Partizan pred žrijeb: Kad bi bila Letonija ili Malta!

Može i Aberdin, samo ne Marko Nikolić! I Čukarički ima čemu da se nada na žrebu za treće kolo kvalifikacija za Ligu Evrope. . .

Fudbal 22.07.2019 | 11:48
Partizan pred žrijeb: Kad bi bila Letonija ili Malta!
Sreća je pogledala Partizan minulog četvrtka, umesto puta u Škotsku usmerila ga je ka Velsu, jer bi Konahs Ki po svemu trebalo da bude u podređenom položaju u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, a u Humskoj 1 očekuju da im Fortuna namigne i ovog ponedeljka i, za slučaj da prema očekivanjima preskoče početnu, postavi ne baš visoko narednu prepreku ka grupnoj fazi Lige Evrope.

Već od 14.00 u švajcarskom Nionu počeće žreb za treću eliminacionu rundu, a na osnovu sastava podgrupa može se konstatovati da crno-beli i ovde imaju velike šanse da prođu, bilo koga da im kuglice dodele. Prvo, jer su nosioci i taj status bi imali i u eventualnom plej-ofu, a drugo, što niko do potencijalnih rivala ne spada u krug onih koji izazivaju strah.

Najpoželjniji par, ne samo iz Partizanovog ugla, već možda i celih kvalifikacija jeste Ventspils – Gzira. Letonski predstavnik prosto nije na istom broju obrtaja kao Parni valjak, dok se senzacionalni prolaz Maltežana protiv Hajduka pre može posmatrati iz vizure raspada sistema u Splitu nego jačine kluba iz Sredozemlja, što stavlja ove takmace na vrh liste želja. Visoko se na tom planu kotira i bolji duela Čikure i Aberdina, a kako nijedan od tih timova nema „jako“ ime, ni neki ozbiljan trag u evropskom fudbalu poslednjih desetak godina - Gruzini uglavnom ispadali u drugom, a Škotima je maksimum treće kolo – deluje da ni tu ne bi smelo da bude problema za sastav Sava Miloševića.

Posmatrajući listu potencijalnih kandidata, utisak je da bi se na Topčiderskom brdu najmanje obradovali ponovnom susretu sa Markom Nikolićem. Niko ne bi voleo obračun sa bivšim trenerom drugi put za dve godine, uprkos tome što je avgusta 2017. bilo 4:0 u Fehervaru, posle remija bez golova u Beogradu. Jednostavno, svi u Partizanu znaju kakav je Nikolić trener, mnogi će reći da je u tom revanšu sam sebe pobedio, jer su principi igre njegovog tima zapravo i doneli slavlje Miroslavu Đukiću, to je razumljivo i emocionalna komponenta, te ne bi baš ni Grobarima, a ni samom Nikoliću, bilo pravo da udare jedni na druge, pod uslovom da Fehervar, sa Markom Šćepovićem, kao što se očekuje, eliminiše Vaduc.

Potpuna nepoznanica je ko će izađi kao bolji iz dvomeča Malatje i Olimpije. Turci na papiru imaju snažan, ne i nepobediv sastav, dok je pre samo nekoliko sedmica Partizan ostavio pristojan utisak u Ljubljani, da bi potonuo u nastavku kontrolne utakmice. Slovenci pak osciliraju u formi, nestabilni su u odbrani, daju, ali i primaju veliki broj golova i sa njima može da se igra. Bilo ko da dođe iz para Havesund – Šturm ne može se smatrati favoritom protiv Partizana, što bi crno-bele stavilo u sasvim dobar položaj, pogotovo ako u međuvremenu, kao što je nagovešteno, dovedu još koje pojačanje i postanu opasniji u borbi za plasman u plej-of.

Rivala u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope istovremeno kad i Partizan saznaće i Čukarički. Brđani će najpre imati težak zadatak da izbace Molde, a ako uspeju da naprave podvig, na krilima tri vezane pobede bez primljenog gola u uvodu sezone, čeka ih duel sa jednim od pobednika sledećih dvomeča:
Lehija (Poljska) – Brondi (Danska), Mlada Boleslav (Češka) – Ordabaši (Kazahstan), Aris (Grčka) – AEL Limasol (Kipar), Lokomotiva Plovdiv (Bugarska) – Spartak Trnava (Slovačka), kao i švajcarski Tun koji se u kvalifikacije uključuje od ove faze.

Opšti je utisak da bi poletni tim Aleksandra Veselinovića imao šta da ponudi, naročito ako bi mu, primera radi, zapao bolji iz duela Lokomotiva – Spartak, dok među najnepoželjnije spada okršaj sa Grcima ili Kipranima. Sve pod uslovom da prethodno padne Molde.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Star sport

Komentari / 0

Ostavite komentar