Jović debitovao za Real Madrid u porazu!

Srpski fudbaler upisao je prve minute na terenu za španskog velikana na duelu protiv Bajerna u Hjustonu.  Bajern nadigrao Real, Luka Jović nezapažen na debiju.  Zidan odmah izveo najjači tim. . .

Fudbal 21.07.2019 | 11:10
Jović debitovao za Real Madrid u porazu!
Jović je odigrao prvi, doduše nezvaničan meč za Madriđane na Međunarodnom kupu šampiona.

Jovićev Real je poražen od Bajerna rezultatom 3:1 (1:0), a srpski golgeter je na teren ušao na poluvremenu kao zamena za Karima Benzemu.

Bivši napadač Crvene zvezde nije ostavio preterano dobar utisak za 45 minuta provedenih na terenu.

Bajern je poveo golom Tolisoa u 15. minutu, a zatim došao do 3:0 preko Levandovskog i Gnabrija. Počasni gol za "kraljevski klub" postigao je Rodrigo pet minuta pre kraja regularnog dela.

Izabranike Zinedina Zidana naredni meč na Međunarodnom kupu šampiona očekuje 24. jula kada se sastaju sa Arsenalom, a da li će Jović ponovo biti rezervista ili možda i starter ostaje da sačekamo i vidimo.

U noći između subote i nedelje odigran je još jedan duel ovog turnira, u kojem je Arsenal savladao Fiorentinu sa 3:0.

Golove za "tobdžije" postigli su Nketija (x2) i Vilok.

U prvoj postavi italijanske ekipe našli su se bivši igrači Zvezde i Partizana, Aleksa Terzić i Dušan Vlahović, koji su odigrali po 72. minuta, kada je ujedno sa klupe ušao Nikola Milenković.



Real Madrid odigrao je protiv Bajerna duel Internacionalnog kupa šampiona u Hjustonu. Na tom duelu debitantski nastup za španskog velikana upisao je Luka Jović.

Iako je prema nekim najavama Zinedin Zidan planirano da zaigra od početka utakmice, Jović je šansu dobio sa klupe u drugom poluvremenu, kada je zamenio Karima Banzemu.

Jović, koji je debitovao u dresu sa brojem 18, nije imao zapaženiju ulogu u porazu svog tima, za koji je takođe prvi put nastupao i Eden Azar, kojeg je Real kao i Srbina doveo ovog leta.

Bajern je slavio rezultatom 3:1.

Strelci za klub iz Minhena bili su Korentin Toliso u 15. minutu, Robert Levnadovski u 67. i Serž Gnabri u 69. minutu, dok je jedini pogodak za Real postigao Rodrigo, šest minuta pre kraja meča, ali izuzetno lep.

Real je propustio nekoliko dobrih prilika u prvom poluvremenu, kada se njegovi igrači nisu dobro snašali pred golom Manuela Nojera, u čemu je prednjačio Benzema, a efikasnost je izostala i kada je Zinedin Zidan u drugom poluvremenu izvršio brojne izmene.

Za razliku od Real Bajern je posle ranog vođstva i pritiska Reala u prvih 45 minuta, u drugom kaznio greške rivala.

Meč u Hjustonu obeležio je i crveni karton golmana Bajerna Svena Ulriha u 81. minutu, nakon čega je Real i postigao jedini gol na meču, kada je Rodrigo maestralno pogodio iz slobodnog udarca.



Veliki je posao pred Zinedinom Zidanom! Ako je suditi po prvim minutima u novoj sezoni... Istina, uvek može da se plasira ona dobro poznata o prvim mačićima, međutim Bajern noćas nije samo savladao Madriđane nego ih pošteno nadigrao. I veći posed i više udaraca ka golu i više opasnih akcija. Naposletku i dobro puna mreža Kraljevskog kluba: Bajern - Real 3:1. 

Naš Luka Jović ušao je na početku druogog poluvremena i nije se baš proslavio na debiju. Značajno bolji utisak računajući debitante ostavio je Eden Azar, a daleko najbolji bio je mladi Brazilac Rodrigo, koji je dobru partiju krunisao i prelepim pogotkom u finišu utakmice. Bio je to počasni gol za Real. 

Ono što može da brine navijače madridskog velikana jeste činjenica da je Zidan počeo utakmicu praktično u najjačem sastavu, dok je Niko Kovač eksperimentisao sa mladim Arpom na krilu, pa Sančesom i Tolisoom u srcu veznog reda, sa Tomasom Milerom u samom špicu. Naravno, ovo je tek početak, međutim jasno je da će Realov remont potrajati i da ne treba očekivati da odmah sve legne na svoje.   

Bavarci su, s druge strane, dosta dobro odreagovali posle startnog poraza na Internacionalnom kupu šampiona od Arsenala. Pogotkom Tolisoa poveli su sa 1:0, što je bila kruna vrlo lepe akcije gotovo celog tima, da bi u nastavku susreta za samo dva minuta overili trijumf. Treba imati u vidu da je tada Zidan već izmenjao ceo tim.  

Za 2:0 pogodio je Robert Levandovski posle prelepog pasa Niklasa Zulea, a nedugo zatim i Serž Gnabri. Na 1:0, doduše, Karim Benzema imao je idealnu šansu, promašio je celu loptu. Da je tada pogodio možda bi se meč odvijao u drugom smeru.

Nemci su poslednjih desetak minuta odigrali s igračem manje jer je Sven Ulrajh, rezervni golman koji je ušao umesto Nojera, zaradio isključenje... 

BAJERN - REAL MADRID 3:1
/Toliso 15, Levandovski 67, Gnabri 69 - Rodrigo 84/

Bajern Minhen: Nojer - Kimih, Boateng, Martinez, Alaba - Alkantara - Arp, Toliso, Sančes, Koman - Miler.Igrali su još: Cajzer, Gorecka, Gnabri, Dejvis, Zule, Levandovski, Ulrajh, Pavar, Sing. 

Real Madrid: Kurtoa - Karvahal, Varan, Ramos, Marselo - Isko, Kros, Modrić - Asensio, Benzema, Azar. Igrali su još: Lukas Vaskez, Jović, Sančez, Navas, Vinisijus, Silva, Kubo, Mendi, Naćo, De La Fuente. 

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar