LE: UEFA "kratila" spisak, Partizanu jaka grupa!

Ako prođe Velšane, što se naravno očekuje, Partizan bi u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope mogao ponovo da igra protiv Marka Nikolića.  Skraćene grupe pred žreb za Ligu Evrope: Partizan može na Marka Nikolića, Čuka na Aris! ''Dobro'' prošli i crno-beli i belo-crni. . .

Fudbal 21.07.2019 | 13:04
LE: UEFA "kratila" spisak, Partizanu jaka grupa!
Dan pred žreb UEFA je "skratila" listu potencijalnih rivala naših timova!

Osvajač kupa Partizan svrstan je u grupu "4" i u slučaju prolaska velškog poluprofesionalnog kluba Konah Ki Nomads - što se naravno očekuje od crno-belih - mogao bi da ima vrlo izazovan zadatak u trećoj rundi.

Žreb je zakazan za ponedeljak od 14 časova.

Partizan je u grupi povlašćenih, ali potencijalni protivnici su pobednici sledećih duela:

Fehervar(Mađarska) - Vaduc (Lihtenštajn)
Haugesund (Norveška) - Šturm (Austrija)
Malatijaspor (Turska) - Olimpija (Slovenija)
Čikura (Gruzija) - Aberdin (Škotska)
Ventspils(Litvanija) - Gzira (Malta)

Jasno je naravno da među ovim timovima ima onih koji će Partizan više priželjkivati, kao i onih koje bi želeo da izbegne. Jedan od njih je verovatno i Fehervar (ex Videoton) koji vodi bivši trener crno-belih Marko Nikolić, a sa kojim su se već sastali pre dve godine.

Deluje da bi svakako najbolja varijanta za Parni valjak bila da dobije ovaj poslednji par, iako je Gzira u prvom kolu eliminisala Hajduk usred Splita. Najteže bi bilo, verovatno, da se za rivala dobije Fehervar, ne zbog neke igračke prednosti Mađara, već što trener Nikolić prilično dobro poznaje crno-bele i teško da bi mogli nečim da ga iznenade.

Po kvalitetu tima, najjača deluje Malatija, koja je prvenstvo Turske završila na petom mestu, ispred Fenerbahčea. Turci su u međuvremenu prodali Danijela Aleksića, koji im je bio jedan od najboljih igrača prošle sezone.

Što se tiče Čukaričkog, on bi profitirao u slučaju da eliminiše Molde, jer upravo na leđima Norvežana dočekuje žreb u grupi povlašćenih ekipa.

Na žrebu je i Čukarički koji posle prolaska jermenskog Banatsa u drugom kolu igra protiv Moldea, a zbog njihovog jakog koeficijenta - našli su se u grupi povlašćenih.

Ako prođu Norvežane, njihovi potencijalni rivali su bolji iz sledećih mečeva:

Lehija (Poljska) - Brendbi (Danska)
Mlada Boleslav (Češka) - Ordabasi (Kazahstan)
Aris (Grčka) - AEL (Kipar)
Lokomotiva Plovdiv (Bugarska) - Spartak Trnava (Slovačka)
Tun (Švajcarska)

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar