Штимац напустио Турк Телеком - стиже у Звезду?!

Српски центар Владимир Штимац опростио се од Турк Телекома преко свог "Твитер" налога.

Кошарка 21.07.2019 | 16:33
Штимац напустио Турк Телеком - стиже у Звезду?!
Штимац се опростио од Турк Телекома! Спреман је за нови изазов у каријери!

Штимац је своју епизоду у Турк Телекому завршио и поново је слободан играч, а медији већ неко време спекулишу да би повремени репрезентативац могао да појача Црвену звезду.

Искусни српски центар имао је сјајну сезону у редовима клуба из Анкаре, за који је у Еврокупу у просеку бележио 15.4 поена и 7.1 скок по мечу, док је у шампионату Турске имао просек од 14.58 поена и 9.29 скокова.

"Желео бих да вам се свима захвалим за фантастичну годину! Било ми је задовољство да радим са свима вама, напредовали смо у сваком смислу и свима вам желим све најбоље!", написао је Штимац на свом "Твитер" профилу.

Штимац је прошлог лета потписао уговор на две године с амбициозним клубом из Анкаре, с тим што је имао опцију изласка након прве сезоне, коју је српски центар и искористио.

Ових дана требало би да се зна Штимчева наредна дестинација, а бројни навијачи Црвене звезде волели би да га поново виде у црвено-белом дресу после тешке саобраћајне несреће коју је доживео Огњен Кузмић, због које га вероватно неће бити на паркету дуже време...

Штимац је за Турк Телеком одиграо 31 утакмицу у турском првенству, од чега три у плеј-офу. Бележио је просечно 27 минута на паркету, уз близу 15 поена и нешто више од девет скокова, по чему је био четврти у целом такмичењу. Имао је и просек од 19,21 индексних поена, по чему је такође био на четвртој позицији, а са 259 скокова био је трећи у ТБЛ. У Еврокупу је на десет утакмица имао 15,4 поена и 7,1 скок у просеку.

Извор: Б92/моззартспорт

Фото: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар