Огромна част и признање за Симону Халеп!

Победница Вимблдона је најбоља спортисткиња и амбасадор Румуније и зато су јој челници у њеној земљи указали велико поверење.

Тенис 22.07.2019 | 10:13
Огромна част и признање за Симону Халеп!
Симона Халеп је недавно освојила титулу на Вимблдону, када је у финалу престижног турнира "згазила" Серену Вилијамс за само 56 минута.

Постала је прва Румунка која је успела да подигне пехар на гренд слему у Лондону, због чега су јој у домовини приредили величанствен дочек.

Будући да је последњих година најбољи спортиста и амбасадор своје земље, она је после највећег успеха у каријери награђена и највишим одликовањем у држави - Румунском звездом.

Након спектакла који је организован у Букурешту, када ју је дочекало више од 25.000 људи, Халеповој је указана част и тиме што је изабрана да на следећим Олимпијским играма у Токију 2020. године буде носилац заставе Румуније на свечаном отварању.

Симона је истакла да јој је после титула на Ролан Гаросу прошле године и Вимблдону недавно, главни циљ у наредној сезони добар резултат на Олимпијским играма.

Осим што ће бити барјактар, она ће наступати у три категорије у жељи да се домогне олимпијског одличја.

Халеп у женској конкуренцији важи за фаворита, а најављено је да ће наступати и у женском дублу и миксу.

Она жели да оде корак даље у односу на успех румунског пара Флориан Мергеа - Орија Текау, који су на Играма у Рио де Жанеиру 2016. освојили сребрну медаљу у мушком дублу, након пораза у финалу од шпанског тандема Рафаел Надал - Марк Лопез.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар