Pjanić: Nikad nisam želio da napustim Juve!

Vezni igrač reprezentacije Bosne i Hercegovine Miralem Pjanić priznao da nikad nije želio da ode iz Juventusa spremajući se da postane ključni fudbaler u ekipi novog trenera Mauricija Sarija.

Fudbal 22.07.2019 | 08:38
Pjanić: Nikad nisam želio da napustim Juve!
Pjanić je u izjavi za italijanske medije naglasio da nije bio siguran da će ga "bjankoneri" zadržati poslije eliminacije u Ligi šampiona prošle sezone nakon što je slušao spekulacije o mogućem odlasku u Pari Sen Žermen ili Real Madrid.

Međutim, trenera Maksa Alegrija je zamijenio Mauricio Sari, koji je već potvrdio da će Pjanić biti centar njegove vizije novog Juventusa.

"S obzirom na njegov način igranja fudbala, moj položaj je važan", rekao je Pjanić za "La Stampu".

"Moj cilj je da dodirnem loptu 150 puta u igri, ali nije važno da li je to 120 ili 150: ono što je bitno je da igram dobro, oslobodim saigrače i izrazimo stil igre koji je lijep za oči. Zabavljam se s timom. Nikad nisam razmišljao o odlasku iz Juventusa. Imao sam nevjerojatan odnos s Alegrijem".

Nasmijao se oko spekulacija o napuštanju torinskog kluba.

"Veoma sam srećan u Torinu, imam fantastične igrače oko sebe, želim biti još bolji i želim pomoći svojim novim saigračima. Moj san je da osvojim Ligu šampiona ove godine i svih ostalih godina koje ću biti ovdje", istakao je Pjanić.

Podsjetimo, Miralem Pjanić od 1. jula prima povišenu platu u Juventusu od 6.5 miliona evra godišnje, što je za dva miliona više od dosadašnje.

Ipak, ostao je na drugom mjestu po visina primanja od svih bosanskohercegovačkih fudbalera...

Pjanić je u Juventus stigao u ljeto 2016. godine iz Rome. Prethodno je igrao u Francuskoj za Mec i Olimpik Lion. U dresu "stare dame" odigrao je 135 takmičarskih utakmica i postigao 19 golova. Za reprezentaciju BiH nastupio je 85 puta uz 13 pogodaka.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar