Договорено: Де Хеи уговор од 130.000.000 евра!

Солскјер цени голмане – Де Хеа добија 130 милиона евра! Голман Манчестер јунајтеда Давид де Хеа потписаће нови, шестогодишњи уговор са том екипом.  Највећи у историји фудбала за једног голмана, Јунајтед више ништа није хтео да препусти случају.

Фудбал 21.07.2019 | 19:24
Договорено: Де Хеи уговор од 130.000.000 евра!
Сада већ искусни шпански чувар мреже планира да се обавеже на верност "црвеним ђаволима", преноси британски Телеграф.

Де Хеа би требало да потпише уговор према којем ће инкасирати око 130 милиона евра током наредних шест година.

Он би тиме требало да постане убедљиво најплаћенији голман на свету, јер ће му недељна зарада износити око 420.000 евра.

Шпанац је први меч ове сезоне за Јунајтед одиграо на Међународном купу шампиона, у победи свог тима од 1:0.

Подсетимо, Оле Гунар Солксјер и његови сарадници су ове сезоне довели Данијела Џејмса из Свонсија и Арона Ван Бисаку из Паласа, а очекују се и доласци Харија Мегвајера и још неколицине фудбалера.

Клуб би требало да напусте Пол Погба и Ромелу Лукаку, али још ништа није решено око њихове будућности.

Док фудбалска пијаца гори због изјаве Зинедина Зидана да Герет Бејл може да иде из Реала већ сутра, што је моментално отворило нову рунду спекулација о доласку у Манчестер јунајтед, на Олд Трафорду коначно су однели велику победу за преговарачким столом!

Вест која је муњевитом брзином прострујала Европом гласи - Давид де Хеа је дефинитивно доворио највећи уговор у историји фудбала за једног голмана! Шпанац ће добити награду за врхунске партије у дресу Црвених ђавола и шестогодишњи уговор вредан чак 130.000.000 евра! На годишњем нивоу то је преко 21.600.000 европских новчаница, што је седмично изнад 415.000 евра! Поређења ради, иза Де Хее ће остати Тибо Куртоа који у Реал Мадриду има 245.000 евра, док је трећи Кепа Аризабалага са око 215.000 евра седмично, док је четврти Мануел Нојер са тек нешто мање од 170.000 евра.

Дакле, Де Хеа постаје убедљиво најплаћенији голман икада и тако се ставља тачка на приче да ће Шпанац у Пари Сен Жермен или на неку другу адресу. 

Потписник ове информације је Џејмс Дакер, добро обавештени новинар угледног дневника Телеграф, уз закључак да ће Де Хеа парафирати нову сарадњу чим се екипа врати с припремне турнеје по Азији.

Подсетимо, Давид де Хеа и Манчестер јунајтед водили су вишегодишње преговоре око новог уговора, а Шпанац је упорно одбијао да жврљне свој потпис јер је сматрао да није довољно плаћен. Ситауција је додатно ескалирала када је Јунајтед потписао Алексиса Санчеза за баснословни уговор од 500.000 евра седмично и то без свих масних бонуса који следе по више ставки... Де Хеа је уз Пола Погбу био један од покретача иницијативе да највеће звезде у тиму добију повећане уговоре због великог јаза између Санчезове и плата осталих фудбалера у тиму.

Погба је у међувремену ушао у лимбо и сада је негде између одласка и останка, Де Хеа је у једном тренутку био на корак до преласка у Пари Сен Жермен, али је одједном та операција утихнула. Де Хеа и његови агенти потом су се максимално посветили разговорима с Јунајтедом који су за све ово време неколико пута прекидани и паузирани, али изгледа да су сада све препреке и коначно прескочене!

Јунајтед је одлучио да Де Хеу учини најплаћенијим играчем Јунајтеда после Санчеза после инсистирања Оле Гунара Солскјера, који је истакао да му је Шпанац потребан у процесу реновирања екипе.

Извори блиски Јунајтеду тврде да је Де Хеа на крају прошле сезоне био врло лошег расположења, готово да је без емоција одрађивао посао због чињенице да се клуб годинама мучи и да никако не успева да успостави нови систем после краја ере сер Алекса Фергусона. Наводно, Шпанац је интензивно размишљао о томе да му је потребан нови изазов у каријери, али је велику улогу одиграо тренер голмана Емилио Алварез, који је свакодневно разговарао са Де Хеом како би му подигао дух и вратио га на прави колосек.

Мало Алварез, мало Солскјер, све остало је завршио Ед Вудворд.

Извор: Б92/моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар