Мото скуп Кречар у Бијељини

Мотоциклисти из БиХ, Србије, Црне Горе, Хрватске, Македоније, Швајцарске, Италије, Аустрије окупили су се и ове године на великом Меморијалном мото - сусрету који је организовао Мото клуб „Кречар“ из Батковића.

Република Српска 21.07.2019 | 13:14
Мото скуп Кречар у Бијељини
Како преноси портал десавањаубијељини, Мирко Николић, организатор традиционалног Мото – сусрета, каже да се већ осму годину у Батковићу окупљају мотоциклисти из држава региона, одајући том приликом помен његовом брату, Марку Николићу, који је на мотоциклу настрадао 2011. године.

"Маркови другари су годину дана касније основали Мото – клуб „Кречар“, у коме тренутно имамо тридесетак активних чланова, и од тада је кренула прва моторијада. У петак, када је почела ова манифестација, на мото скупу било је око 500 мотоциклиста, а данас се очекује и до седамсто мотоциклиста", каже Николић и додаје да је ово прилика за дружење, склапање нових и његовање постојећих пријатељстава, а проводе и бројне хуманитарне активности током године.

Николић истиче да сваке године ове сусрете обиљежи и рок – концерт. Прошле године је у Батковићу наступила „Рибља чорба“, ове године за музички дио манифестације задужена је легендарна „YУ група''.



Горан Богдановић из Коцељеве у Србији каже да током године учествује на бројним мото скуповима.

„ Сматрам да сам у сваком граду, гдје сам био на мото - скупу, стекао пријатеље за цијели живот. У суштини, када кренете негдје на пут, прво ће вам, у случају да вам помоћ треба, прискочити и помоћи бајкери. То је љубав која траје од малих ногу. Возе се скупе машине, неке вриједе и више од 30.000 евра“, каже Богдановић.



Војкан Антић, професионални возач у градском саобраћају у Бечу, каже да се са мотоциклима дружи више од двадесет година.

Он наглашава да је поријеклом из Пелагићева и да живи и ради у Аустрији.

"Откако знам за себе, возим мотоцикле. Тренутно посједујем оригинал мотоцикл „Харлеy Давидсон“ и његова цијена је 38.000 еура, без додатне опреме. Са опремом коју тренутно имам на њему, његова цијена је већа од 42.000 еура. Пропутовао сам Европу на мотоциклу. Наравно, заједно са својом супругом, јер и она воли мотоцикле. Мотоцикл је дио мог живота. Прешао сам хиљаде и хиљаде километара. На једном путовању, за пет дана сам са супругом прешао више од 4.000 километара. Из Рима, до куће у Аустрији, прешао сам 1.450 километара за петнаест сати вожње. Све то пролази без икаквих оптерећења. Уживамо у вожњи и у животу“, каже Војкан Антић за портал деавањаубијељини.

(БН)
(Фото: Десавањаубијељини)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Глобал зитизен

21.07.2019 15:23

Јел зна неко ста је са Гидом из Бијељине.

ОДГОВОРИТЕ
Name

стари бајкер

21.07.2019 17:34

Гида је у Аустралији,мсм да се јос увек бави мотоциклима

Name

Дарwилл

21.07.2019 17:52

Он није више интресантан. Ово је битније, када се окупљају мотористи међу којима је 90% алкохоличара и сигуран сам 30% наркомана. Дај Боже да се сви живи врате својим кућама. Овакве моторијаде финансирају општине, значи дај народне паре да лочу и ждеру они који возе моторе од 30 хиљада евра,а када неком треба помоћи у тешкој ситуацији онда нема пара или му дају 100 марака. или ангажују онај број са четири цифре па ти народе зови и помажи. Нама су ове моторијаде постале дио годишњег "културног програма у општинама". Стварно је културни програм, пијани мотористи који редом поврачају и мокре гдје год стигну. Нема шта, увели смо нову културну дисциплину.

Name

Перо

21.07.2019 18:37

Цини ми се да је у Аустралији.

Name

Том

21.07.2019 19:32

Гида је у Аустралији, ради оно што је цијели живот знао и волио, поправља и вози моторе, и сваких 5-6 година наврати и до родне Бијељине. Видио сам га у БН прије пар година, није се пуно промијенио.