ПЛ БиХ: Зрињски пао на Кошеву, пораз Радника!

Аутоголови на "Тушњу" за стартни пораз Радника! Након шокантног испадања из Европе од Спартака из Трнаве, бијељински Радник је неуспјешно започео нову сезону у Премијер лиги Босне и Херцеговине.  Татар ријешио дерби: Зрињски пао на "Кошеву"! Екипа Сарајева, освајач "дупле круне" у Босни и Херцеговини, побједом на "Кошеву" је почела нову сезону 2019/20 и то у дербију против Зрињског, бившег троструког узастопног првака - 1:0 (0:0).

Фудбал 21.07.2019 | 22:52
ПЛ БиХ: Зрињски пао на Кошеву, пораз Радника!
У претпосљењем сусрету првог кола, изабраници Младена Жижовића поражени су од Слободе у Тузли резултатом 2:1 (1:0), а утакмицу су обиљежила два аутогола, по један на обје стране.

Клуб са "Тушња" је на почетку имао и доста среће јер је у 18. минуту Демир Пецо погодио стативу и ко зна шта би се десило да је Радник тада повео.

Овако, пет минута касније услиједила је казна и Слобода је повела аутоголом Срђана Бечелића.

Тони Ливанчић је центрирао са десне стране, Амер Бекић главом прослиједио ка голу, а Бечелић у намјери да спријечи погодак, погодио је властиту мрежу - 1:0.

У наставку су црно-црвени пружили још бољу партију, посебно се истакао искусни Емир Бекрић, који је у неколико наврата одлични шутирао ка голу Сембераца.

Слобода је у 60. минуту удвостручила предност и ријешила питање побједника.

Омар Пршеш је упослио Амера Бекића, а нападач Тузлака рутински послао лопту у мрежу Далибора Козића - 2:0.

У самом финишу, Семберци су успјели само да смање резултат на 2:1 и то аутоголом Нихада Мујакића послије ударца Демира Пеца.

СЛОБОДА: Лакић, Бегановић, Салиховић, Пршеш, Смајић, Бекрић, Ам. Бекић, Иветић, Ливанчић, Максимовић и Ал. Бекић. Тренер: Миле Лазаревић

РАДНИК: Козић, Бечелић, Симоновић, Попара, Зукић, Пецо, Максимовић, Брадоњић, Ђурић, Шуберт и Мерајић. Тренер: Младен Жижовић

Татар ријешио дерби: Зрињски пао на "Кошеву"! Екипа Сарајева, освајач "дупле круне" у Босни и Херцеговини, побједом на "Кошеву" је почела нову сезону 2019/20 и то у дербију против Зрињског, бившег троструког узастопног првака - 1:0 (0:0).

"Бордо" тим тријумфално је отворио нову сезону у Премијер лиги Босне и Херцеговине!

Изабраници Хусрефа Мусемића су у недјељу увече на "Кошеву" савладали великог ривала, мостарски Зрињски резултатом 1:0 (0:0), а гол одлуке постигао је Бењамин Татар на самом почетку другог полувремена.

Ас Сарајева је послије соло продора искоса шутирао и погодио сами угао мостарског гола, за како се испоставило коначних 1:0.

Имали су и гости из Мостара своје шансе, посебно у првом полувремену када је у неколико наврата добро интервенисао Владан Ковачевић, међутим, у другом дијелу нису имали адекватан одговор на чврст пресинг "бордо" екипе, па су пред око 8.000 гледалаца уписали пораз на "Кошеву".

Осим поготка, домаћин је и у првих 45 минута имао још једну одличну шансу.

Већ на самом почетку Сарајево је уздрмало пречку ударцем Аладина Шишића, да би у наставку акције Бењамин Татар шутирао поред гола.

"Племићи" су узвратили преко Миљана Говедарице, који је сјајно одиграо дупли пас и нашао се "очи у очи" са голманом Сарајева, али је Владан Ковачевић правовремено истрчао, скратио угао и одбранио његов шут.

Било је до одласка на одмор још неких полушанси на обје стране, да би већ на самом почетку Татар погодио за вођство.

Пуних 15-ак минута се Зрињски није успио да опорави, а кад је успоставио теренску равнотежу, Сарајево је чврстом и сигурном игром одбило све нападе и на крају сасвим заслужено освојило сва три бода на почетку сезоне.

Сарајево: Ковачевић; Хебибовић, Лазић, Шербечић, Шабановић, Ђокановић (од 82’ Курдић), Велкоски, Шишић (од 46’ Гаврић), Татар, Милановић, Ахметовић.

Зрињски: Бркић, Ругашевић, Јаковљевић, Барбарић, Кадушић, Чурјурић, Шовшић, Рустемовић (од 66’ Чирјак), Мандић (од 73’ Лендрић), Говедарица (од 81’ Стојкић), Хаџић.

ПРЕМИЈЕР ЛИГА БИХ - 1. КОЛО:

Сарајево - Зрињски 1:0 (0:0)
/Татар 46/

Слобода - Радник 2:1 (1:0)
/Бечелић аутогол 23, Бекић 60 - Мујакић аутогол 85/

понедјељак:

Широки Бријег - Челик (21.00)

Играно у суботу:

Вележ - Младост 1:3 (0:1)
/Бериша 50 - Фанимо 11, Црнички 54, Драгутиновић 81/

Звијезда 09 - Тузла сити 1:5 (0:1)
/Марковић 50 - Црнкић 23, 37, аутогол 45, Убипарип 74 пен, Рамић 81/

Жељезничар - Борац 0:0

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар