"Вријеме је на Новаковој страни!"

Бивши полуфиналста Вимблдона, Британац Тим Хенман уверен је да је пред Новаком Ђоковићем барем још неколико успешних сезона.

Тенис 21.07.2019 | 14:39
"Вријеме је на Новаковој страни!"
Хенман, који је на Вимблдону био један од коментарора за ББЦ, рекао је за "Експрес" да љубитељи тениса треба да уживају у игри Роџера Федерера јер он неће дуго играти.

Уз све то, он мисли да ће Новак Ђоковић успети да престигне Швајцарца по броју Гренд слем титула. Федерер има 20, Надал 18, а Ђоковић 16 уочи УС Опена који почиње 26. августа.

"Тешко је отписати ове момке када играју на тако високом нивоу. Федерер неће још дуго бити на турнирима и зато је важно да сви уживају у његовој игри док су још у прилици", каже Хенман.

Новак је против Федерера у Лондону забележио укупно 26. победу у 48 дуела, а Хенман каже да су године битан фактор.

"Новак је шест година млађи од Федерера, тако да је време на његовој страни. Ниво његове игра у овом моменту је такав да ме не би изненадило да га видим како престиже Федерера у будућности", додао је Британац.

Он је оценио и овогодишње финале Вимблдона као једно од најбољих.

"Ово мора бити једно од најбољих финала свих времена. За мене је још најбољи онај дуел Федерера и Надала из 2008. године, а овај између Новака и Роџера је за мало иза тога".

Хенман који је четири пута био полуфиналиста Вимблдона каже да зна шта је разлог што су Федерер, Надал и Ђоковић и даље тако успешни.

"Један од елемената о којем се не говори довољно је њихова дефанзива. Имају велика оружја, играју стално добро на највишем ниову, али често долази до тога да је битно како се бране. То што су у стању да истрају у узвраћању удараца често неутралише јаке ударце њихових противника. Имају јаке атлетске особине, равнотежу, све", закључио је Хенман.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар