Милан Борјан у историји Звезде!

Са Жандером на шпанском! Искусни голман обележио је овог викенда завидан јубилеј у црвено-белом дресу. Лепим речима говори о новом саиграчу.

Фудбал 22.07.2019 | 08:00
Милан Борјан у историји Звезде!
На почетку своје треће сезоне у Црвеној звезди, Милан Борјан (31) има добар разлог да се похвали.

У 95 такмичарских утакмица пред стативама Звездиног гола, он је сачувао мрежу у тачно 50 мечева, закључно са суботњом утакмицом против Јавора, на старту суперлигашке 2019/20.

После меча, он је у изјави за клупски сајт говорио о том податку.

"Огромна част за мене. Знамо да су међу стативама црвено-белих стајала огромна фудбалска имена, а сада сам и ја на својеврстан начин ушао у историју нашег клуба. Много пута сам до сада рекао да бранити у Црвеној звезди има посебну тежину... Драго ми је што је иза мене 50 утакмица без примљеног гола, а уверен сам да ће их бити још више у будућности. Није то само моја заслуга, већ целе екипе. Играмо одлично као тим, компактно и, како често истичемо, нападамо и бранимо се сви као један", изјавио је искусни голман, који је у суботу обележио јубилеј у друштву супруге и сина.

Такође, Борјан је у мечу против Ивањичана први пут заиграо са новим левим беком, Жандером. Његови први утисци о Бразилцу су веома позитивни.

"Брз је, има добар центаршут. Прва утакмица му је, треба још да се навикне на екипу, али очекујем да ће изузетно брзо да се прилагоди. Ради се о изузетном играчу, тако да има нашу подршку од свих нас у свлачионици, само треба да пружа што боље партије и биће све како треба. Причам са њим на шпанском и помажем му највише што могу", рекао је Борјан.

Звездин тренер Владан Милојевић у суботу је пробао тактику са тројицом играча у дефанзивној линији.

"Играли смо у нешт измењеној формацији, са тројицом играча позади и то су нови захтеви шефа, уигравали смо се. Покушали смо нешто ново, показало се добро".

Од суботе увече, црвено-бели су потпуно посвећени почетку двомеча против Хелсинкија у другом колу квалификација за Лигу шампиона. Први меч ће бити одигран у среду у Београду, а реванш недељу дана касније, у Финској.

"Лично их нисам гледао много, видео сам само гол који су постигли у њиховом шампионату. Наш стручни штаб детаљно анализира сваког противника, тако да нам то много значи".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар