Јовић дебитовао за Реал Мадрид у поразу!

Српски фудбалер уписао је прве минуте на терену за шпанског великана на дуелу против Бајерна у Хјустону.  Бајерн надиграо Реал, Лука Јовић незапажен на дебију.  Зидан одмах извео најјачи тим. . .

Фудбал 21.07.2019 | 11:10
Јовић дебитовао за Реал Мадрид у поразу!
Јовић је одиграо први, додуше незваничан меч за Мадриђане на Међународном купу шампиона.

Јовићев Реал је поражен од Бајерна резултатом 3:1 (1:0), а српски голгетер је на терен ушао на полувремену као замена за Карима Бензему.

Бивши нападач Црвене звезде није оставио претерано добар утисак за 45 минута проведених на терену.

Бајерн је повео голом Толисоа у 15. минуту, а затим дошао до 3:0 преко Левандовског и Гнабрија. Почасни гол за "краљевски клуб" постигао је Родриго пет минута пре краја регуларног дела.

Изабранике Зинедина Зидана наредни меч на Међународном купу шампиона очекује 24. јула када се састају са Арсеналом, а да ли ће Јовић поново бити резервиста или можда и стартер остаје да сачекамо и видимо.

У ноћи између суботе и недеље одигран је још један дуел овог турнира, у којем је Арсенал савладао Фиорентину са 3:0.

Голове за "тобџије" постигли су Нкетија (x2) и Вилок.

У првој постави италијанске екипе нашли су се бивши играчи Звезде и Партизана, Алекса Терзић и Душан Влаховић, који су одиграли по 72. минута, када је уједно са клупе ушао Никола Миленковић.



Реал Мадрид одиграо је против Бајерна дуел Интернационалног купа шампиона у Хјустону. На том дуелу дебитантски наступ за шпанског великана уписао је Лука Јовић.

Иако је према неким најавама Зинедин Зидан планирано да заигра од почетка утакмице, Јовић је шансу добио са клупе у другом полувремену, када је заменио Карима Банзему.

Јовић, који је дебитовао у дресу са бројем 18, није имао запаженију улогу у поразу свог тима, за који је такође први пут наступао и Еден Азар, којег је Реал као и Србина довео овог лета.

Бајерн је славио резултатом 3:1.

Стрелци за клуб из Минхена били су Корентин Толисо у 15. минуту, Роберт Левнадовски у 67. и Серж Гнабри у 69. минуту, док је једини погодак за Реал постигао Родриго, шест минута пре краја меча, али изузетно леп.

Реал је пропустио неколико добрих прилика у првом полувремену, када се његови играчи нису добро снашали пред голом Мануела Нојера, у чему је предњачио Бензема, а ефикасност је изостала и када је Зинедин Зидан у другом полувремену извршио бројне измене.

За разлику од Реал Бајерн је после раног вођства и притиска Реала у првих 45 минута, у другом казнио грешке ривала.

Меч у Хјустону обележио је и црвени картон голмана Бајерна Свена Улриха у 81. минуту, након чега је Реал и постигао једини гол на мечу, када је Родриго маестрално погодио из слободног ударца.



Велики је посао пред Зинедином Зиданом! Ако је судити по првим минутима у новој сезони... Истина, увек може да се пласира она добро позната о првим мачићима, међутим Бајерн ноћас није само савладао Мадриђане него их поштено надиграо. И већи посед и више удараца ка голу и више опасних акција. Напослетку и добро пуна мрежа Краљевског клуба: Бајерн - Реал 3:1. 

Наш Лука Јовић ушао је на почетку друогог полувремена и није се баш прославио на дебију. Значајно бољи утисак рачунајући дебитанте оставио је Еден Азар, а далеко најбољи био је млади Бразилац Родриго, који је добру партију крунисао и прелепим поготком у финишу утакмице. Био је то почасни гол за Реал. 

Оно што може да брине навијаче мадридског великана јесте чињеница да је Зидан почео утакмицу практично у најјачем саставу, док је Нико Ковач експериментисао са младим Арпом на крилу, па Санчесом и Толисоом у срцу везног реда, са Томасом Милером у самом шпицу. Наравно, ово је тек почетак, међутим јасно је да ће Реалов ремонт потрајати и да не треба очекивати да одмах све легне на своје.   

Баварци су, с друге стране, доста добро одреаговали после стартног пораза на Интернационалном купу шампиона од Арсенала. Поготком Толисоа повели су са 1:0, што је била круна врло лепе акције готово целог тима, да би у наставку сусрета за само два минута оверили тријумф. Треба имати у виду да је тада Зидан већ измењао цео тим.  

За 2:0 погодио је Роберт Левандовски после прелепог паса Никласа Зулеа, а недуго затим и Серж Гнабри. На 1:0, додуше, Карим Бензема имао је идеалну шансу, промашио је целу лопту. Да је тада погодио можда би се меч одвијао у другом смеру.

Немци су последњих десетак минута одиграли с играчем мање јер је Свен Улрајх, резервни голман који је ушао уместо Нојера, зарадио искључење... 

БАЈЕРН - РЕАЛ МАДРИД 3:1
/Толисо 15, Левандовски 67, Гнабри 69 - Родриго 84/

Бајерн Минхен: Нојер - Кимих, Боатенг, Мартинез, Алаба - Алкантара - Арп, Толисо, Санчес, Коман - Милер.Играли су још: Цајзер, Горецка, Гнабри, Дејвис, Зуле, Левандовски, Улрајх, Павар, Синг. 

Реал Мадрид: Куртоа - Карвахал, Варан, Рамос, Марсело - Иско, Крос, Модрић - Асенсио, Бензема, Азар. Играли су још: Лукас Васкез, Јовић, Санчез, Навас, Винисијус, Силва, Кубо, Менди, Наћо, Де Ла Фуенте. 

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар