Ljeto na Vrbasu i banjalučka lasta

Skokovima sa banjalučkog gradskog mosta otvorena je manifestacija „Ljeto na Vrbasu“, koja se ove godine održava 66. put i trajaće do 4. avgusta. Na takmičenju za najbolju „banjalučku lastu“ nastupilo je 17 mladića.

Republika Srpska 21.07.2019 | 17:22
Ljeto na Vrbasu i banjalučka lasta
Dvadesetpetogodišnji Banjalučanin Đorđe Gajić izveo je najljepšu banjalučku, odnosno vrbasku „lastu“ tokom skokova sa gradskog mosta u Banjaluci, u okviru manifestacije „Ljeto na Vrbasu“. Ovo je njegovo deseto učešće u takmičenju, a ovom pobjedom potvrdio je prošlogodišnji rezultat.

„Ovo su možda i najteži skokovi, jer je trebalo da odbranim prošlogodišnju titulu. U svom gradu je teško odbraniti titulu, mislim da je velika stvar pogotovo u svom gradu i u sportu koji volim i koji radim toliko godina“, kaže Đorđe Gajić, pobjednik.

Drugo mjesto pripalo je Danku Dangubiću iz Konjica, dok je trećeplasirani Banjalučanin Igor Arsenić. S obzirom na to da je ovo jedina skakaonica gdje učesnici moraju izvesti „vrbasku lastu“ prema gimnastičkim kriterijumima, upravo to im je i bio dodatni izazov da pokažu umijeće i osvoje titule.

„Drago mi je da je sve prošlo dobro, da se niko nije povrijedio i da ćemo dogodine biti u još većem broju i jačoj i boljoj konkurenciji“, kaže Danko Dangubić, koji je osvojio drugo mjesto.

„Ovo mi je deseto učešće na skokovima s gradskog mosta. Zahvalio bih Turističkoj organizaciji za uspješno organizovane skokove. Treće sam mjesto. Da sam zadovoljan - i nisam“, kaže Igor Arsenić.

Iz banjalučke Turističke organizacije poručuju da su zadovoljni odzivom učesnika, ali i građana koji su došli da podrže sve takmičare.

„Ove godine je 66. po redu manifestacija na Vrbasu. Mogu da kažem da sam zadovoljna, jer je mnogo više posjetilaca nego prethodnih godina, a i jeste cilj da bude sve veći broj“, ističe Irena Radojević, direktor banjalučke Turističke organizacije.

Ovogodišnji pobjednik, osim pehara, dobio je i novčanu nagradu od 700 maraka, dok su drugoplasirani i trećeplasirani dobili po medalju i novčanu nagradu od 500, odnosno 300 maraka.

Manifestacija na Vrbasu prvi put je organizovana 1953. godine pod nazivom „Karneval na Vrbasu“. Krajem sedamdesetih godina prošlog vijeka manifestacija je preimenovana u „Susreti na Vrbasu“, a 1995. godine dobija današnje ime - „Ljeto na Vrbasu“.



(BN televizija)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Leo

21.07.2019 16:03

Danas Sveti Prokopije. Prema predanju danas se ne ulazi u rijeku

ODGOVORITE
Name

Tuš

21.07.2019 17:31

Ti se i ne kupaš, vjerovatno...

Name

Prokopije kažeš

21.07.2019 19:01

Ma 'ajde

Name

Merko

21.07.2019 19:18

Svaki klinac moze skočiti sa ove visine.

ODGOVORITE
Name

Banja Luka

21.07.2019 21:52

Ti ocigledno nisi iz BL! Da, mozda moze svaki klinac da skoci sa te visine, ali ne moze svaki klinac sa te visine da skoci u tu dubinu! Raspitaj se prije nego sto lupas gluposti!

Name

Pepermint

22.07.2019 12:44

Ovu manifestaciju su skokovima u vodu trebali otvoriti Rudonja i Cizmica.

ODGOVORITE
Name

herc

22.07.2019 15:00

BL i Trebinje su najrazvijeniji gradovi u RS. Volio bih da su tu i drugi ali stvarno nisu pa uzmimo Bijeljinu koja nema ni bulevar, grad prljav, neuredjen, zgrade grozne, nema nigdje zelenila, onaj seljak Micic sa nekim kockicama poplocava sve same sarene kockice da ne govorim da je balija.....kod vas sve jeftino kafici, restorani takodje a hrana u njima uzasna. Ovima iz BL mozete samo da zavidite.

ODGOVORITE