Кејнов гол с пола терена за побједу над Јувентусом!

Фудбалери Тотенхема савладали су Јувентус са 3:2 у Међународном купу шампиона поготком Харија Кејна са половине терена у надокнади времена.  Роналдо је видео Кејна: Голчина са пола терена! Спектакуларан погодак најбољег играча Тотенхема у последњем минуту меча против Јувентуса.  Чудесни Хари Кејн: Украдена лопта и с центра лоб преко Шченсног за песму Певаца! Тотенхем бољи од Јувентуса - 3:2.

Фудбал 21.07.2019 | 17:30
Кејнов гол с пола терена за побједу над Јувентусом!
Припремна утакмица Јувентуса и Тотенхема била је изузетно садржајна, пошто смо видели чак пет голова од чега четири у другом полувремену и драматичну завршницу.

Енглески тим је повео у првом полувремену, пошто је Ерик Ламела у 30. минуту успео да савлада Ђанлуиђија Буфона из непосредне близине и тим резултатом се прво полувреме и завршило.

Маурисио Поћетино и Сари су укупно извршили чак 18 измена у другом полувремену, а торински црно-бели су у 56. минуту преко Игуаина дошли до изједначења, да би тотални преокрет направио Кристијано Роналдо само 4 минута касније.

Лукас Мура је у 65. минуту поравнао резултат, да бисмо у надокнади времена видели праву сензацију, када је Рабио изгубио лопту на половини терена, а покупио је Хари Кејн и послао прави пројектил у мрежу Јувентуса, који је "Певцима" донео победу резултатом 3:2.

Хари Кејн је спреман за нову сезону!

Енглески центарфор одлучио је један од дербија припремног периода, и то ударцем преко половине терена!

У надокнади времена утакмице против Јувентуса, нападач Тотенхема је при резултату 2:2 "опалио" у близини центра и савладао Војћеха Шченсног.

Коначан резултат утакмице на Националном стадиону у Сингапуру био је 3:2 за Тотенхем.

Лондонски клуб повео је голом Ерика Ламеле у 30. минуту, тако што је Аргентинац натрчао на лопту коју је претходно одбранио Ђанлуиђи Буфон. Јуве је потом изједначио у 56, тачним ударцем Гонзала Игуаина са ивице казненог простора, а "Стара дама" је затим и преокренула (2:1), хицем Кристијана Роналда са десетак метара удаљености, из трка у 60. минуту.

Тотенхем је пет минута касније изједначио голом Лукаса Моуре на одлично додавање новајлије Тангија Ндомбелеа, а још један преокрет је заокружио Кејн - фантастичним поготком за коначних 3:2.

Солидан почетак, узбудљива средина и спетакуларан крај дуела између Тотенхема и Јувентуса у Сингапуру. Хари Кејн је у 93. минуту бацио у транс навијаче Певаца и у усхићење неутралну публику на трибинама. Са центра, после украдене лопте, голгетер вицешампиона Европе је одмах шутирао и лобовао Шченсног, за 3:2, за тријумф клуба из Лондона!

Колико су одушевљени навијачи Тотенхема, толико су остали разочарани тифози Јувентуса, не због пораза, већ због кардиналне, почетничке грешке Адријана Рабијоа, скупе летње аквизиције, који је „продао“ лопту код поготка Енглеза за победу.

Оно што може да храбри навијаче Старе даме је што Кристијано Роналдо већ наштеловао нишанске справе. Португалац је постигао први гол за Јувентус у овом такмичењу, док је само четири минута касније Гонзало Игуаин погодио мрежу Тотенхема, што може да му буде препорука да се убрза његов очекивани трансфер у Рому.

Вицешампион Европе Тотенхем је почео утакмицу у готово резервном саставу. Осим нападачке линије, Маурисио Покетино је на терен од првог минута послао момке који се „гребу“ на припремама за шансу у првом тиму. Па, где ће већу шансу за доказивање да добију него у дуелу са Јувентусом?

Сасвим су солидно то резервисти одрадили, а Певци су добили прво полувреме голом Ерика Ламеле после контранапада. Интересантно је да су Италијани окренули на 2:1 у другом делу, када су на терен ушли Фертонген, Моура, Сисоко, Кејн...

Прилику да се представи навијачима добио је Танги Ндомбеле, велики појачање Тотенхема у летњем прелазном року, а он се одужио тиме што је из првог контакта с лоптом асистирао Лукасу Моури за гол за 2:2.

И када се очекивао крај – сензација. Хари Кејн за овације. Да греје срца Певаца до почетка сезоне.

ЈУВЕНТУС - ТОТЕНХЕМ 2:3 (0:1)
/Роналдо 56, Игуаин 60 – Ламела 30, Моура 65, Кејн 93/

Стадион: Национални у Сингапуру.
Судија: Ахамед А’Кашах (Сингапур).

ЈУВЕНТУС (4-3-3): Буфон (од 46. Шченсни) – Кансело, Бонучи (од 63. де Лихт), Ругани (од 46. Демирал), Де Шиљо – Џан (од 46. Рабио), Пјанић (од 76. Мураторе), Матуиди (од 76. Кастанос) – Бернардески, Роналдо (од 63. Переира), Манџукић (од 46. Игуаин).

ТОТЕНХЕМ (4-2-3-1): Газанига – Вокер-Питерс (од 71. Марш), Алдервирелд (од 46. Фојт), Танганга (од 46. Фертонген), Георгију (од 72. Вајт) – Скип (од 92. Боуден), Винкс (од 63. Ролс) – Ламела (од 63. Ндомбеле), Али (од 46. Сисоко), Сон (од 46. Моура) – Перот (од 46. Кејн).

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар