Zidan potvrdio: Bejl odlazi iz Reala za 24 ili 48 sati!

Velšanin nije bio u sastavu "kraljevskog kluba" na meču protiv Bajerna u Hjustonu, a trener je otkrio da je to zbog toga što je na izlaznim vratima.  Zidan poručio Bejlu: Možeš da ideš već sutra, bolje bi ti bilo! Francuz na udaru kritika javnosti zbog nepoštovanja Velšanina i svega što je uradio za Real!

Fudbal 21.07.2019 | 14:58
Zidan potvrdio: Bejl odlazi iz Reala za 24 ili 48 sati!
Real Madrid ne krije da je plan prodaja Gereta Bejla ovog leta. O tome se naveliko priča ovog leta, pošto je Zinedin Zidan izjavio da ga nema u planovima za sledeću sezonu.

Trener Real Madrida zvanično je sa turneje po SAD poručio da je Bejl na izlaznim vratima u da bi veoma brzo mogao da promeni klub.

Naime, Zidan je na meču Internacionalnog kupa šampiona odigranog u Hjustonu protiv Bajerna (1:3) isprobao sve raspoložive snage osim Velšanina. Posle meča bez ustezanja je rekao da je Bejl praktično već bivši.

"Bejl nije nastupao na meču protiv Bajerna, jer je vrlo blizu odlaska. Klub pregovora oko njegovog transfera. Nadamo se da će se to brzo dogoditi, jer je to najbolja opcija za sve", rekao je Zidan.

Trener Real Madrida naveo je da klub posle razočaravajućih rezultata prošle sezone mora da napravi promene i da je odlazak Bejla upravo korak na tom putu.

"Stvari u klubu moraju da se menjaju. Jedna od njih je i odlazak Bejla. Protiv njega nemam ništa lično, već je vreme da se naprave promene. Trener je taj koji mora da rešava stvari, donosi odluke i pravi promene. Odlazak je odluka trenera, ali svakako je igrač dobro upoznat sa tom situacijom. Ono što je izvesno je da će se situacija promeniti, za 24 ili 48 sati, ali će se promeniti, i to je dobro za sve", naveo je Zidan.

Geret Bejl je u Real Madrid došao 2013. godine iz Totenhema za tada rekordnih 100 miliona evra. Ugovor sa madridskim klubom ističe mu za tri godine, a najplaćeniji je u timu sa 17 miliona evra po sezoni.

Interesovanje za Bejla, koji je prošle sezone odigrao 42 utakmice za Real i postigao 14 golova uz šest asistencija. pokazali su Totenhem, Mančester junajted, pa i Bajern, a neimenovani klub iz Kine ponudio mu je pravo bogatstvo, ali je Velšanin glatko odbio rekavši da njega samo zanima prelazak u neki od evropskih velikana.

Juče jedno, danas drugo. 

Okolnosti u fudbalu menjaju se rapidno i gotovo da više ne možete da uhvatite nit jer je sve postalo igra nerava i pravo taktiziranje. Koliko juče, uoči meča protiv Bajerna, Zinedin Zidan je u pomirljivom tonu govorio o Geretu Bejlu i tome da je Velšanin pod ugovorom i da je igrač Reala, a na konferenciji za štampu posle ubedljivog poraza od nemačkog šampiona bio je vrlo direktan - Bejl može da ide!

Da se nešto sprema oko 101.000.000 evra plaćenog Velšanina bilo je jasno svima kada je Zidan odlučio da ga ostavi izvan sastava za meč sa Bajernom. A onda je Zidan na konferenciji samo potvrdio ono što se negde i slutilo...

“Bejl je bio izvan sastava zbog toga što radi na tome da ode“, izjavio je Zidan, a kada su ga novinari pitali koji je rok za Bejlov odlazak odgovorio je vrlo surovo:

“Ako bi mogao da ode već sutra, bilo bi bolje“.

S ovim odgovorom Zidan je jasno stavio do znanja svima da mu Bejl nije u mislima i da bi rado što pre video leđa. Međutim, njegovi komentari na račun Velšanina naišli su na osudu dela javnosti zbog nepoštovanja svega što je brzanjac s Ostrva uradio za sve ove godine u Madridu. Zidan tvrdi da nema ništa protiv Bejla.

U ovom trenutku jedino se Mančester junajted pominje kao moguća destinacija za Gereta Bejla. Bilo je priče i o Pari Sen Žermenu kao eventualnoj opciji, ali u Parizu sve zavisi od toga šta će se dogoditi sa Nejmarom. Real će gledati da izvuče devetocifrenu sumu novca za Velšanina, mada je realnost takva da bi zbog slabih igara od Zidanovog povratka i čestih povreda izgubio na vrednosti. Bajern je navodno takođe bio u igri, a nemački šampion je brzo demantovao ove glasine, mada to u ovom trenutku ništa ne mora da znači. 

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar