Dogovoreno: De Hei ugovor od 130.000.000 evra!

Solskjer ceni golmane – De Hea dobija 130 miliona evra! Golman Mančester junajteda David de Hea potpisaće novi, šestogodišnji ugovor sa tom ekipom.  Najveći u istoriji fudbala za jednog golmana, Junajted više ništa nije hteo da prepusti slučaju.

Fudbal 21.07.2019 | 19:24
Dogovoreno: De Hei ugovor od 130.000.000 evra!
Sada već iskusni španski čuvar mreže planira da se obaveže na vernost "crvenim đavolima", prenosi britanski Telegraf.

De Hea bi trebalo da potpiše ugovor prema kojem će inkasirati oko 130 miliona evra tokom narednih šest godina.

On bi time trebalo da postane ubedljivo najplaćeniji golman na svetu, jer će mu nedeljna zarada iznositi oko 420.000 evra.

Španac je prvi meč ove sezone za Junajted odigrao na Međunarodnom kupu šampiona, u pobedi svog tima od 1:0.

Podsetimo, Ole Gunar Solksjer i njegovi saradnici su ove sezone doveli Danijela Džejmsa iz Svonsija i Arona Van Bisaku iz Palasa, a očekuju se i dolasci Harija Megvajera i još nekolicine fudbalera.

Klub bi trebalo da napuste Pol Pogba i Romelu Lukaku, ali još ništa nije rešeno oko njihove budućnosti.

Dok fudbalska pijaca gori zbog izjave Zinedina Zidana da Geret Bejl može da ide iz Reala već sutra, što je momentalno otvorilo novu rundu spekulacija o dolasku u Mančester junajted, na Old Trafordu konačno su odneli veliku pobedu za pregovaračkim stolom!

Vest koja je munjevitom brzinom prostrujala Evropom glasi - David de Hea je definitivno dovorio najveći ugovor u istoriji fudbala za jednog golmana! Španac će dobiti nagradu za vrhunske partije u dresu Crvenih đavola i šestogodišnji ugovor vredan čak 130.000.000 evra! Na godišnjem nivou to je preko 21.600.000 evropskih novčanica, što je sedmično iznad 415.000 evra! Poređenja radi, iza De Hee će ostati Tibo Kurtoa koji u Real Madridu ima 245.000 evra, dok je treći Kepa Arizabalaga sa oko 215.000 evra sedmično, dok je četvrti Manuel Nojer sa tek nešto manje od 170.000 evra.

Dakle, De Hea postaje ubedljivo najplaćeniji golman ikada i tako se stavlja tačka na priče da će Španac u Pari Sen Žermen ili na neku drugu adresu. 

Potpisnik ove informacije je Džejms Daker, dobro obavešteni novinar uglednog dnevnika Telegraf, uz zaključak da će De Hea parafirati novu saradnju čim se ekipa vrati s pripremne turneje po Aziji.

Podsetimo, David de Hea i Mančester junajted vodili su višegodišnje pregovore oko novog ugovora, a Španac je uporno odbijao da žvrljne svoj potpis jer je smatrao da nije dovoljno plaćen. Sitaucija je dodatno eskalirala kada je Junajted potpisao Aleksisa Sančeza za basnoslovni ugovor od 500.000 evra sedmično i to bez svih masnih bonusa koji slede po više stavki... De Hea je uz Pola Pogbu bio jedan od pokretača inicijative da najveće zvezde u timu dobiju povećane ugovore zbog velikog jaza između Sančezove i plata ostalih fudbalera u timu.

Pogba je u međuvremenu ušao u limbo i sada je negde između odlaska i ostanka, De Hea je u jednom trenutku bio na korak do prelaska u Pari Sen Žermen, ali je odjednom ta operacija utihnula. De Hea i njegovi agenti potom su se maksimalno posvetili razgovorima s Junajtedom koji su za sve ovo vreme nekoliko puta prekidani i pauzirani, ali izgleda da su sada sve prepreke i konačno preskočene!

Junajted je odlučio da De Heu učini najplaćenijim igračem Junajteda posle Sančeza posle insistiranja Ole Gunara Solskjera, koji je istakao da mu je Španac potreban u procesu renoviranja ekipe.

Izvori bliski Junajtedu tvrde da je De Hea na kraju prošle sezone bio vrlo lošeg raspoloženja, gotovo da je bez emocija odrađivao posao zbog činjenice da se klub godinama muči i da nikako ne uspeva da uspostavi novi sistem posle kraja ere ser Aleksa Fergusona. Navodno, Španac je intenzivno razmišljao o tome da mu je potreban novi izazov u karijeri, ali je veliku ulogu odigrao trener golmana Emilio Alvarez, koji je svakodnevno razgovarao sa De Heom kako bi mu podigao duh i vratio ga na pravi kolosek.

Malo Alvarez, malo Solskjer, sve ostalo je završio Ed Vudvord.

Izvor: B92/mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar