Болничке дане проводи овдје

Прошло је осам дана од када је Синиша Михајловић објавио да болује од леукемије. Некада сјајни фудбалер, а сада тренер, није часио часа, већ је одмах у уторак отишао у болницу Сент Орсола - Малпиги у Болоњи, како би започео лечење. „Што пре одем, пре ћу да завршим”, рекао је Србин пре него што се подвргао лечењу.

Србија 21.07.2019 | 18:03
Болничке дане проводи овдје
Речено - учињено! Михајловић је у седмици за нама обавио прегледе после којих смо сазнали да болује од хроничне мијелоидне леукемије, болести која се јавља у каснијем животном добу. Она чешће напада мушкарце него жене.
 
Ова болест има три фазе - прва је хронична која може да траје годинама. Без терапије, она прелази у фазу акцелерације, која означава напредак болести и прелазак у бластну кризу, у којој се болест понаша као акутна леукемија, брзо напредује и доводи до смртног исхода. Лек гливек чија је употреба одобрена 2001. показао је одличне резултате у лечењу оболелих од ове болести.

Михајловић је одлучио да се лечи у клиници „Сент Орсола - Малпиги” у Болоњи која је једна од најбољих када је у питању излечење опаких болести.
 
У ову болницу која има преко 1500 кревета, а у којој је запослено више од 5000 људи, од којих је 800 доктора који свакодневно брину о здрављу својих пацијената.



Михајловић је стациониран у посебној соби, микробиолишки најчистијој. Ни ваздух споља неће моћи да провири тамо. А посете ће му, највероватније, макар првих дана бити забрањене из предострожности због вируса и преношења прехладе.

Синиша је већ почео са терапијама које ће се одвијати са кратким паузама између како би се пратило његово здравствено стање и како организам реагује на дате лекове.



И ту је Михајловић у сигурним рукама јер се на годишњем нивоу у овој болници обави преко 33 хиљаде операција и преко три милиона специјалних захвата, а проценат излечења и опоравка пацијената који бораве у њој је веома велики.

Да не пишемо напамет, говоре следеће бројке: у периоду од 2006. до 2016. обављено је 427 трансплантација срца, од којих је једне године проценат успешних био преко 90%, док је осталим годинама тај постотак био око 80%, што је највише у земљи, а и међу најбољима у свету.

А Михајловић је имао јасну поруку за лекаре када је крочио у ову болницу:

- Ви кажете, ја урадим!

И тако до коначне победе!

(Блиц спорт)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Бијељина

21.07.2019 17:36

Срећно Михааа

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дундо Мароје

21.07.2019 18:58

Од срца зелим,брзо и успјесно лијецење ,великом цовјеку и спортисти!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јасмина

21.07.2019 20:37

Зелим ти сву срецу овога свјета...велики цовјеку..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Василија

24.07.2019 20:47

Нека ти Бог подари излијецење

ОДГОВОРИТЕ