Станице за пчеле

Популација пчела на глобалном нивоу и даље опада, па су се у Утрехту, четвртом граду по величини у Холандији досетили како да сачувају биодиверзитет. Око 316 аутобуских станица покривено је зеленим крововима, лед расветом и клупама од бамбуса.

Занимљивости 22.07.2019 | 09:27
Станице за пчеле
Зелени кровови не доприносе само градском биодиверзитету стварањем новог уточишта за различите врсте пчела, већ помажу и у сакупљању прашине, складиштењу кишнице и хлађењу током врелих летних дана.

Утрехт је град који промовише зелену политику и нуди субвенцију за људе који желе да инсталирају свој зелени кров или соларне панеле.

Да би грађани имали право на субвенцију кров мора бити већи од 20 квадратних метара.

Новости
фото:интернет

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Слуга великог Бога и људи

22.07.2019 18:55

Нема већег,милосрднијег и бољег од Тебе наш Господе! ~~~ Створитељу неба,земље,мора и свег што је у њима,и данас,свима све сам опростио и заборавио наш Господе,онолико колико је мојој моћи,у име Христово!Амин!Алилуја!У Духу Светоме,потреба си највећа свим Теби вернима и онима који те не верују Створитељу неба,земље,мора и свег што је у њима и Исусе Христе,а како свакоме,наш Господе,даруј здравља,среће и радости једном Томи и једној Гоци(Ти велик и мален ја знамо ко су)какве Ти љубиш,волиш и даноноћно благосиљаш наш Господе,изобилно благослови и њихове породице Створитељу неба,земље,мора и свег што је у њима,а и оне који их прогоне и узнемиравају наш Господе,понизно те молим,благосиљам и захваљујем Створитељу неба,земље,мора и свег што је у њима,у име Христово!Амин!Алилуја!Слава ти наш Господе!Амин!Алилуја!

ОДГОВОРИТЕ