U Inđiji sve "prštalo", vrlo dobri Partizan pobijedio!

Prekidi, "Zvezdine sudije" i majstorije Sume i Tošića! Fudbaleri Partizana novu sezonu Superlige Srbije počeli su pobedom nad Inđijom u gostima, rezultatom 1:0, zahvaljujući golu Zorana Tošića.  Partizan zasluženo pobedio Inđiju 1:0 (1:0) na startu Superlige Srbije. Zapaženi Suma i Sadik, strelac Zoran Tošić. Jovanović dva puta prekidao utakmicu i pokazao crveni Đorđu Ivanoviću.  Pozitivne vibracije: Partizan tako mora da igra – gol, dve stative, brdo šansi i novi Suma! Golom Zorana Tošića crno-beli savladali Inđiju, iako su meč završili sa desetoricom zbog isključenja Ivanovića.

Fudbal 21.07.2019 | 20:12
U Inđiji sve "prštalo", vrlo dobri Partizan pobijedio!
Nisu želeli domaći da se brane protiv Partizana već su pokušali da ih iznenade već u prvim minutima utakmice. Opasan udarac sa nešto veće udaljenosti je uputio i jedan od igrača Inđije, ali je lopta otišla pored gola.

Vidi se da je ideja Save Miloševića da Partizan vrlo rano počne da vrši pritisak na poslednju liniju Inđije, uspeli su odmah da ih nateraju na grešku, ali nisu se sporazumeli Ivanović i Tošić, pa je akcija propala.

Navijači Partizana su sa južne tribine uleteli na teren i ukrali jedan transparent sa istočne strane stadiona, incident nije bio ozbiljnije prirode, ali je svakako policija bila primorana da interveniše.

Partizanovo pojačanje iz Rome, Umar Sadik, našao se u petercu Inđije u 19. minutu, kada mu je loptu poslao Miletić, ali je on poslao visoko iznad gola i promene rezultata nije bilo.

Nekih osam minuta kasnije, viđena je sjajna akcija Partizana, nekoliko driblinga pravi Sejduba Suma, posle kojih je uposlio Zorana Tošića i Partizan i popularni "Bambi" uspeva da prebaci golmana Prekovića i da donese vođstvo.

Nedugo potom, Tošić pogađa stativu posle dodavanja Ivanovića, a u nastavku je Suma uhvaćen u ofsajdu.

Umar Sadik je lako prevario maltene kompletnu odbranu Inđije jednim driblingom, ali je potom pogrešio kod završnog pasa i Preković je to lako uhvatio. Ubrzo potom, Sadik je dobio odličan pas u prostor, ali je neprecizno šutirao.

Navijači Partizana su uputili poruku "Zvezdinim sudijama" i uz to pokazivali žute kartone, pa je glavni sudija, gospodin Jovanović prekinuo utakmicu u 49. minutu, ali se sve nastavilo posle osmominutne pauze.

Suma je bio među najboljim pojedincima, uspeo je da napravi veoma lep dribling i da uposli Sadika, koji je šutirao pravo u golmana Prekovića i u narednom napadu šutirao slabo, pa je Preković lako uhvatio tu loptu.

Imala je Inđija dve lepe prilike da dođe do izjednačenja, ali su prvo Banjac, pa posle njega i Bastajić bili neprecizni, nakon zaista opasnih akcija domaćih, ali je interesantno da za čitav duel nisu imali nijedan udarac u okvir gola.

Do kraja meča nije bilo previše iznenađenja, Vladimir Stojković se požalio na bolove u leđima, pa je medicinska ekipa morala da reaguje. Sve u svemu, zanimljivo je bilo u duelu Inđije i Partizana, gosti su promašili neke izgledne šanse, ali su ipak došli do važne pobede.

Po tropskom danu, na preko 30 stepeni Celzijusa, u terminu koji nikako nije odgovarajući za 21. jul (18 časova), Inđija i Partizan započeli su novu sezonu u Superligi Srbije. 

I nisu razočarali…

Na Gradskom stadionu u Inđiji viđen je zanimljiv duel i zaslužena pobeda "parnog valjka" – 1:0 (1:0). Jedini strelac bio je Zoran Tošić u 27. minutu.

A, moglo je da bude još golova, pre svega u mreži "zelenih"…

Pune tribine i lep fudbalski ambijent pokvarila su dva incidenta, zbog kojih je sudija Srđan Jovanović morao dva puta da prekida meč. Prvi put zbog obračuna pristalica Partizana, a drugi put zbog spornog transparenta koji su razvili "Partizaovci".

Sejduba Suma je definitivno odlučio da promeni nešto u svojoj karijeri, a o tome svedoče i aplauzi koje je dobio kada ga je u 83. minutu menjao Milan Smiljanić. Zapažen je bio i Umar Sadik, koji će prvu zvaničnu utakmicu za crno-bele pamtiti po promašaju iz situacije u kojoj je bilo teže ne postići gol. Ipak, fudbaler koji je iz Rome stigao na pozajmicu bio je konstantna pretnja po gol Inđije.

Dosta se isticao i Zoran Tošić u prvom poluvremenu. Upravo je krilni napadač i rešio meč, kada je u 27. minutu iskoristio lep prodor Sume i elegantno smestio loptu u mrežu. Mogao je Tošić da se proslavi samo nekoliko minuta kasnije, kada je pogodio stativu, a imao je još jednu odličnu priliku.

U svakom slučaju, Partizan je delovao znatno bolje nego u većem delu prošle sezone. Videla se ideja u napadu, kao i rešenost da se stalno vrši pritisak na protivničku odbranu.

Inđija se probudila pred kraj meča, ali dve dobre šanse nisu iskoristili Mihajlo Banjac i Nebojša Bastajić, obojica su bili neoprezni.

Tek da ne prođe sve bez problema pred gostovanje u Ivanjici narednog vikenda, pobrinuo se Đorđe Ivanović. On je u 78. minutu zaradio drugi žut karton, pa će morati na hlađenje.

Partizan je napravio lepu uvertiru i pred početak evropske sezone, u kojoj će već u četvrtak u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope odmeriti snage sa Konas Kijem u Rilu…



Ohrabrujuće. Bude li cele sezone kao ovog popodneva u Inđiji, imaće čemu Grobari da se nadaju. Za razliku od nekih ne tako davnih vremena, kad se u duelima sa novajlijama u ligi ili ekipama osrednjeg kvaliteta mučio, Partizan je protiv Inđije ponudio navijačima dovoljno argumenata da veruju u ovaj tim, iako njegova rekonstrucija nije ni izbliza završena. Crno-beli su slavili na otvaranju prvenstva daleko uverljivije nego što rezultat kazuje i nagovestili da u dobrom raspoloženju dolaze u Vels, gde u četvrtak počinje borba na drugom frontu – 1:0.

Ovaj prvi otvoren je uz salve aplauza sa tribina Gradskog stadiona, za sve što su momci Sava Miloševićapokazali. A pokazali su daleko više nego u velikom broju utkamica minule sezone. Samo za prvih 90 minuta stvorili su toliko prilika da se čini da bi u nastavku takmičenja mogli da gledamo daleko opasniji, smisleniji, organizovaniji Parni valjak. Još ako u međuvremenu, do kraja prelanzog roka, uprava šefu struke ispuni želje i dovede dva, tri pojačanja, ova ekipa bi, bar na osnovu viđenog u prvom kolu Superlige, mogla da ima lepu pespektivu.

Za trijumf u vojvođanskoj ravnici postarao se Zoran Tošić, započevši i dovršivši akciju tokom koje je kombinovao sa danas izuzetno rasploženim Sejdubom Sumom. Taj Bambijev pogodak iz 27. minuta došao je kao nagrada za bolju, kvalitetniju, organizovaniju igru tima iz Humske, i pre i posle toga umešan da ređa prilike pred Milivojem Prekovićem i jedina je dilema bila da li će i kad osigurati premijerna tri boda.

Osim pogotka, Tošić je u prvom poluvremenu bio možda i ponajbolji Partizanov fudbaler, još dve šanse je imao bivši reprezentativac, jednom je tukao u stativu, drugi put mu je golman odbranio, a kakva je razlika u kvalitetu ekipa pokazuje i broj šansi u kojima su se našli njegovi saigrači. Okvir gola pogodio je danas agilini Đorđe Ivanović, i njemu je čuvar mreže Inđije ukrotio dva udarca pre nego što je isključen zbog dva žuta kartona, promašio je Umar Sadik zicer sa pet metara i delovalo je da crno-beli maltene iz svake akcije mogu da stvore šansu, pa su stigli i da se zabavljaju. Posebno se to odnosi na Nigerijca Sadika, sposobnog da zabavi publiku atraktivnim potezima, zapreti sa distance, ali i da se, pri rezultatu 0:0, obruka promašajem sa pet metara. No, sveukupan utisak novajlije iz Rome je više nego povoljan, posebno što je ubacivanjem sa krila mučio odbranu povratnika u elitni rang.

Miloševića i sve u Partizanu, osim osvajanja tri boda i modela igre, dovoljnog za sijaset šansi, posebno može da raduje učinak Sejdube Sume. Sve ono što je radio na pripremama Gvinejac je ponovio u prvom kolu, sve vreme je bio opasan, nudio se, tražio loptu, upisao je asistenciju, pokrenuo veliki broj napada i nastavi li ovako, možda crno-beli konačno izvuku nešto od omalenog veziste, posle dve godine čekanja. Uz vrlo dobar tandem Zdjelar-Šćekić , Partizan je lako kontrolisao dešavanja na terenu, ulazio u šanse, mogli su i Miletić i Šćekić glavom da poentiraju, međutim, i bez tog drugog gola, ostaje utisak da je ovo model po ukusu navijača, pravi primer kako bi tim iz Humske 1 trebalo da igra.

Protiv tako raspoloženog rivala Inđija nije mogla ni makac. Skoro da je bila bezopasna. Bar u većem delu susreta. Pokušavao je tim Srđana Blagojevića u uvodu utakmice pasom da izigra goste, držala se principa igre „do noge“, gledala da stilom kojim je izborila plasman u elitni rang ostane konkurentna, ali nije mogla. Tek povremeno pokazivala je sposobnost da zapreti u završnoj trećini terena. U uvodu meča sa 20-ak metara pucoa je Dimitrov, u drugom delu rezervista Banjac, oprobao se i Bastajić, međutim, niko od zeleno-belih nije bio ni blizu da ugrozi Vladimira Stojkovića. Inđija je pretrpela i četvrti poraz u međusobnim susretima od Partizana.

Pred oko 4.000 gledalaca, meč je dvaput prekidan zbog transparenta Grobara. Već u uvodu utakmice jedna fakcija navijača crno-belih skinula je drugoj parolu, da bi početkom drugog zbog vređanja predsednika FSS, Slaviše Kokeze i poruke „poslednja opomena Zvezdinim sudijama“, arbitar SrđanJovanović na sedam minuta zaustavio igru.

SUPERLIGA SRBIJE, PRVO KOLO

INĐIJA – PARTIZAN 0:1 (0:1)

/Tošić 27/

Inđija
Gradski stadion
Gledalaca: oko 4.000
Sudija: Srđan Jovanović
Žuti karton: Janjić (Inđija), Ivanović (Partizan)
Crveni karton: Đorđe Ivanović (Partizan) u 78. minutu

INĐIJA: Preković - Anđelković, Rogač, Bjeličić, Ilić – N. Vidić, M. Janjić (od 72. Banjac), Dimitrov - Tomić, Ilić, Bastajić. Trener: Srđan Blagojević.

PARTIZAN: Stojković - N.R. Miletić, Ostojić, S. Pavlović, Urošević - Zdjelar, Šćekić – Tošić (od 90+6. F. Stevanović), Suma (od 83. Smiljanić), Ivanović - Sadik (od 72. Ožegović). Trener: Savo Milošević.

Rezultati 1. kola:

Spartak - Rad 2:1 (0:1)
/Obradović 66, Vidaković 80 - Trifunović 45+3p/

Mladost - Radnik 2:1 (0:1)
/Pavlović 71p, Radivojević 89 - Danoski 16/

Čukarički - Napredak 1:0 (1:0)
/Stojanović 42/

Vojvodina - Mačva 3:1 (0:0)
/Matić 50, 51, Gemović 90+3 - Stevanović 79/

Crvena zvezda - Javor 2:0 (2:0)
/Jovičić 28, Ben 45p/

nedelja

Inđija - Partizan 0:1

Radnički - Proleter (20.00)

odigrano u petak

Voždovac - TSC Bačka Topola 1:2 (0:0)
/Stojčev 70 - Tomanović 55, Silađi 75/

TABELA: Vojvodina 3, Crvena zvezda 3, Mladost 3, Spartak 3, TSC 3, Čukarički 3, Partizan 3, Inđija 0, Proleter (-1) 0, Radnički (-1) 0, Napredak 0, Voždovac 0, Radnik 0, Rad 0, Javor 0, Mačva 0.

U 2. kolu od 26. do 28. jula sastaće se Javor - Partizan, Mačva - Inđija, Napredak - Vojvodina, Rad - Čukarički, Radnik - Spartak, TSC - Mladost, Proleter - Voždovac i Crvena zvezda - Radnički.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar