LŠ: Zvezda izbjegla Ajaks i Dinamo - Kopenhagen!

Opet ide na sever! Ako šampion Srbije prođe Helsinki u trećoj rundi kvalifikacija za Ligu šampiona igraće protiv najboljeg tima Danske. Marketi napravio lapsus kada je čitao par Crvene zvezde, "spojio" ih sa BATE Borisovim. . .  Prvi meč na ''Rajku''! Žreb za LŠ: PAOK na Ajaks, Krasnodar na Porto, Dinamo čeka Ferencvaroš. . .  Poznati svi potencijalni parovi trećeg kola kvalifikacija. . .

Fudbal 22.07.2019 | 15:17
LŠ: Zvezda izbjegla Ajaks i Dinamo - Kopenhagen!
Crvena zvezda mesto u Ligi šampiona "krči" kroz sever Evrope!

U prvom kolu su "izbacili" litvansku Suduvu, u drugom kolu idu finsku prestonicu Helsinki, dok ih je današnji žreb u Nionu, za 3. rundu kvalifikacija, spojio sa najboljim timom Danske - Kopenhagenom, odnosno velškim TNS-om ako napravi čudo!

Zanimljivo je da su "zamalo" spojeni sa BATE Borisovim, pošto je čuveni Đorđo Marketi prvo pročitao ime tima iz Belorusije, ali je onda uvideo grešku...

Nema sumnje da Zvezdu čeka težak zadatak pošto se radi o ekipi koja je prethodnih godina bila čest učesnik grupne faze Lige šampiona, kao i Lige Evrope, ali dobra vest je da je izbegnut naelektrisan susret sa Dinamom iz Zagreba, odnosno najboljim timom na žrebu - Ajaksom.

Takođe, ukoliko se u 3. kolo plasiraju Kopenhagen i Crvena zvezda, šampion Srbije će biti NOSILAC na žrebu za plej-of, a koji je zakazan za 5. avgust.

To ujedno znači da bi, potencijalno, izbegli Ajaks, Seltik i Dinamo...

Ako prođe Helsinki, Crvena zvezda će biti domaćin u prvom meču. Utakmice 3. kola kvalifikacija igraju se 6. i 7. avgusta, a revanši su 13. avgusta.

Ukoliko ispadne u toku kvalifikacija za Ligu šampiona, takmičenje nastavlja u Ligi Evrope, a tamo će rival biti bolji iz duela Rige (Letonija) i Pjasta (Poljska). U pitanju su šampioni ovih država koji su kvalifikacije završili u prvoj rundi.

Crvena zvezda je solidno prošla na žrebanju potencijalnih parova za treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona. Izbegnut je Ajaks, crveno-beli su se mimoišli i sa zagrebačkim Dinamom, pa ih je žreb spojio sa Kopenhganom.

Naravno, da bi ukrstili koplja sa šampionom Danske potrebno je da crveno-beli eliminišu prethodno Helsinki, a da Kopenhagen opravda ulogu velikog favorita protiv Nju Seinta iz Velsa.

Kada se podvuče crta – dobar žreb. Kopenhagen je jak rival, prošle godine su eliminisali Atalantu i igrali Ligu Evrope. Imaju iskustva igranja u Ligi šampiona, ali... Pod vođstvom Vladana Milojevića Crvena zvezda je pobeđivala mnogo jače timove od Kopenhagena. Ako eliminiše Kopenhagen crveno-beli će zadržati status nosioca za plej-of rundu. Nema sumnje da nas uskoro očekuju mečevi sezone tima Vladana Milojevića.

Prvi meč trebalo bi da se igra na Marakani 6.avgusta. Revanš je sedam dana kasnije u Danskoj.

Najveća snaga Danaca je trener Stale Solbaken koji ih uspešno vodi od 2013. godine. Posle dvakola tamošnjeg prvenstva Kopenhagen je lider sa maksimalnim učinkom. Savladali su Odenze i Arhus. Međutim, tokom priprema su igrali slabo. Gubili su od Osijeka i Orenburga. 

Crvena zvezda je prethodni put igrala protiv danskog predstavnika igrala 2003. godine. I posle šokantnog revanša eliminisala Odenze.

Zvezdu u zasedi čeka Pjast! Svi se nadaju da neće doći do ovog dvomeča...

Svi veruju u prolaz Crvene zvezde protiv Helsinkija i  sudar sa danskim šampionom Kopenhagenom. Međutim, ukoliko crveno-beli razočaraju navijače imaće i rezervnu varijantu.

Ukoliko ispadne od Helsinkija, srpski šampion će se u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope sastati sa boljim iz meča Pjast Gljivice – Riga. Nema sumnje da je prvak Poljske veliki favorit u ovom duelu sa najboljim timom Letonije.

Reč je o timu koji je oteto ove sezone titulu Legiji u damatičnoj završnivci. Međutim, ispao je već u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. I to posle odličnog rezultata u Belorusiji. Remi sa BATE-om im nije bio dovoljan (1:1). Izgubili su na svom terenu i pored vođstva i preselili se u slabije takmičenje.

Žreb za LŠ: PAOK na Ajaks, Krasnodar na Porto, Dinamo čeka Ferencvaroš... Poznati svi potencijalni parovi trećeg kola kvalifikacija...

Treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona sa sobom nosi i potencijalno ozbiljnije mečeve, što je više nego jasno i nakon današnjeg žreba. Kuglice u Nionu izvukle su dva ozbiljna derbija u obe grupe. U stazi šampiona to je okršaj između PAOK-a i Ajaksa, a u stazi nešampiona obračun između Krasnodara i Porta.

U stazi nešampiona, gde je bila i Crvena zvezda Dinamo iz Zagreba je za potencijalnog rivala izvukao pobednika meča Ferencvaroš/Valketa, pobednik okršaja između Sutjeske i Apoela ide na pobednika dvomeča Dandalka i Karabaga, dok pobednik meča Maribor - AIK ide na Bate Borisov ili Rozenborg. Pobednik meča Kluž - Makabi Tel Aviv ide na Seltik, od kojeg se očekuje da će bez problema eliminisati Kalju Nome.

U stazi nešampiona čekaju nas daleko zvučniji mečevi. Turski Bašakšehir će na megdan boljem iz dvomeča Plzenj - Olimpijakos, Briž u prvom meču dočekuje Dinamo Kijev, dok će bolji iz okršaja PSV-a i Bazela na megdan LASK-u iz Linca.

Prvi mečevi zakazani su za 6. i 7. avgust, a revanši 13. avgusta.

ŽREB 3. KOLA STAZA "ŠAMPIONA"

Kluž (Rumunija)/Makabi (Izrael) - Seltik (Škotska)/Nome Kalju (Estonija)
Sutjeska (Crna Gora)/APOEL (Kipar) - Dandalk(Irska)/Karabag (Azerbejdžan)
Saburtalo (Gruzija)/Dinamo(Hrvatska) - Ferencvaroš (Mađarska)/Valeta (Malta)
Crvena zvezda(Srbija)/Helsinki (Finska) - Kopenhagen (Danska)/TNS (Vels)
Maribor (Slovenija)/AIK (Švedska) - BATE Borisov (Belorusija)/Rozenborg(Norveška)
PAOK (Grčka) - Ajaks (Holandija)

ŽREB ZA 3. KOLO STAZA "LIGAŠA"

Bašakšehir (Turska) - Viktorija Plzenj (Češka)/Olimpijakos (Grčka)
Krasnodar (Rusija) - Porto (Portugal)
Klub Briž (Belgija) - Dinamo Kijev (Ukrajina)
PSV Ajndhoven (Holandija)/Bazel (Švajcarska) - Lask (Austrija)

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar