Šaponjićev gol i sjajan debi za Atletiko!

Utrčavanje, šut i ruka na grbu! Srpski napadač odmah se nameće Dijegu Simeoneu.

Fudbal 21.07.2019 | 10:32
Šaponjićev gol i sjajan debi za Atletiko!
Ivan Šaponjić napravio je lom u svom debiju za Atletiko Madrid i odmah postigao gol za Rohiblankose!

Momak koji je u gotovo senzacionalnom transferu stigao na stadion Vanda Metropolitano može da bude zadovoljan svojim debitantskim nastupom, pošto je u pobedi nad Numansijom rezultatom 3:0 bio strelac drugog pogotka kojim je definitivno rešio pitanje pobednika. 

Sve se dešavalo u 77. minutu posle dobrog centaršuta Migela San Romana Ferandiza s levog boka, dok je Šaponjić lukavo utrčao iza leđa odbrane Numansije i sa peterca hladnokrvno rešio situaciju. Pošto se upisao u listu strelaca stavio je ruku na grb Atletika i jasno stavio svima do znanja da tu pripada.



Šaponjić je u igru ušao u 63. minutu umesto Anhela Koree i prema izveštaju madridskih medija ostavio odličan utisak u prvoj utakmici pod komandom Dijega Simeonea. Nekadašnji biser Partizana i dojučerašnji fudbaler Benfike bio je u strašnoj prilici da Atletiko dovede u vođstvo u 68. minutu posle vrsnog poteza Vitola i proigravanja petom, ali je Šaponjić poslao loptu iznad prečke iako je bio sam pred golmanom. Samo nekoliko trenutaka kasnije Vitolo je bio taj koji je probio led i sprečio da se prvi meč u sezoni završi bez golova. Šaponjić je i tada bio u mogućnosti da se upiše u listu strelaca pošto je hteo da potvrdi Vitolov udarac glavom koji je već matirao protivničkog čuvara mreže, ali je lopta već ušla u gol.



Gol na svom debiju postigao je i novi štoper Rohiblankosa Felipe. Ono što je takođe obeležilo meč jeste i prvi nastup 126.000.000 evra plaćenog Žoaoa Feliksa. Supertalentovani Portugalac pokazao je da je tehnički potkovan do savršenstva, imao je nekoliko dobrih driblinga, ali je već posle nepunih 30 minuta morao da napusti teren zbog povrede kuka.

Dijego Simeone je utakmicu počeo s vrlo jakim sastavom, praktično onim koji se očekuje da bude standardan u novoj sezoni i odmah je pokazao da odstupanja od njegove formacije 4-4-2 neće biti. Oblakna golu, Tripijer, Ermoso, Savić i Lodi u odbrani, Feliks desno, Lemar levo, Saul i Ljorente u sredini, uz Moratu i Kostu u srcu napada. Doduše, golova nije bilo sve do kasne faze meča, ali ne treba Simeone da bude zabrinut pošto su fudbaleri Atletika dve sedmice samo trčali i radili na fizičkoj spremni pod budnim okom profesora Oskara Ortege.



Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar