Омладинци се намећу Емерију - пала је Фјорентина!

Распуцани Нкетија за велику дилему, Влаховић одличан! Арсенал рутински добио Фјорентину - 3:0.

Фудбал 21.07.2019 | 11:48
Омладинци се намећу Емерију - пала је Фјорентина!
Арсенал на припремама за нову сезону изгледа врло добро и пре свега - распуцано! И трећу утакмицу у предсезони Арсенал је добио, а Фјорентина није представљала већи залогај, иако је Винћенцо Монтела имао намеру да се и те како супротстави Тобџијама - 3:0 (1:0).

Разлику у квалитету правили су омладинци, очигледно врло наоштрени да се наметну Унају Емерију и покажу му да су достојни дреса првог тима. Досад је највише показао талентовани нападач Едвард Нкетија, који је после гола за победу над Бајерном сместио још два комада Виоли и Емерија бацио у ребус. Момак рођен у Лондону изгледао је као да су му ово десете припреме са сениорским тимом, а на терену је био врло доминантан. Иако је у питању меч без такмичарског значаја, Фјорентина ће имати због чега да жали јер је у првом делу утакмице пропустила брдо шанси. А то је моментално казнио 20-годишњак с коренима из Гане. Прво је "отворио" противника у 15. минуту када је остао хладнокрван и прибран у ситуацији када су испред њега остао Алекса Терзић. Нкетија је мирно померио лопту у страну и пуцао поред ноге бившег фудбалера Црвене звезде за рано вођство Арсенала. Акцији је претходила врло добра сарадња Букаја Саке и Сеада Колашинца који је с левог бока упутио центаршут из којег је Нкетија погодио мрежу. 

На другој страни Фјорентина је две најбоље прилике пропустила преко Рикарда Сапонаре, потом и Душана Влаховића који је погодио Емилијана Мартинеза право у руке. Влаховић је и у другој утакмици на Интернационалном купу шампиона оставио добар утисак, још бољи него пре неколико дана. Од италијанских новинара је у извештајима добио похвале како се паметно кретао на терену, био врло дисциплинован и у неколико ситуација добро утрчавао иза леђа Арсеналове одбране. Управо је код најбоље шансе коју је имао био у лепом трку после лопте у простор коју му је послао Сапонара, а некадашњи бисер Партизана био је замало непрецизан. Лопта је пролетела тик поред стативе, пред сам крај првог полувремена.

Фјорентина није успевала да силне промашаје замени бар једним голом, а после нешто више од сат времена стигла је потврда да је Арсенал у овом тренутку бољи. Поново је Нкетија био стрелац, а све се одигравало по десној страни терена. Акција можда јесте изгледала мало конфузно, али су Тобџије исту завршиле буквално уз додавање на петерцу које је Нкетија претворио у 2:0. Убрзо је стручна јавност отворила полемику да ли Нкетија треба да остане на Емирејтсу и буде трећа опција иза Пјер Емерика Обамејана и Александра Лаказета, или би му боље било да оде на позајмицу и добије већу минутажу. Млади енглески репрезентативац довео је Емерија у слатке муке, због чега ће Шпанац бити на озбиљном тесту наредних дана... Истина, ако буде остајао Нкетија ће морати да поради још на кретању у шеснаестерцу, пошто је упрскао неколико солидних прилика, али за почетак био је више него добар. 

Није само Нкетија био тај који је оставио добар утисак. Сака је деловао као да има 27, а не 17 година. Врло зрелу партију одиграо је као лево крило у нападачком трилингу. Његов млади саиграч Петер Олајинка деловао је подједнако сигурно у срцу везног реда, поготово када је успео да се отресе почетне нервозе и треме, па је са неколико добрих излета напред добро истресирао одбрану Виоле. Солидан је био и 19-годишњи Роби Бартон, коме је ово био први меч на ИЦЦ, мада није оставио посебно добар утисак, али је зато Џо Вилок, који је одиграо завршних пола часа, показао да му је самопоуздање порасло, што је крунисао трећим голом на утакмици.

АРСЕНАЛ – ФЈОРЕНТИНА 3:0 (1:0)
/Нкетија 15, 65, Вилок 89/

Стадион: Банк Оф Америца, Шарлот;
Судија: Маркос де Оливеира (САД)

АРСЕНАЛ (3-4-3): Мартинез (од 46. Лено) – Чејмберс (од 63. Папастатопулос), Мустафи (од 79. Медли), Монреал (од 79. Томпсон) – Џенкинсон (од 79. Мартинели), Олајинка (од 63. Вилок), Бартон (од 79. Џака), Колашинац (од 46. Лаказет) – Нелсон (од 79. Мејтланд Најлс), Сака (од 63. Мхитарјан) – Нкетија (од 79. Озил).

ФЈОРЕНТИНА (4-3-3): Дронговски (од 46. Тераћијано) – Венути, Чекерини, Ранијери (од 72. Миленковић), Терзић (од 72. Ханко) – Кастровили (од 46. Зурковски), Кристофоро, Бенаси (од 72. Баез) – Сотил, Влаховић (од 72. Симеоне), Сапонара (од 72. Ејсерик).

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар