"Vrijeme je na Novakovoj strani!"

Bivši polufinalsta Vimbldona, Britanac Tim Henman uveren je da je pred Novakom Đokovićem barem još nekoliko uspešnih sezona.

Tenis 21.07.2019 | 14:39
"Vrijeme je na Novakovoj strani!"
Henman, koji je na Vimbldonu bio jedan od komentarora za BBC, rekao je za "Ekspres" da ljubitelji tenisa treba da uživaju u igri Rodžera Federera jer on neće dugo igrati.

Uz sve to, on misli da će Novak Đoković uspeti da prestigne Švajcarca po broju Grend slem titula. Federer ima 20, Nadal 18, a Đoković 16 uoči US Opena koji počinje 26. avgusta.

"Teško je otpisati ove momke kada igraju na tako visokom nivou. Federer neće još dugo biti na turnirima i zato je važno da svi uživaju u njegovoj igri dok su još u prilici", kaže Henman.

Novak je protiv Federera u Londonu zabeležio ukupno 26. pobedu u 48 duela, a Henman kaže da su godine bitan faktor.

"Novak je šest godina mlađi od Federera, tako da je vreme na njegovoj strani. Nivo njegove igra u ovom momentu je takav da me ne bi iznenadilo da ga vidim kako prestiže Federera u budućnosti", dodao je Britanac.

On je ocenio i ovogodišnje finale Vimbldona kao jedno od najboljih.

"Ovo mora biti jedno od najboljih finala svih vremena. Za mene je još najbolji onaj duel Federera i Nadala iz 2008. godine, a ovaj između Novaka i Rodžera je za malo iza toga".

Henman koji je četiri puta bio polufinalista Vimbldona kaže da zna šta je razlog što su Federer, Nadal i Đoković i dalje tako uspešni.

"Jedan od elemenata o kojem se ne govori dovoljno je njihova defanziva. Imaju velika oružja, igraju stalno dobro na najvišem niovu, ali često dolazi do toga da je bitno kako se brane. To što su u stanju da istraju u uzvraćanju udaraca često neutrališe jake udarce njihovih protivnika. Imaju jake atletske osobine, ravnotežu, sve", zaključio je Henman.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar