Milan Borjan u istoriji Zvezde!

Sa Žanderom na španskom! Iskusni golman obeležio je ovog vikenda zavidan jubilej u crveno-belom dresu. Lepim rečima govori o novom saigraču.

Fudbal 22.07.2019 | 08:00
Milan Borjan u istoriji Zvezde!
Na početku svoje treće sezone u Crvenoj zvezdi, Milan Borjan (31) ima dobar razlog da se pohvali.

U 95 takmičarskih utakmica pred stativama Zvezdinog gola, on je sačuvao mrežu u tačno 50 mečeva, zaključno sa subotnjom utakmicom protiv Javora, na startu superligaške 2019/20.

Posle meča, on je u izjavi za klupski sajt govorio o tom podatku.

"Ogromna čast za mene. Znamo da su među stativama crveno-belih stajala ogromna fudbalska imena, a sada sam i ja na svojevrstan način ušao u istoriju našeg kluba. Mnogo puta sam do sada rekao da braniti u Crvenoj zvezdi ima posebnu težinu... Drago mi je što je iza mene 50 utakmica bez primljenog gola, a uveren sam da će ih biti još više u budućnosti. Nije to samo moja zasluga, već cele ekipe. Igramo odlično kao tim, kompaktno i, kako često ističemo, napadamo i branimo se svi kao jedan", izjavio je iskusni golman, koji je u subotu obeležio jubilej u društvu supruge i sina.

Takođe, Borjan je u meču protiv Ivanjičana prvi put zaigrao sa novim levim bekom, Žanderom. Njegovi prvi utisci o Brazilcu su veoma pozitivni.

"Brz je, ima dobar centaršut. Prva utakmica mu je, treba još da se navikne na ekipu, ali očekujem da će izuzetno brzo da se prilagodi. Radi se o izuzetnom igraču, tako da ima našu podršku od svih nas u svlačionici, samo treba da pruža što bolje partije i biće sve kako treba. Pričam sa njim na španskom i pomažem mu najviše što mogu", rekao je Borjan.

Zvezdin trener Vladan Milojević u subotu je probao taktiku sa trojicom igrača u defanzivnoj liniji.

"Igrali smo u nešt izmenjenoj formaciji, sa trojicom igrača pozadi i to su novi zahtevi šefa, uigravali smo se. Pokušali smo nešto novo, pokazalo se dobro".

Od subote uveče, crveno-beli su potpuno posvećeni početku dvomeča protiv Helsinkija u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. Prvi meč će biti odigran u sredu u Beogradu, a revanš nedelju dana kasnije, u Finskoj.

"Lično ih nisam gledao mnogo, video sam samo gol koji su postigli u njihovom šampionatu. Naš stručni štab detaljno analizira svakog protivnika, tako da nam to mnogo znači".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar