ЛЕ: УЕФА "кратила" списак, Партизану јака група!

Ако прође Велшане, што се наравно очекује, Партизан би у трећем колу квалификација за Лигу Европе могао поново да игра против Марка Николића.  Скраћене групе пред жреб за Лигу Европе: Партизан може на Марка Николића, Чука на Арис! ''Добро'' прошли и црно-бели и бело-црни. . .

Фудбал 21.07.2019 | 13:04
ЛЕ: УЕФА "кратила" списак, Партизану јака група!
Дан пред жреб УЕФА је "скратила" листу потенцијалних ривала наших тимова!

Освајач купа Партизан сврстан је у групу "4" и у случају проласка велшког полупрофесионалног клуба Конах Ки Номадс - што се наравно очекује од црно-белих - могао би да има врло изазован задатак у трећој рунди.

Жреб је заказан за понедељак од 14 часова.

Партизан је у групи повлашћених, али потенцијални противници су победници следећих дуела:

Фехервар(Мађарска) - Вадуц (Лихтенштајн)
Хаугесунд (Норвешка) - Штурм (Аустрија)
Малатијаспор (Турска) - Олимпија (Словенија)
Чикура (Грузија) - Абердин (Шкотска)
Вентспилс(Литванија) - Гзира (Малта)

Јасно је наравно да међу овим тимовима има оних који ће Партизан више прижељкивати, као и оних које би желео да избегне. Један од њих је вероватно и Фехервар (еx Видеотон) који води бивши тренер црно-белих Марко Николић, а са којим су се већ састали пре две године.

Делује да би свакако најбоља варијанта за Парни ваљак била да добије овај последњи пар, иако је Гзира у првом колу елиминисала Хајдук усред Сплита. Најтеже би било, вероватно, да се за ривала добије Фехервар, не због неке играчке предности Мађара, већ што тренер Николић прилично добро познаје црно-беле и тешко да би могли нечим да га изненаде.

По квалитету тима, најјача делује Малатија, која је првенство Турске завршила на петом месту, испред Фенербахчеа. Турци су у међувремену продали Данијела Алексића, који им је био један од најбољих играча прошле сезоне.

Што се тиче Чукаричког, он би профитирао у случају да елиминише Молде, јер управо на леђима Норвежана дочекује жреб у групи повлашћених екипа.

На жребу је и Чукарички који после проласка јерменског Банатса у другом колу игра против Молдеа, а због њиховог јаког коефицијента - нашли су се у групи повлашћених.

Ако прођу Норвежане, њихови потенцијални ривали су бољи из следећих мечева:

Лехија (Пољска) - Брендби (Данска)
Млада Болеслав (Чешка) - Ордабаси (Казахстан)
Арис (Грчка) - АЕЛ (Кипар)
Локомотива Пловдив (Бугарска) - Спартак Трнава (Словачка)
Тун (Швајцарска)

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар