Stanice za pčele

Populacija pčela na globalnom nivou i dalje opada, pa su se u Utrehtu, četvrtom gradu po veličini u Holandiji dosetili kako da sačuvaju biodiverzitet. Oko 316 autobuskih stanica pokriveno je zelenim krovovima, led rasvetom i klupama od bambusa.

Zanimljivosti 22.07.2019 | 09:27
Stanice za pčele
Zeleni krovovi ne doprinose samo gradskom biodiverzitetu stvaranjem novog utočišta za različite vrste pčela, već pomažu i u sakupljanju prašine, skladištenju kišnice i hlađenju tokom vrelih letnih dana.

Utreht je grad koji promoviše zelenu politiku i nudi subvenciju za ljude koji žele da instaliraju svoj zeleni krov ili solarne panele.

Da bi građani imali pravo na subvenciju krov mora biti veći od 20 kvadratnih metara.

Novosti
foto:internet

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Sluga velikog Boga i ljudi

22.07.2019 18:55

Nema većeg,milosrdnijeg i boljeg od Tebe naš Gospode! ~~~ Stvoritelju neba,zemlje,mora i sveg što je u njima,i danas,svima sve sam oprostio i zaboravio naš Gospode,onoliko koliko je mojoj moći,u ime Hristovo!Amin!Aliluja!U Duhu Svetome,potreba si najveća svim Tebi vernima i onima koji te ne veruju Stvoritelju neba,zemlje,mora i sveg što je u njima i Isuse Hriste,a kako svakome,naš Gospode,daruj zdravlja,sreće i radosti jednom Tomi i jednoj Goci(Ti velik i malen ja znamo ko su)kakve Ti ljubiš,voliš i danonoćno blagosiljaš naš Gospode,izobilno blagoslovi i njihove porodice Stvoritelju neba,zemlje,mora i sveg što je u njima,a i one koji ih progone i uznemiravaju naš Gospode,ponizno te molim,blagosiljam i zahvaljujem Stvoritelju neba,zemlje,mora i sveg što je u njima,u ime Hristovo!Amin!Aliluja!Slava ti naš Gospode!Amin!Aliluja!

ODGOVORITE