Moto skup Krečar u Bijeljini

Motociklisti iz BiH, Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije, Švajcarske, Italije, Austrije okupili su se i ove godine na velikom Memorijalnom moto - susretu koji je organizovao Moto klub „Krečar“ iz Batkovića.

Republika Srpska 21.07.2019 | 13:14
Moto skup Krečar u Bijeljini
Kako prenosi portal desavanjaubijeljini, Mirko Nikolić, organizator tradicionalnog Moto – susreta, kaže da se već osmu godinu u Batkoviću okupljaju motociklisti iz država regiona, odajući tom prilikom pomen njegovom bratu, Marku Nikoliću, koji je na motociklu nastradao 2011. godine.

"Markovi drugari su godinu dana kasnije osnovali Moto – klub „Krečar“, u kome trenutno imamo tridesetak aktivnih članova, i od tada je krenula prva motorijada. U petak, kada je počela ova manifestacija, na moto skupu bilo je oko 500 motociklista, a danas se očekuje i do sedamsto motociklista", kaže Nikolić i dodaje da je ovo prilika za druženje, sklapanje novih i njegovanje postojećih prijateljstava, a provode i brojne humanitarne aktivnosti tokom godine.

Nikolić ističe da svake godine ove susrete obilježi i rok – koncert. Prošle godine je u Batkoviću nastupila „Riblja čorba“, ove godine za muzički dio manifestacije zadužena je legendarna „YU grupa''.



Goran Bogdanović iz Koceljeve u Srbiji kaže da tokom godine učestvuje na brojnim moto skupovima.

„ Smatram da sam u svakom gradu, gdje sam bio na moto - skupu, stekao prijatelje za cijeli život. U suštini, kada krenete negdje na put, prvo će vam, u slučaju da vam pomoć treba, priskočiti i pomoći bajkeri. To je ljubav koja traje od malih nogu. Voze se skupe mašine, neke vrijede i više od 30.000 evra“, kaže Bogdanović.



Vojkan Antić, profesionalni vozač u gradskom saobraćaju u Beču, kaže da se sa motociklima druži više od dvadeset godina.

On naglašava da je porijeklom iz Pelagićeva i da živi i radi u Austriji.

"Otkako znam za sebe, vozim motocikle. Trenutno posjedujem original motocikl „Harley Davidson“ i njegova cijena je 38.000 eura, bez dodatne opreme. Sa opremom koju trenutno imam na njemu, njegova cijena je veća od 42.000 eura. Proputovao sam Evropu na motociklu. Naravno, zajedno sa svojom suprugom, jer i ona voli motocikle. Motocikl je dio mog života. Prešao sam hiljade i hiljade kilometara. Na jednom putovanju, za pet dana sam sa suprugom prešao više od 4.000 kilometara. Iz Rima, do kuće u Austriji, prešao sam 1.450 kilometara za petnaest sati vožnje. Sve to prolazi bez ikakvih opterećenja. Uživamo u vožnji i u životu“, kaže Vojkan Antić za portal deavanjaubijeljini.

(BN)
(Foto: Desavanjaubijeljini)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Global zitizen

21.07.2019 15:23

Jel zna neko sta je sa Gidom iz Bijeljine.

ODGOVORITE
Name

stari bajker

21.07.2019 17:34

Gida je u Australiji,msm da se jos uvek bavi motociklima

Name

Darwill

21.07.2019 17:52

On nije više intresantan. Ovo je bitnije, kada se okupljaju motoristi među kojima je 90% alkoholičara i siguran sam 30% narkomana. Daj Bože da se svi živi vrate svojim kućama. Ovakve motorijade finansiraju opštine, znači daj narodne pare da loču i žderu oni koji voze motore od 30 hiljada evra,a kada nekom treba pomoći u teškoj situaciji onda nema para ili mu daju 100 maraka. ili angažuju onaj broj sa četiri cifre pa ti narode zovi i pomaži. Nama su ove motorijade postale dio godišnjeg "kulturnog programa u opštinama". Stvarno je kulturni program, pijani motoristi koji redom povračaju i mokre gdje god stignu. Nema šta, uveli smo novu kulturnu disciplinu.

Name

Pero

21.07.2019 18:37

Cini mi se da je u Australiji.

Name

Tom

21.07.2019 19:32

Gida je u Australiji, radi ono što je cijeli život znao i volio, popravlja i vozi motore, i svakih 5-6 godina navrati i do rodne Bijeljine. Vidio sam ga u BN prije par godina, nije se puno promijenio.