Љето на Врбасу и бањалучка ласта

Скоковима са бањалучког градског моста отворена је манифестација „Љето на Врбасу“, која се ове године одржава 66. пут и трајаће до 4. августа. На такмичењу за најбољу „бањалучку ласту“ наступило је 17 младића.

Република Српска 21.07.2019 | 17:22
Љето на Врбасу и бањалучка ласта
Двадесетпетогодишњи Бањалучанин Ђорђе Гајић извео је најљепшу бањалучку, односно врбаску „ласту“ током скокова са градског моста у Бањалуци, у оквиру манифестације „Љето на Врбасу“. Ово је његово десето учешће у такмичењу, а овом побједом потврдио је прошлогодишњи резултат.

„Ово су можда и најтежи скокови, јер је требало да одбраним прошлогодишњу титулу. У свом граду је тешко одбранити титулу, мислим да је велика ствар поготово у свом граду и у спорту који волим и који радим толико година“, каже Ђорђе Гајић, побједник.

Друго мјесто припало је Данку Дангубићу из Коњица, док је трећепласирани Бањалучанин Игор Арсенић. С обзиром на то да је ово једина скакаоница гдје учесници морају извести „врбаску ласту“ према гимнастичким критеријумима, управо то им је и био додатни изазов да покажу умијеће и освоје титуле.

„Драго ми је да је све прошло добро, да се нико није повриједио и да ћемо догодине бити у још већем броју и јачој и бољој конкуренцији“, каже Данко Дангубић, који је освојио друго мјесто.

„Ово ми је десето учешће на скоковима с градског моста. Захвалио бих Туристичкој организацији за успјешно организоване скокове. Треће сам мјесто. Да сам задовољан - и нисам“, каже Игор Арсенић.

Из бањалучке Туристичке организације поручују да су задовољни одзивом учесника, али и грађана који су дошли да подрже све такмичаре.

„Ове године је 66. по реду манифестација на Врбасу. Могу да кажем да сам задовољна, јер је много више посјетилаца него претходних година, а и јесте циљ да буде све већи број“, истиче Ирена Радојевић, директор бањалучке Туристичке организације.

Овогодишњи побједник, осим пехара, добио је и новчану награду од 700 марака, док су другопласирани и трећепласирани добили по медаљу и новчану награду од 500, односно 300 марака.

Манифестација на Врбасу први пут је организована 1953. године под називом „Карневал на Врбасу“. Крајем седамдесетих година прошлог вијека манифестација је преименована у „Сусрети на Врбасу“, а 1995. године добија данашње име - „Љето на Врбасу“.



(БН телевизија)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Лео

21.07.2019 16:03

Данас Свети Прокопије. Према предању данас се не улази у ријеку

ОДГОВОРИТЕ
Name

Туш

21.07.2019 17:31

Ти се и не купаш, вјероватно...

Name

Прокопије кажеш

21.07.2019 19:01

Ма 'ајде

Name

Мерко

21.07.2019 19:18

Сваки клинац мозе скочити са ове висине.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бања Лука

21.07.2019 21:52

Ти оцигледно ниси из БЛ! Да, мозда мозе сваки клинац да скоци са те висине, али не мозе сваки клинац са те висине да скоци у ту дубину! Распитај се прије него сто лупас глупости!

Name

Пеперминт

22.07.2019 12:44

Ову манифестацију су скоковима у воду требали отворити Рудоња и Цизмица.

ОДГОВОРИТЕ
Name

херц

22.07.2019 15:00

БЛ и Требиње су најразвијенији градови у РС. Волио бих да су ту и други али стварно нису па узмимо Бијељину која нема ни булевар, град прљав, неуредјен, зграде грозне, нема нигдје зеленила, онај сељак Мициц са неким коцкицама поплоцава све саме сарене коцкице да не говорим да је балија.....код вас све јефтино кафици, ресторани такодје а храна у њима узасна. Овима из БЛ мозете само да завидите.

ОДГОВОРИТЕ