Партизан пред жријеб: Кад би била Летонија или Малта!

Може и Абердин, само не Марко Николић! И Чукарички има чему да се нада на жребу за треће коло квалификација за Лигу Европе. . .

Фудбал 22.07.2019 | 11:48
Партизан пред жријеб: Кад би била Летонија или Малта!
Срећа је погледала Партизан минулог четвртка, уместо пута у Шкотску усмерила га је ка Велсу, јер би Конахс Ки по свему требало да буде у подређеном положају у другом колу квалификација за Лигу Европе, а у Хумској 1 очекују да им Фортуна намигне и овог понедељка и, за случај да према очекивањима прескоче почетну, постави не баш високо наредну препреку ка групној фази Лиге Европе.

Већ од 14.00 у швајцарском Ниону почеће жреб за трећу елиминациону рунду, а на основу састава подгрупа може се констатовати да црно-бели и овде имају велике шансе да прођу, било кога да им куглице доделе. Прво, јер су носиоци и тај статус би имали и у евентуалном плеј-офу, а друго, што нико до потенцијалних ривала не спада у круг оних који изазивају страх.

Најпожељнији пар, не само из Партизановог угла, већ можда и целих квалификација јесте Вентспилс – Гзира. Летонски представник просто није на истом броју обртаја као Парни ваљак, док се сензационални пролаз Малтежана против Хајдука пре може посматрати из визуре распада система у Сплиту него јачине клуба из Средоземља, што ставља ове такмаце на врх листе жеља. Високо се на том плану котира и бољи дуела Чикуре и Абердина, а како ниједан од тих тимова нема „јако“ име, ни неки озбиљан траг у европском фудбалу последњих десетак година - Грузини углавном испадали у другом, а Шкотима је максимум треће коло – делује да ни ту не би смело да буде проблема за састав Сава Милошевића.

Посматрајући листу потенцијалних кандидата, утисак је да би се на Топчидерском брду најмање обрадовали поновном сусрету са Марком Николићем. Нико не би волео обрачун са бившим тренером други пут за две године, упркос томе што је августа 2017. било 4:0 у Фехервару, после ремија без голова у Београду. Једноставно, сви у Партизану знају какав је Николић тренер, многи ће рећи да је у том реваншу сам себе победио, јер су принципи игре његовог тима заправо и донели славље Мирославу Ђукићу, то је разумљиво и емоционална компонента, те не би баш ни Гробарима, а ни самом Николићу, било право да ударе једни на друге, под условом да Фехервар, са Марком Шћеповићем, као што се очекује, елиминише Вадуц.

Потпуна непознаница је ко ће изађи као бољи из двомеча Малатје и Олимпије. Турци на папиру имају снажан, не и непобедив састав, док је пре само неколико седмица Партизан оставио пристојан утисак у Љубљани, да би потонуо у наставку контролне утакмице. Словенци пак осцилирају у форми, нестабилни су у одбрани, дају, али и примају велики број голова и са њима може да се игра. Било ко да дође из пара Хавесунд – Штурм не може се сматрати фаворитом против Партизана, што би црно-беле ставило у сасвим добар положај, поготово ако у међувремену, као што је наговештено, доведу још које појачање и постану опаснији у борби за пласман у плеј-оф.

Ривала у трећем колу квалификација за Лигу Европе истовремено кад и Партизан сазнаће и Чукарички. Брђани ће најпре имати тежак задатак да избаце Молде, а ако успеју да направе подвиг, на крилима три везане победе без примљеног гола у уводу сезоне, чека их дуел са једним од победника следећих двомеча:
Лехија (Пољска) – Бронди (Данска), Млада Болеслав (Чешка) – Ордабаши (Казахстан), Арис (Грчка) – АЕЛ Лимасол (Кипар), Локомотива Пловдив (Бугарска) – Спартак Трнава (Словачка), као и швајцарски Тун који се у квалификације укључује од ове фазе.

Општи је утисак да би полетни тим Александра Веселиновића имао шта да понуди, нарочито ако би му, примера ради, запао бољи из дуела Локомотива – Спартак, док међу најнепожељније спада окршај са Грцима или Кипранима. Све под условом да претходно падне Молде.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Стар спорт

Коментари / 0

Оставите коментар