (Белорусија)/Розенборг(Норвешка)
ПАОК (Грчка) - Ајакс (Холандија)

ЖРЕБ ЗА 3. КОЛО СТАЗА "ЛИГАША"

Башакшехир (Турска) - Викторија Плзењ (Чешка)/Олимпијакос (Грчка)
Краснодар (Русија) - Порто (Португал)
Клуб Бриж (Белгија) - Динамо Кијев (Украјина)
ПСВ Ајндховен (Холандија)/Базел (Швајцарска) - Ласк (Аустрија)

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар