ЕП: Израел је шампион, а Дени Авдија је НБА "материјал"!

Домаћин У-20 Еуробаскета освојио престижни трофеј. Син некадашњег капитена Црвене звезде био најбољи играч финала.  Авдија је будући суперстар: Израел одбранио титулу! У финалу кошаркашког првенства до 20 година пала Шпанија – 92:84.

Кошарка 22.07.2019 | 08:57
ЕП: Израел је шампион, а Дени Авдија је НБА "материјал"!
Титула остаје у Израелу.

Домаћин Европског првенства у узрасту до 20 година одбранио је шампионски пехар, предвођен сјајним Денијем Авдијом, сином Зуфера Авдије, некадашњег капитена Црвене звезде.

Авдија јуниор је био најбољи иако је две године млађи од већине учесника Еуробаскета.

ИЗРАЕЛ - ШПАНИЈА 92:84 (24:24, 18:18, 24:17, 26:25)
Израелци дефинитивно имају будућег суперстара! Кошаркашка селекција Израела до 20 година одбранила је титулу шампиона Европе, пошто је као домаћин у великом финалу била боља од Шпаније 92:84.

Син некадашњег аса Црвене звезде Зуфер Авдија, Дени,  поново је пружио импресивну партију. Он је, као и током целог шампионата, био предводник Израеала. Велико финала је завршио са 23 поена уз седам асистенција, а додао је пет скокова и три рампе. Нешто слабији учинак имали су Јам Мадер са 17 поена, док је Порат додао 11. На На другој страни најефикаснији био је Мигел Гонзалес са 14 поена, а по 13 забележили су Ђозеп Пуерто и Арнау Парадо Калабрија.

На овај начин Израел је постао прва екипа која је одбранила титулу шампиона Европе у овом узрасту од Србије 2008. Колико је био убедљив најбоље говори и чињеница да је доживео само један пораз и то на самом почетку од Србије, која је касније разочаравајуће испала у Б дивизију.

Вечерас смо видели изједначено прво полувреме. Израелци су у трећој деоници стекли седам поена вишка и потом нису испуштали предност.

Пре две године је генерација Тамира Блата (сина Дејвида Блата) и Јовела Зусмана освојила Европско првенство на Криту. Овог викенда, Израел су вратили на трон Авдија (23 поена, 7 асистенција) и Јам Мадар (17 поена, осам асистенција).

Успех младе репрезентације толико је одушевио Тел Авив и читаву земљу да су Авдију и Надара навијачи између полуфинала и финала носили на рукама...

Испоставило се да су Израелци једини пораз на турниру доживели од Србије, у првом колу. Две екипе су након тога започеле потпуно другачије низове, јер су се једни попели на врх, а други, српски таленти, завршили као претпоследњи на турниру и нови чланови европске "Б" дивизије.

На путу ка злату, нови-стари шампион је у једном моменту финала имао 17 поена предности и ни у једном тренутку завршнице није се доводило у питање ко ће освојити титулу.

Коначни пласман:

1. Израел
2. Шпанија
3. Немачка
4. Француска
5. Литванија
6. Турска
7. Хрватска
8. Велика Британија
9. Грчка
10. Украјина
11. Црна Гора
12. Словенија
13. Италија
14. Пољска
15. Србија
16. Летонија

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар