СП: Адам Пити постао свјетски рекордер!

Британски пливач Адам Пити постао је први човек у историји који је у 100м прсно успео да забележи време испод 57 секунди.  Они су, ипак, главне звезде на СП: Пао светски рекорд! Друга такмичарска недеља у Гвангџуу проћи ће у праћењу најатрактивнијег воденог спорта.

Остали спортови 21.07.2019 | 17:12
СП: Адам Пити постао свјетски рекордер!
Олимпијски шампион који је непоражен у протеклих пет година на великим такмичењима успео је да надмаши сопствени резултат 57:10 који је поставио прошле године у Глазгову.

Пити је на светском шампионату у Јужној Кореји успео да исплива 100 метара прсно за 56,88 секунди у полуфиналној трци, чиме је испунио сопствено обећање "пројекат 56" из 2017. године.

Светско првенство у воденим спортовима је у првој недељи било увод у оно главно и у највећи шоу.

Наравно, то су пливачке дисциплине, које су првог дана донеле сјајну забаву и незапажен резултат српске штафете у трци 4 x 100 слободним стилом.

Британски пливач Адам Пити поставио је у недељу нови светски рекорд на 100 метара прсно и постао први пливач који је ту деоницу прешао за мање од 57 секунди.

Пити је био најбржи у полуфиналу резултатом 56,88 секунди. Он је поправио сопствени светски рекорд од 57,10 секунди који је поставио прошлог августа у Глазгову.

Пити у Јужној Кореји покушава да освоји треће узастопно светско злато у дисциплини 100 метара прсно. Он је у тој дисциплини био најбржи и на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру 2016. године.

Финале трке на 100 метара прсно на програму је у понедељак.

Веља ноћас ускаче у воду

Најбољи српски пливач Велимир Стјепановић почиње учешће у ноћи између недеље и понедељка, када ће у 3 часа запливати у дисциплини 200 слободно.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар