Kejnov gol s pola terena za pobjedu nad Juventusom!

Fudbaleri Totenhema savladali su Juventus sa 3:2 u Međunarodnom kupu šampiona pogotkom Harija Kejna sa polovine terena u nadoknadi vremena.  Ronaldo je video Kejna: Golčina sa pola terena! Spektakularan pogodak najboljeg igrača Totenhema u poslednjem minutu meča protiv Juventusa.  Čudesni Hari Kejn: Ukradena lopta i s centra lob preko Ščensnog za pesmu Pevaca! Totenhem bolji od Juventusa - 3:2.

Fudbal 21.07.2019 | 17:30
Kejnov gol s pola terena za pobjedu nad Juventusom!
Pripremna utakmica Juventusa i Totenhema bila je izuzetno sadržajna, pošto smo videli čak pet golova od čega četiri u drugom poluvremenu i dramatičnu završnicu.

Engleski tim je poveo u prvom poluvremenu, pošto je Erik Lamela u 30. minutu uspeo da savlada Đanluiđija Bufona iz neposredne blizine i tim rezultatom se prvo poluvreme i završilo.

Maurisio Poćetino i Sari su ukupno izvršili čak 18 izmena u drugom poluvremenu, a torinski crno-beli su u 56. minutu preko Iguaina došli do izjednačenja, da bi totalni preokret napravio Kristijano Ronaldo samo 4 minuta kasnije.

Lukas Mura je u 65. minutu poravnao rezultat, da bismo u nadoknadi vremena videli pravu senzaciju, kada je Rabio izgubio loptu na polovini terena, a pokupio je Hari Kejn i poslao pravi projektil u mrežu Juventusa, koji je "Pevcima" doneo pobedu rezultatom 3:2.

Hari Kejn je spreman za novu sezonu!

Engleski centarfor odlučio je jedan od derbija pripremnog perioda, i to udarcem preko polovine terena!

U nadoknadi vremena utakmice protiv Juventusa, napadač Totenhema je pri rezultatu 2:2 "opalio" u blizini centra i savladao Vojćeha Ščensnog.

Konačan rezultat utakmice na Nacionalnom stadionu u Singapuru bio je 3:2 za Totenhem.

Londonski klub poveo je golom Erika Lamele u 30. minutu, tako što je Argentinac natrčao na loptu koju je prethodno odbranio Đanluiđi Bufon. Juve je potom izjednačio u 56, tačnim udarcem Gonzala Iguaina sa ivice kaznenog prostora, a "Stara dama" je zatim i preokrenula (2:1), hicem Kristijana Ronalda sa desetak metara udaljenosti, iz trka u 60. minutu.

Totenhem je pet minuta kasnije izjednačio golom Lukasa Moure na odlično dodavanje novajlije Tangija Ndombelea, a još jedan preokret je zaokružio Kejn - fantastičnim pogotkom za konačnih 3:2.

Solidan početak, uzbudljiva sredina i spetakularan kraj duela između Totenhema i Juventusa u Singapuru. Hari Kejn je u 93. minutu bacio u trans navijače Pevaca i u ushićenje neutralnu publiku na tribinama. Sa centra, posle ukradene lopte, golgeter vicešampiona Evrope je odmah šutirao i lobovao Ščensnog, za 3:2, za trijumf kluba iz Londona!

Koliko su oduševljeni navijači Totenhema, toliko su ostali razočarani tifozi Juventusa, ne zbog poraza, već zbog kardinalne, početničke greške Adrijana Rabijoa, skupe letnje akvizicije, koji je „prodao“ loptu kod pogotka Engleza za pobedu.

Ono što može da hrabri navijače Stare dame je što Kristijano Ronaldo već naštelovao nišanske sprave. Portugalac je postigao prvi gol za Juventus u ovom takmičenju, dok je samo četiri minuta kasnije Gonzalo Iguain pogodio mrežu Totenhema, što može da mu bude preporuka da se ubrza njegov očekivani transfer u Romu.

Vicešampion Evrope Totenhem je počeo utakmicu u gotovo rezervnom sastavu. Osim napadačke linije, Maurisio Poketino je na teren od prvog minuta poslao momke koji se „grebu“ na pripremama za šansu u prvom timu. Pa, gde će veću šansu za dokazivanje da dobiju nego u duelu sa Juventusom?

Sasvim su solidno to rezervisti odradili, a Pevci su dobili prvo poluvreme golom Erika Lamele posle kontranapada. Interesantno je da su Italijani okrenuli na 2:1 u drugom delu, kada su na teren ušli Fertongen, Moura, Sisoko, Kejn...

Priliku da se predstavi navijačima dobio je Tangi Ndombele, veliki pojačanje Totenhema u letnjem prelaznom roku, a on se odužio time što je iz prvog kontakta s loptom asistirao Lukasu Mouri za gol za 2:2.

I kada se očekivao kraj – senzacija. Hari Kejn za ovacije. Da greje srca Pevaca do početka sezone.

JUVENTUS - TOTENHEM 2:3 (0:1)
/Ronaldo 56, Iguain 60 – Lamela 30, Moura 65, Kejn 93/

Stadion: Nacionalni u Singapuru.
Sudija: Ahamed A’Kašah (Singapur).

JUVENTUS (4-3-3): Bufon (od 46. Ščensni) – Kanselo, Bonuči (od 63. de Liht), Rugani (od 46. Demiral), De Šiljo – Džan (od 46. Rabio), Pjanić (od 76. Muratore), Matuidi (od 76. Kastanos) – Bernardeski, Ronaldo (od 63. Pereira), Mandžukić (od 46. Iguain).

TOTENHEM (4-2-3-1): Gazaniga – Voker-Piters (od 71. Marš), Aldervireld (od 46. Fojt), Tanganga (od 46. Fertongen), Georgiju (od 72. Vajt) – Skip (od 92. Bouden), Vinks (od 63. Rols) – Lamela (od 63. Ndombele), Ali (od 46. Sisoko), Son (od 46. Moura) – Perot (od 46. Kejn).

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar