Умаг: Лајовић против ''Човјека Пепељуге'' за прву титулу!

Балаж на путу до финала избацио Крајиновића и Ђера! Лајовић против Мађара у Хрватској за прву титулу у каријери.  Српски тенисер Душан Лајовић у Умагу покушава да дође до прве титуле у каријери.

Тенис 21.07.2019 | 15:55
Умаг: Лајовић против ''Човјека Пепељуге'' за прву титулу!
Лајовић се пласирао у финале Умага, свој други меч у којем се борио за титулу на АТП Туру ове сезоне.

Душан је претходно играо финале Мастерса у Монте Карлу, где га је пред првом титулом у каријери зауставио Фабио Фоњини.

Српски тенисер ће се за трофеј борити са највећим изненађењем турнира, Мађаром Атилом Балашом, квалификантом рангираним на 208. позицији света.

Лајовић је у првом колу турнира у Хрватској био слободан, а затим је побеђивао Андреја Рубљова, Аљажа Беденеа и Салватореа Каруза (предаја).

Балаш је остварио чак шест победа до сада, а последњу против индиспонираног Ласла Ђереа у два сета у полуфиналу (6:2, 6:4).

Уколико тријумфује, Лајовић ће остварити напредак од десет позиција и бити 26. тенисер света од понедељка. Са друге стране, Балаш је већ обезбедио ренкинг каријере на 143. месту, а новом шокантном победом би се нашао на 118. месту. 

Дуел Србина и Мађара у тениском комплексу надомак Умага почиње у 20 часова.

Чувени холивудски филм Човек Пепељуга (Циндерелла ман) говори о Џејмсу Бредоку, америчком боксеру, који је неславно завршио каријеру, али се сплетом околности после неколико година вратио у ринг и постао – првак света.

Једна таква бајковита прича догађа се ових дана на тениском турниру у Умагу. Атила Балаж је био окачио рекет о клин, није му ишло, тражио је нову професију у животу, али се на крају вратио том магичном правоугаонику. И ево га, дошао је у прво финале АТП турнира у каријери!

На том путу до финала избацио је двојицу српских тенисера, Филипа Крајиновића и Ласла Ђереа, а у борби за трофеј вечерас (20.05) га чека трећи – Душан Лајовић. И Лајовићу је ово шанса да дође до првог АТП пехара у каријери. Накупио је Душан трофеје са челинџера, али крајњи је тренутак да покупи мало „сребрнине“ и на највећој сцени.

Биће ово прилика српском тенисеру и да врати Балажу један стари дуг: у квалификацијама за турнир у Будимпешти пре две године Атила га је победио са 2:1 у сетовима.

Док Мађар никада у каријери није ни играо финале АТП турнира, Лајовић је овог пролећа изгубио борбу за трофеј на мастерсу у Монте Карлу од Фабија Фоњинија.

Финалисти ће водити и борбу за 250 бодова за светску листу. Уколико Лајовић победи, избориће и скок на 26. место, док би Балаж, у случају тријумфа, дошао на 117. место, што би му био далеко најбољи рејтинг у каријери. Он је и сада већ обезбедио рејтинг каријере, чак и ако изгуби, јер би у том случају од понедељка био 141. на свету, што је за 12 позиција боље од његовог најбољег резултата.



Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар