PL BiH: Zrinjski pao na Koševu, poraz Radnika!

Autogolovi na "Tušnju" za startni poraz Radnika! Nakon šokantnog ispadanja iz Evrope od Spartaka iz Trnave, bijeljinski Radnik je neuspješno započeo novu sezonu u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.  Tatar riješio derbi: Zrinjski pao na "Koševu"! Ekipa Sarajeva, osvajač "duple krune" u Bosni i Hercegovini, pobjedom na "Koševu" je počela novu sezonu 2019/20 i to u derbiju protiv Zrinjskog, bivšeg trostrukog uzastopnog prvaka - 1:0 (0:0).

Fudbal 21.07.2019 | 22:52
PL BiH: Zrinjski pao na Koševu, poraz Radnika!
U pretposljenjem susretu prvog kola, izabranici Mladena Žižovića poraženi su od Slobode u Tuzli rezultatom 2:1 (1:0), a utakmicu su obilježila dva autogola, po jedan na obje strane.

Klub sa "Tušnja" je na početku imao i dosta sreće jer je u 18. minutu Demir Peco pogodio stativu i ko zna šta bi se desilo da je Radnik tada poveo.

Ovako, pet minuta kasnije uslijedila je kazna i Sloboda je povela autogolom Srđana Bečelića.

Toni Livančić je centrirao sa desne strane, Amer Bekić glavom proslijedio ka golu, a Bečelić u namjeri da spriječi pogodak, pogodio je vlastitu mrežu - 1:0.

U nastavku su crno-crveni pružili još bolju partiju, posebno se istakao iskusni Emir Bekrić, koji je u nekoliko navrata odlični šutirao ka golu Semberaca.

Sloboda je u 60. minutu udvostručila prednost i riješila pitanje pobjednika.

Omar Pršeš je uposlio Amera Bekića, a napadač Tuzlaka rutinski poslao loptu u mrežu Dalibora Kozića - 2:0.

U samom finišu, Semberci su uspjeli samo da smanje rezultat na 2:1 i to autogolom Nihada Mujakića poslije udarca Demira Peca.

SLOBODA: Lakić, Beganović, Salihović, Pršeš, Smajić, Bekrić, Am. Bekić, Ivetić, Livančić, Maksimović i Al. Bekić. Trener: Mile Lazarević

RADNIK: Kozić, Bečelić, Simonović, Popara, Zukić, Peco, Maksimović, Bradonjić, Đurić, Šubert i Merajić. Trener: Mladen Žižović

Tatar riješio derbi: Zrinjski pao na "Koševu"! Ekipa Sarajeva, osvajač "duple krune" u Bosni i Hercegovini, pobjedom na "Koševu" je počela novu sezonu 2019/20 i to u derbiju protiv Zrinjskog, bivšeg trostrukog uzastopnog prvaka - 1:0 (0:0).

"Bordo" tim trijumfalno je otvorio novu sezonu u Premijer ligi Bosne i Hercegovine!

Izabranici Husrefa Musemića su u nedjelju uveče na "Koševu" savladali velikog rivala, mostarski Zrinjski rezultatom 1:0 (0:0), a gol odluke postigao je Benjamin Tatar na samom početku drugog poluvremena.

As Sarajeva je poslije solo prodora iskosa šutirao i pogodio sami ugao mostarskog gola, za kako se ispostavilo konačnih 1:0.

Imali su i gosti iz Mostara svoje šanse, posebno u prvom poluvremenu kada je u nekoliko navrata dobro intervenisao Vladan Kovačević, međutim, u drugom dijelu nisu imali adekvatan odgovor na čvrst presing "bordo" ekipe, pa su pred oko 8.000 gledalaca upisali poraz na "Koševu".

Osim pogotka, domaćin je i u prvih 45 minuta imao još jednu odličnu šansu.

Već na samom početku Sarajevo je uzdrmalo prečku udarcem Aladina Šišića, da bi u nastavku akcije Benjamin Tatar šutirao pored gola.

"Plemići" su uzvratili preko Miljana Govedarice, koji je sjajno odigrao dupli pas i našao se "oči u oči" sa golmanom Sarajeva, ali je Vladan Kovačević pravovremeno istrčao, skratio ugao i odbranio njegov šut.

Bilo je do odlaska na odmor još nekih polušansi na obje strane, da bi već na samom početku Tatar pogodio za vođstvo.

Punih 15-ak minuta se Zrinjski nije uspio da oporavi, a kad je uspostavio terensku ravnotežu, Sarajevo je čvrstom i sigurnom igrom odbilo sve napade i na kraju sasvim zasluženo osvojilo sva tri boda na početku sezone.

Sarajevo: Kovačević; Hebibović, Lazić, Šerbečić, Šabanović, Đokanović (od 82’ Kurdić), Velkoski, Šišić (od 46’ Gavrić), Tatar, Milanović, Ahmetović.

Zrinjski: Brkić, Rugašević, Jakovljević, Barbarić, Kadušić, Čurjurić, Šovšić, Rustemović (od 66’ Čirjak), Mandić (od 73’ Lendrić), Govedarica (od 81’ Stojkić), Hadžić.

PREMIJER LIGA BIH - 1. KOLO:

Sarajevo - Zrinjski 1:0 (0:0)
/Tatar 46/

Sloboda - Radnik 2:1 (1:0)
/Bečelić autogol 23, Bekić 60 - Mujakić autogol 85/

ponedjeljak:

Široki Brijeg - Čelik (21.00)

Igrano u subotu:

Velež - Mladost 1:3 (0:1)
/Beriša 50 - Fanimo 11, Crnički 54, Dragutinović 81/

Zvijezda 09 - Tuzla siti 1:5 (0:1)
/Marković 50 - Crnkić 23, 37, autogol 45, Ubiparip 74 pen, Ramić 81/

Željezničar - Borac 0:0

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar