Štimac napustio Turk Telekom - stiže u Zvezdu?!

Srpski centar Vladimir Štimac oprostio se od Turk Telekoma preko svog "Tviter" naloga.

Košarka 21.07.2019 | 16:33
Štimac napustio Turk Telekom - stiže u Zvezdu?!
Štimac se oprostio od Turk Telekoma! Spreman je za novi izazov u karijeri!

Štimac je svoju epizodu u Turk Telekomu završio i ponovo je slobodan igrač, a mediji već neko vreme spekulišu da bi povremeni reprezentativac mogao da pojača Crvenu zvezdu.

Iskusni srpski centar imao je sjajnu sezonu u redovima kluba iz Ankare, za koji je u Evrokupu u proseku beležio 15.4 poena i 7.1 skok po meču, dok je u šampionatu Turske imao prosek od 14.58 poena i 9.29 skokova.

"Želeo bih da vam se svima zahvalim za fantastičnu godinu! Bilo mi je zadovoljstvo da radim sa svima vama, napredovali smo u svakom smislu i svima vam želim sve najbolje!", napisao je Štimac na svom "Tviter" profilu.

Štimac je prošlog leta potpisao ugovor na dve godine s ambicioznim klubom iz Ankare, s tim što je imao opciju izlaska nakon prve sezone, koju je srpski centar i iskoristio.

Ovih dana trebalo bi da se zna Štimčeva naredna destinacija, a brojni navijači Crvene zvezde voleli bi da ga ponovo vide u crveno-belom dresu posle teške saobraćajne nesreće koju je doživeo Ognjen Kuzmić, zbog koje ga verovatno neće biti na parketu duže vreme...

Štimac je za Turk Telekom odigrao 31 utakmicu u turskom prvenstvu, od čega tri u plej-ofu. Beležio je prosečno 27 minuta na parketu, uz blizu 15 poena i nešto više od devet skokova, po čemu je bio četvrti u celom takmičenju. Imao je i prosek od 19,21 indeksnih poena, po čemu je takođe bio na četvrtoj poziciji, a sa 259 skokova bio je treći u TBL. U Evrokupu je na deset utakmica imao 15,4 poena i 7,1 skok u proseku.

Izvor: B92/mozzartsport

Foto: Star Sport

Komentari / 0

Ostavite komentar