Зидан потврдио: Бејл одлази из Реала за 24 или 48 сати!

Велшанин није био у саставу "краљевског клуба" на мечу против Бајерна у Хјустону, а тренер је открио да је то због тога што је на излазним вратима.  Зидан поручио Бејлу: Можеш да идеш већ сутра, боље би ти било! Француз на удару критика јавности због непоштовања Велшанина и свега што је урадио за Реал!

Фудбал 21.07.2019 | 14:58
Зидан потврдио: Бејл одлази из Реала за 24 или 48 сати!
Реал Мадрид не крије да је план продаја Герета Бејла овог лета. О томе се навелико прича овог лета, пошто је Зинедин Зидан изјавио да га нема у плановима за следећу сезону.

Тренер Реал Мадрида званично је са турнеје по САД поручио да је Бејл на излазним вратима у да би веома брзо могао да промени клуб.

Наиме, Зидан је на мечу Интернационалног купа шампиона одиграног у Хјустону против Бајерна (1:3) испробао све расположиве снаге осим Велшанина. После меча без устезања је рекао да је Бејл практично већ бивши.

"Бејл није наступао на мечу против Бајерна, јер је врло близу одласка. Клуб преговора око његовог трансфера. Надамо се да ће се то брзо догодити, јер је то најбоља опција за све", рекао је Зидан.

Тренер Реал Мадрида навео је да клуб после разочаравајућих резултата прошле сезоне мора да направи промене и да је одлазак Бејла управо корак на том путу.

"Ствари у клубу морају да се мењају. Једна од њих је и одлазак Бејла. Против њега немам ништа лично, већ је време да се направе промене. Тренер је тај који мора да решава ствари, доноси одлуке и прави промене. Одлазак је одлука тренера, али свакако је играч добро упознат са том ситуацијом. Оно што је извесно је да ће се ситуација променити, за 24 или 48 сати, али ће се променити, и то је добро за све", навео је Зидан.

Герет Бејл је у Реал Мадрид дошао 2013. године из Тотенхема за тада рекордних 100 милиона евра. Уговор са мадридским клубом истиче му за три године, а најплаћенији је у тиму са 17 милиона евра по сезони.

Интересовање за Бејла, који је прошле сезоне одиграо 42 утакмице за Реал и постигао 14 голова уз шест асистенција. показали су Тотенхем, Манчестер јунајтед, па и Бајерн, а неименовани клуб из Кине понудио му је право богатство, али је Велшанин глатко одбио рекавши да њега само занима прелазак у неки од европских великана.

Јуче једно, данас друго. 

Околности у фудбалу мењају се рапидно и готово да више не можете да ухватите нит јер је све постало игра нерава и право тактизирање. Колико јуче, уочи меча против Бајерна, Зинедин Зидан је у помирљивом тону говорио о Герету Бејлу и томе да је Велшанин под уговором и да је играч Реала, а на конференцији за штампу после убедљивог пораза од немачког шампиона био је врло директан - Бејл може да иде!

Да се нешто спрема око 101.000.000 евра плаћеног Велшанина било је јасно свима када је Зидан одлучио да га остави изван састава за меч са Бајерном. А онда је Зидан на конференцији само потврдио оно што се негде и слутило...

“Бејл је био изван састава због тога што ради на томе да оде“, изјавио је Зидан, а када су га новинари питали који је рок за Бејлов одлазак одговорио је врло сурово:

“Ако би могао да оде већ сутра, било би боље“.

С овим одговором Зидан је јасно ставио до знања свима да му Бејл није у мислима и да би радо што пре видео леђа. Међутим, његови коментари на рачун Велшанина наишли су на осуду дела јавности због непоштовања свега што је брзањац с Острва урадио за све ове године у Мадриду. Зидан тврди да нема ништа против Бејла.

У овом тренутку једино се Манчестер јунајтед помиње као могућа дестинација за Герета Бејла. Било је приче и о Пари Сен Жермену као евентуалној опцији, али у Паризу све зависи од тога шта ће се догодити са Нејмаром. Реал ће гледати да извуче деветоцифрену суму новца за Велшанина, мада је реалност таква да би због слабих игара од Зидановог повратка и честих повреда изгубио на вредности. Бајерн је наводно такође био у игри, а немачки шампион је брзо демантовао ове гласине, мада то у овом тренутку ништа не мора да значи. 

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар