У Инђији све "прштало", врло добри Партизан побиједио!

Прекиди, "Звездине судије" и мајсторије Суме и Тошића! Фудбалери Партизана нову сезону Суперлиге Србије почели су победом над Инђијом у гостима, резултатом 1:0, захваљујући голу Зорана Тошића.  Партизан заслужено победио Инђију 1:0 (1:0) на старту Суперлиге Србије. Запажени Сума и Садик, стрелац Зоран Тошић. Јовановић два пута прекидао утакмицу и показао црвени Ђорђу Ивановићу.  Позитивне вибрације: Партизан тако мора да игра – гол, две стативе, брдо шанси и нови Сума! Голом Зорана Тошића црно-бели савладали Инђију, иако су меч завршили са десеторицом због искључења Ивановића.

Фудбал 21.07.2019 | 20:12
У Инђији све "прштало", врло добри Партизан побиједио!
Нису желели домаћи да се бране против Партизана већ су покушали да их изненаде већ у првим минутима утакмице. Опасан ударац са нешто веће удаљености је упутио и један од играча Инђије, али је лопта отишла поред гола.

Види се да је идеја Саве Милошевића да Партизан врло рано почне да врши притисак на последњу линију Инђије, успели су одмах да их натерају на грешку, али нису се споразумели Ивановић и Тошић, па је акција пропала.

Навијачи Партизана су са јужне трибине улетели на терен и украли један транспарент са источне стране стадиона, инцидент није био озбиљније природе, али је свакако полиција била приморана да интервенише.

Партизаново појачање из Роме, Умар Садик, нашао се у петерцу Инђије у 19. минуту, када му је лопту послао Милетић, али је он послао високо изнад гола и промене резултата није било.

Неких осам минута касније, виђена је сјајна акција Партизана, неколико дриблинга прави Сејдуба Сума, после којих је упослио Зорана Тошића и Партизан и популарни "Бамби" успева да пребаци голмана Прековића и да донесе вођство.

Недуго потом, Тошић погађа стативу после додавања Ивановића, а у наставку је Сума ухваћен у офсајду.

Умар Садик је лако преварио малтене комплетну одбрану Инђије једним дриблингом, али је потом погрешио код завршног паса и Прековић је то лако ухватио. Убрзо потом, Садик је добио одличан пас у простор, али је непрецизно шутирао.

Навијачи Партизана су упутили поруку "Звездиним судијама" и уз то показивали жуте картоне, па је главни судија, господин Јовановић прекинуо утакмицу у 49. минуту, али се све наставило после осмоминутне паузе.

Сума је био међу најбољим појединцима, успео је да направи веома леп дриблинг и да упосли Садика, који је шутирао право у голмана Прековића и у наредном нападу шутирао слабо, па је Прековић лако ухватио ту лопту.

Имала је Инђија две лепе прилике да дође до изједначења, али су прво Бањац, па после њега и Бастајић били непрецизни, након заиста опасних акција домаћих, али је интересантно да за читав дуел нису имали ниједан ударац у оквир гола.

До краја меча није било превише изненађења, Владимир Стојковић се пожалио на болове у леђима, па је медицинска екипа морала да реагује. Све у свему, занимљиво је било у дуелу Инђије и Партизана, гости су промашили неке изгледне шансе, али су ипак дошли до важне победе.

По тропском дану, на преко 30 степени Целзијуса, у термину који никако није одговарајући за 21. јул (18 часова), Инђија и Партизан започели су нову сезону у Суперлиги Србије. 

И нису разочарали…

На Градском стадиону у Инђији виђен је занимљив дуел и заслужена победа "парног ваљка" – 1:0 (1:0). Једини стрелац био је Зоран Тошић у 27. минуту.

А, могло је да буде још голова, пре свега у мрежи "зелених"…

Пуне трибине и леп фудбалски амбијент покварила су два инцидента, због којих је судија Срђан Јовановић морао два пута да прекида меч. Први пут због обрачуна присталица Партизана, а други пут због спорног транспарента који су развили "Партизаовци".

Сејдуба Сума је дефинитивно одлучио да промени нешто у својој каријери, а о томе сведоче и аплаузи које је добио када га је у 83. минуту мењао Милан Смиљанић. Запажен је био и Умар Садик, који ће прву званичну утакмицу за црно-беле памтити по промашају из ситуације у којој је било теже не постићи гол. Ипак, фудбалер који је из Роме стигао на позајмицу био је константна претња по гол Инђије.

Доста се истицао и Зоран Тошић у првом полувремену. Управо је крилни нападач и решио меч, када је у 27. минуту искористио леп продор Суме и елегантно сместио лопту у мрежу. Могао је Тошић да се прослави само неколико минута касније, када је погодио стативу, а имао је још једну одличну прилику.

У сваком случају, Партизан је деловао знатно боље него у већем делу прошле сезоне. Видела се идеја у нападу, као и решеност да се стално врши притисак на противничку одбрану.

Инђија се пробудила пред крај меча, али две добре шансе нису искористили Михајло Бањац и Небојша Бастајић, обојица су били неопрезни.

Тек да не прође све без проблема пред гостовање у Ивањици наредног викенда, побринуо се Ђорђе Ивановић. Он је у 78. минуту зарадио други жут картон, па ће морати на хлађење.

Партизан је направио лепу увертиру и пред почетак европске сезоне, у којој ће већ у четвртак у другом колу квалификација за Лигу Европе одмерити снаге са Конас Кијем у Рилу…



Охрабрујуће. Буде ли целе сезоне као овог поподнева у Инђији, имаће чему Гробари да се надају. За разлику од неких не тако давних времена, кад се у дуелима са новајлијама у лиги или екипама осредњег квалитета мучио, Партизан је против Инђије понудио навијачима довољно аргумената да верују у овај тим, иако његова реконструција није ни изблиза завршена. Црно-бели су славили на отварању првенства далеко уверљивије него што резултат казује и наговестили да у добром расположењу долазе у Велс, где у четвртак почиње борба на другом фронту – 1:0.

Овај први отворен је уз салве аплауза са трибина Градског стадиона, за све што су момци Сава Милошевићапоказали. А показали су далеко више него у великом броју уткамица минуле сезоне. Само за првих 90 минута створили су толико прилика да се чини да би у наставку такмичења могли да гледамо далеко опаснији, смисленији, организованији Парни ваљак. Још ако у међувремену, до краја преланзог рока, управа шефу струке испуни жеље и доведе два, три појачања, ова екипа би, бар на основу виђеног у првом колу Суперлиге, могла да има лепу песпективу.

За тријумф у војвођанској равници постарао се Зоран Тошић, започевши и довршивши акцију током које је комбиновао са данас изузетно распложеним Сејдубом Сумом. Тај Бамбијев погодак из 27. минута дошао је као награда за бољу, квалитетнију, организованију игру тима из Хумске, и пре и после тога умешан да ређа прилике пред Миливојем Прековићем и једина је дилема била да ли ће и кад осигурати премијерна три бода.

Осим поготка, Тошић је у првом полувремену био можда и понајбољи Партизанов фудбалер, још две шансе је имао бивши репрезентативац, једном је тукао у стативу, други пут му је голман одбранио, а каква је разлика у квалитету екипа показује и број шанси у којима су се нашли његови саиграчи. Оквир гола погодио је данас агилини Ђорђе Ивановић, и њему је чувар мреже Инђије укротио два ударца пре него што је искључен због два жута картона, промашио је Умар Садик зицер са пет метара и деловало је да црно-бели малтене из сваке акције могу да створе шансу, па су стигли и да се забављају. Посебно се то односи на Нигеријца Садика, способног да забави публику атрактивним потезима, запрети са дистанце, али и да се, при резултату 0:0, обрука промашајем са пет метара. Но, свеукупан утисак новајлије из Роме је више него повољан, посебно што је убацивањем са крила мучио одбрану повратника у елитни ранг.

Милошевића и све у Партизану, осим освајања три бода и модела игре, довољног за сијасет шанси, посебно може да радује учинак Сејдубе Суме. Све оно што је радио на припремама Гвинејац је поновио у првом колу, све време је био опасан, нудио се, тражио лопту, уписао је асистенцију, покренуо велики број напада и настави ли овако, можда црно-бели коначно извуку нешто од омаленог везисте, после две године чекања. Уз врло добар тандем Здјелар-Шћекић , Партизан је лако контролисао дешавања на терену, улазио у шансе, могли су и Милетић и Шћекић главом да поентирају, међутим, и без тог другог гола, остаје утисак да је ово модел по укусу навијача, прави пример како би тим из Хумске 1 требало да игра.

Против тако расположеног ривала Инђија није могла ни макац. Скоро да је била безопасна. Бар у већем делу сусрета. Покушавао је тим Срђана Благојевића у уводу утакмице пасом да изигра госте, држала се принципа игре „до ноге“, гледала да стилом којим је изборила пласман у елитни ранг остане конкурентна, али није могла. Тек повремено показивала је способност да запрети у завршној трећини терена. У уводу меча са 20-ак метара пуцоа је Димитров, у другом делу резервиста Бањац, опробао се и Бастајић, међутим, нико од зелено-белих није био ни близу да угрози Владимира Стојковића. Инђија је претрпела и четврти пораз у међусобним сусретима од Партизана.

Пред око 4.000 гледалаца, меч је двапут прекидан због транспарента Гробара. Већ у уводу утакмице једна факција навијача црно-белих скинула је другој паролу, да би почетком другог због вређања председника ФСС, Славише Кокезе и поруке „последња опомена Звездиним судијама“, арбитар Срђањовановић на седам минута зауставио игру.

СУПЕРЛИГА СРБИЈЕ, ПРВО КОЛО

ИНЂИЈА – ПАРТИЗАН 0:1 (0:1)

/Тошић 27/

Инђија
Градски стадион
Гледалаца: око 4.000
Судија: Срђан Јовановић
Жути картон: Јањић (Инђија), Ивановић (Партизан)
Црвени картон: Ђорђе Ивановић (Партизан) у 78. минуту

ИНЂИЈА: Прековић - Анђелковић, Рогач, Бјеличић, Илић – Н. Видић, М. Јањић (од 72. Бањац), Димитров - Томић, Илић, Бастајић. Тренер: Срђан Благојевић.

ПАРТИЗАН: Стојковић - Н.Р. Милетић, Остојић, С. Павловић, Урошевић - Здјелар, Шћекић – Тошић (од 90+6. Ф. Стевановић), Сума (од 83. Смиљанић), Ивановић - Садик (од 72. Ожеговић). Тренер: Саво Милошевић.

Резултати 1. кола:

Спартак - Рад 2:1 (0:1)
/Обрадовић 66, Видаковић 80 - Трифуновић 45+3п/

Младост - Радник 2:1 (0:1)
/Павловић 71п, Радивојевић 89 - Даноски 16/

Чукарички - Напредак 1:0 (1:0)
/Стојановић 42/

Војводина - Мачва 3:1 (0:0)
/Матић 50, 51, Гемовић 90+3 - Стевановић 79/

Црвена звезда - Јавор 2:0 (2:0)
/Јовичић 28, Бен 45п/

недеља

Инђија - Партизан 0:1

Раднички - Пролетер (20.00)

одиграно у петак

Вождовац - ТСЦ Бачка Топола 1:2 (0:0)
/Стојчев 70 - Томановић 55, Силађи 75/

ТАБЕЛА: Војводина 3, Црвена звезда 3, Младост 3, Спартак 3, ТСЦ 3, Чукарички 3, Партизан 3, Инђија 0, Пролетер (-1) 0, Раднички (-1) 0, Напредак 0, Вождовац 0, Радник 0, Рад 0, Јавор 0, Мачва 0.

У 2. колу од 26. до 28. јула састаће се Јавор - Партизан, Мачва - Инђија, Напредак - Војводина, Рад - Чукарички, Радник - Спартак, ТСЦ - Младост, Пролетер - Вождовац и Црвена звезда - Раднички.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар