Suze, čestitka Kolinde i pehar koji nema Nole!

Dušan Lajović pao je na zemlju posle finalnog poena u Umagu nakon najvećeg uspeha u karijeri i prvog trofeja za njega. Čestitka Kolinde, pa divna poruka koju je uputio svom timu, prijateljima, familiji. . .

Tenis 22.07.2019 | 12:45
Suze, čestitka Kolinde i pehar koji nema Nole!
Dočekao je!

Srpski teniser Dušan Lajović bio je strpljiv i "vrebao" prvi pehar u profesionalnoj karijeri, ali mu je stalno izmicao na volšebne načine, ali nije odustajao nijednog trenutka...

Bio je nadomak trofeja u Monte Karlu, međutim poražen je u finalu, ali to nije dozvolio da se dogodi i u komšiliku pošto je u nedelju uveče "osvojio" Umag. Čak 12 godina, što u juniorskoj što u "pro" karijeri, dolazio je u Hrvatsku po najveće priznanje i - došao do njega.

Njegov rival Balaž iz Mađarske nije mogao da pruži bolji otpor (7:5, 7:5), tako da su posle finalnog poena usledile i suze srpskog tenisera koji je legao na zemlju.

U publici su ga bodrili prijatelji, porodica, navijači i devojka Lidija, a upravo njima je potrčao u zagrljaj nakon što je postao jasno da je šampion Umaga, turnira koji i te kako ima važnost u ATP kalendaru i na kom su još mnoga velika imena slavila.

Trofej mu je uručila hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović, a u njemom prisustvu obratio se svima onima koji su došli da ga bodre.

"Pre svega da krenem na našem!", rekao je Lajović i prvo govorio o organizaciji.

"Dolazim ovde već 12 godina, neverovatna organizacija, jedan od najboljih 250 turnira. Radujem se dolasku i sledeće godine. Čestitam i mom protivniku, znam da nisi imao snage jer si igrao toliko mečeva, moglo je da bude i drugačije. Žao mi je što si izgubio, bio sam u sličnoj situaciji, nadam se da će se tebi isto ponoviti".

Zatražio je još malo vremena s mikrofonom da ne bi nekoga preskočio.

"Hvala svim ljudima koji me podržavaju. Bila je prelepa atmosfera, puno ste mi pomogli, nadam se da ćemo se još viđati u finalima. I za kraj hvala mom timu, porodici, prijateljima, familiji... Skoro smo bili u jednom finalu, nisam je uzeo. Ovu posvećujem vama", rekao je "Duci" i dodao:

"Volim vas sve!"

Teniser iz Stare Pazove iz Umaga odlazi bogatiji za 250 ATP bodova i 90.390 evra koliko iznosi nagradni fond ovog turnira - koji je prvi put pripao nekom Srbinu.

Eto, Duci je možda osvojio prvi pehar, ali ga njegov prijatelj Đoković nema u kolekciji!

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar