Шапоњићев гол и сјајан деби за Атлетико!

Утрчавање, шут и рука на грбу! Српски нападач одмах се намеће Дијегу Симеонеу.

Фудбал 21.07.2019 | 10:32
Шапоњићев гол и сјајан деби за Атлетико!
Иван Шапоњић направио је лом у свом дебију за Атлетико Мадрид и одмах постигао гол за Рохибланкосе!

Момак који је у готово сензационалном трансферу стигао на стадион Ванда Метрополитано може да буде задовољан својим дебитантским наступом, пошто је у победи над Нумансијом резултатом 3:0 био стрелац другог поготка којим је дефинитивно решио питање победника. 

Све се дешавало у 77. минуту после доброг центаршута Мигела Сан Романа Ферандиза с левог бока, док је Шапоњић лукаво утрчао иза леђа одбране Нумансије и са петерца хладнокрвно решио ситуацију. Пошто се уписао у листу стрелаца ставио је руку на грб Атлетика и јасно ставио свима до знања да ту припада.



Шапоњић је у игру ушао у 63. минуту уместо Анхела Корее и према извештају мадридских медија оставио одличан утисак у првој утакмици под командом Дијега Симеонеа. Некадашњи бисер Партизана и дојучерашњи фудбалер Бенфике био је у страшној прилици да Атлетико доведе у вођство у 68. минуту после врсног потеза Витола и проигравања петом, али је Шапоњић послао лопту изнад пречке иако је био сам пред голманом. Само неколико тренутака касније Витоло је био тај који је пробио лед и спречио да се први меч у сезони заврши без голова. Шапоњић је и тада био у могућности да се упише у листу стрелаца пошто је хтео да потврди Витолов ударац главом који је већ матирао противничког чувара мреже, али је лопта већ ушла у гол.



Гол на свом дебију постигао је и нови штопер Рохибланкоса Фелипе. Оно што је такође обележило меч јесте и први наступ 126.000.000 евра плаћеног Жоаоа Феликса. Суперталентовани Португалац показао је да је технички поткован до савршенства, имао је неколико добрих дриблинга, али је већ после непуних 30 минута морао да напусти терен због повреде кука.

Дијего Симеоне је утакмицу почео с врло јаким саставом, практично оним који се очекује да буде стандардан у новој сезони и одмах је показао да одступања од његове формације 4-4-2 неће бити. Облакна голу, Трипијер, Ермосо, Савић и Лоди у одбрани, Феликс десно, Лемар лево, Саул и Љоренте у средини, уз Морату и Косту у срцу напада. Додуше, голова није било све до касне фазе меча, али не треба Симеоне да буде забринут пошто су фудбалери Атлетика две седмице само трчали и радили на физичкој спремни под будним оком професора Оскара Ортеге.



Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар