Сузе, честитка Колинде и пехар који нема Ноле!

Душан Лајовић пао је на земљу после финалног поена у Умагу након највећег успеха у каријери и првог трофеја за њега. Честитка Колинде, па дивна порука коју је упутио свом тиму, пријатељима, фамилији. . .

Тенис 22.07.2019 | 12:45
Сузе, честитка Колинде и пехар који нема Ноле!
Дочекао је!

Српски тенисер Душан Лајовић био је стрпљив и "вребао" први пехар у професионалној каријери, али му је стално измицао на волшебне начине, али није одустајао ниједног тренутка...

Био је надомак трофеја у Монте Карлу, међутим поражен је у финалу, али то није дозволио да се догоди и у комшилику пошто је у недељу увече "освојио" Умаг. Чак 12 година, што у јуниорској што у "про" каријери, долазио је у Хрватску по највеће признање и - дошао до њега.

Његов ривал Балаж из Мађарске није могао да пружи бољи отпор (7:5, 7:5), тако да су после финалног поена уследиле и сузе српског тенисера који је легао на земљу.

У публици су га бодрили пријатељи, породица, навијачи и девојка Лидија, а управо њима је потрчао у загрљај након што је постао јасно да је шампион Умага, турнира који и те како има важност у АТП календару и на ком су још многа велика имена славила.

Трофеј му је уручила хрватска председница Колинда Грабар Китаровић, а у њемом присуству обратио се свима онима који су дошли да га бодре.

"Пре свега да кренем на нашем!", рекао је Лајовић и прво говорио о организацији.

"Долазим овде већ 12 година, невероватна организација, један од најбољих 250 турнира. Радујем се доласку и следеће године. Честитам и мом противнику, знам да ниси имао снаге јер си играо толико мечева, могло је да буде и другачије. Жао ми је што си изгубио, био сам у сличној ситуацији, надам се да ће се теби исто поновити".

Затражио је још мало времена с микрофоном да не би некога прескочио.

"Хвала свим људима који ме подржавају. Била је прелепа атмосфера, пуно сте ми помогли, надам се да ћемо се још виђати у финалима. И за крај хвала мом тиму, породици, пријатељима, фамилији... Скоро смо били у једном финалу, нисам је узео. Ову посвећујем вама", рекао је "Дуци" и додао:

"Волим вас све!"

Тенисер из Старе Пазове из Умага одлази богатији за 250 АТП бодова и 90.390 евра колико износи наградни фонд овог турнира - који је први пут припао неком Србину.

Ето, Дуци је можда освојио први пехар, али га његов пријатељ Ђоковић нема у колекцији!

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар