SP: Adam Piti postao svjetski rekorder!

Britanski plivač Adam Piti postao je prvi čovek u istoriji koji je u 100m prsno uspeo da zabeleži vreme ispod 57 sekundi.  Oni su, ipak, glavne zvezde na SP: Pao svetski rekord! Druga takmičarska nedelja u Gvangdžuu proći će u praćenju najatraktivnijeg vodenog sporta.

Ostali sportovi 21.07.2019 | 17:12
SP: Adam Piti postao svjetski rekorder!
Olimpijski šampion koji je neporažen u proteklih pet godina na velikim takmičenjima uspeo je da nadmaši sopstveni rezultat 57:10 koji je postavio prošle godine u Glazgovu.

Piti je na svetskom šampionatu u Južnoj Koreji uspeo da ispliva 100 metara prsno za 56,88 sekundi u polufinalnoj trci, čime je ispunio sopstveno obećanje "projekat 56" iz 2017. godine.

Svetsko prvenstvo u vodenim sportovima je u prvoj nedelji bilo uvod u ono glavno i u najveći šou.

Naravno, to su plivačke discipline, koje su prvog dana donele sjajnu zabavu i nezapažen rezultat srpske štafete u trci 4 x 100 slobodnim stilom.

Britanski plivač Adam Piti postavio je u nedelju novi svetski rekord na 100 metara prsno i postao prvi plivač koji je tu deonicu prešao za manje od 57 sekundi.

Piti je bio najbrži u polufinalu rezultatom 56,88 sekundi. On je popravio sopstveni svetski rekord od 57,10 sekundi koji je postavio prošlog avgusta u Glazgovu.

Piti u Južnoj Koreji pokušava da osvoji treće uzastopno svetsko zlato u disciplini 100 metara prsno. On je u toj disciplini bio najbrži i na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru 2016. godine.

Finale trke na 100 metara prsno na programu je u ponedeljak.

Velja noćas uskače u vodu

Najbolji srpski plivač Velimir Stjepanović počinje učešće u noći između nedelje i ponedeljka, kada će u 3 časa zaplivati u disciplini 200 slobodno.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar