Ogromna čast i priznanje za Simonu Halep!

Pobednica Vimbldona je najbolja sportistkinja i ambasador Rumunije i zato su joj čelnici u njenoj zemlji ukazali veliko poverenje.

Tenis 22.07.2019 | 10:13
Ogromna čast i priznanje za Simonu Halep!
Simona Halep je nedavno osvojila titulu na Vimbldonu, kada je u finalu prestižnog turnira "zgazila" Serenu Vilijams za samo 56 minuta.

Postala je prva Rumunka koja je uspela da podigne pehar na grend slemu u Londonu, zbog čega su joj u domovini priredili veličanstven doček.

Budući da je poslednjih godina najbolji sportista i ambasador svoje zemlje, ona je posle najvećeg uspeha u karijeri nagrađena i najvišim odlikovanjem u državi - Rumunskom zvezdom.

Nakon spektakla koji je organizovan u Bukureštu, kada ju je dočekalo više od 25.000 ljudi, Halepovoj je ukazana čast i time što je izabrana da na sledećim Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine bude nosilac zastave Rumunije na svečanom otvaranju.

Simona je istakla da joj je posle titula na Rolan Garosu prošle godine i Vimbldonu nedavno, glavni cilj u narednoj sezoni dobar rezultat na Olimpijskim igrama.

Osim što će biti barjaktar, ona će nastupati u tri kategorije u želji da se domogne olimpijskog odličja.

Halep u ženskoj konkurenciji važi za favorita, a najavljeno je da će nastupati i u ženskom dublu i miksu.

Ona želi da ode korak dalje u odnosu na uspeh rumunskog para Florian Mergea - Orija Tekau, koji su na Igrama u Rio de Žaneiru 2016. osvojili srebrnu medalju u muškom dublu, nakon poraza u finalu od španskog tandema Rafael Nadal - Mark Lopez.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar