Umag: Lajović protiv ''Čovjeka Pepeljuge'' za prvu titulu!

Balaž na putu do finala izbacio Krajinovića i Đera! Lajović protiv Mađara u Hrvatskoj za prvu titulu u karijeri.  Srpski teniser Dušan Lajović u Umagu pokušava da dođe do prve titule u karijeri.

Tenis 21.07.2019 | 15:55
Umag: Lajović protiv ''Čovjeka Pepeljuge'' za prvu titulu!
Lajović se plasirao u finale Umaga, svoj drugi meč u kojem se borio za titulu na ATP Turu ove sezone.

Dušan je prethodno igrao finale Mastersa u Monte Karlu, gde ga je pred prvom titulom u karijeri zaustavio Fabio Fonjini.

Srpski teniser će se za trofej boriti sa najvećim iznenađenjem turnira, Mađarom Atilom Balašom, kvalifikantom rangiranim na 208. poziciji sveta.

Lajović je u prvom kolu turnira u Hrvatskoj bio slobodan, a zatim je pobeđivao Andreja Rubljova, Aljaža Bedenea i Salvatorea Karuza (predaja).

Balaš je ostvario čak šest pobeda do sada, a poslednju protiv indisponiranog Lasla Đerea u dva seta u polufinalu (6:2, 6:4).

Ukoliko trijumfuje, Lajović će ostvariti napredak od deset pozicija i biti 26. teniser sveta od ponedeljka. Sa druge strane, Balaš je već obezbedio renking karijere na 143. mestu, a novom šokantnom pobedom bi se našao na 118. mestu. 

Duel Srbina i Mađara u teniskom kompleksu nadomak Umaga počinje u 20 časova.

Čuveni holivudski film Čovek Pepeljuga (Cinderella man) govori o Džejmsu Bredoku, američkom bokseru, koji je neslavno završio karijeru, ali se spletom okolnosti posle nekoliko godina vratio u ring i postao – prvak sveta.

Jedna takva bajkovita priča događa se ovih dana na teniskom turniru u Umagu. Atila Balaž je bio okačio reket o klin, nije mu išlo, tražio je novu profesiju u životu, ali se na kraju vratio tom magičnom pravougaoniku. I evo ga, došao je u prvo finale ATP turnira u karijeri!

Na tom putu do finala izbacio je dvojicu srpskih tenisera, Filipa Krajinovića i Lasla Đerea, a u borbi za trofej večeras (20.05) ga čeka treći – Dušan Lajović. I Lajoviću je ovo šansa da dođe do prvog ATP pehara u karijeri. Nakupio je Dušan trofeje sa čelindžera, ali krajnji je trenutak da pokupi malo „srebrnine“ i na najvećoj sceni.

Biće ovo prilika srpskom teniseru i da vrati Balažu jedan stari dug: u kvalifikacijama za turnir u Budimpešti pre dve godine Atila ga je pobedio sa 2:1 u setovima.

Dok Mađar nikada u karijeri nije ni igrao finale ATP turnira, Lajović je ovog proleća izgubio borbu za trofej na mastersu u Monte Karlu od Fabija Fonjinija.

Finalisti će voditi i borbu za 250 bodova za svetsku listu. Ukoliko Lajović pobedi, izboriće i skok na 26. mesto, dok bi Balaž, u slučaju trijumfa, došao na 117. mesto, što bi mu bio daleko najbolji rejting u karijeri. On je i sada već obezbedio rejting karijere, čak i ako izgubi, jer bi u tom slučaju od ponedeljka bio 141. na svetu, što je za 12 pozicija bolje od njegovog najboljeg rezultata.



Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar