Пјанић: Никад нисам желио да напустим Јуве!

Везни играч репрезентације Босне и Херцеговине Миралем Пјанић признао да никад није желио да оде из Јувентуса спремајући се да постане кључни фудбалер у екипи новог тренера Мауриција Сарија.

Фудбал 22.07.2019 | 08:38
Пјанић: Никад нисам желио да напустим Јуве!
Пјанић је у изјави за италијанске медије нагласио да није био сигуран да ће га "бјанконери" задржати послије елиминације у Лиги шампиона прошле сезоне након што је слушао спекулације о могућем одласку у Пари Сен Жермен или Реал Мадрид.

Међутим, тренера Макса Алегрија је замијенио Маурицио Сари, који је већ потврдио да ће Пјанић бити центар његове визије новог Јувентуса.

"С обзиром на његов начин играња фудбала, мој положај је важан", рекао је Пјанић за "Ла Стампу".

"Мој циљ је да додирнем лопту 150 пута у игри, али није важно да ли је то 120 или 150: оно што је битно је да играм добро, ослободим саиграче и изразимо стил игре који је лијеп за очи. Забављам се с тимом. Никад нисам размишљао о одласку из Јувентуса. Имао сам невјеројатан однос с Алегријем".

Насмијао се око спекулација о напуштању торинског клуба.

"Веома сам срећан у Торину, имам фантастичне играче око себе, желим бити још бољи и желим помоћи својим новим саиграчима. Мој сан је да освојим Лигу шампиона ове године и свих осталих година које ћу бити овдје", истакао је Пјанић.

Подсјетимо, Миралем Пјанић од 1. јула прима повишену плату у Јувентусу од 6.5 милиона евра годишње, што је за два милиона више од досадашње.

Ипак, остао је на другом мјесту по висина примања од свих босанскохерцеговачких фудбалера...

Пјанић је у Јувентус стигао у љето 2016. године из Роме. Претходно је играо у Француској за Мец и Олимпик Лион. У дресу "старе даме" одиграо је 135 такмичарских утакмица и постигао 19 голова. За репрезентацију БиХ наступио је 85 пута уз 13 погодака.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар