ПЛ БиХ: Гости однијели бодове из Мостара и Угљевика!

Мостарски "рођени" поражени су од Младости из Добоја код Какња (1:3) на старту нове сезоне у Премијер лиги Босне и Херцеговине. Тузла сити декласирао Звијезду 09 у Угљевику (1:5).

Фудбал 20.07.2019 | 20:20
ПЛ БиХ: Гости однијели бодове из Мостара и Угљевика!
Гости су одлично и ефикасно отворили такмичарску сезону 2019/20 у Премијер лиги Босне и Херцеговине.

На суботњим поподневним утакмицама, гостујуће екипе освојиле су бодове  - Младост у мостарским Врапчићима резултатом 1:3 (0:1), односно Тузла сити у Угљевику 1:5 (0:3).

Вележ је у суботу у прелијепом амбијенту пред неколико хиљада навијача већ у 11. минуту примио први погодак, што је уједно био и првенац у новој такмичарској сезони.

Стријелац је био Енглез Матијас Фанимо на додавање Амера Хироша - 0:1.

"Рођени" су брзо узвратили одличним ударцем Еде Вехабовића, који је сјајно ухватио волеј са двадесетак метара, али још боље је реаговао голман Буквић и извадио лопту испод пречке.

Домаћи су имали више лопту и више нападали али због екстремно високе температуре од 35 степени Целзијуса, тешко је било играчима да опасније угрозе противничку мрежу. 

У наставку је домаћи тим већ у 50. минуту стигао до изједначења поготком Валмира Берише и тада су сви на стадиону у Врапчићама очекивали да ће Вележ направити преокрет.

Међутим, Енглез у редовима гостију Матијас Фанимо мајсторски је упослио Марија Црничког, који је искоса са десне стране погодио малу мрежу голмана Славише Богдановића - 1:2.

Ново шокантно вођство Младости није много обесхрабрило изабранике Ибрахима Рахимића, који су наставили да нападају и пријете, али је у неколико наврата Буквић је сјајно интервенисао и спријечио ново изједначење.

У тим тренуцима виђено је и неколико оштријих стартова, а у једном од њих настрадао је гостујући фудбалер Кенан Хорић.

А онда је у 81. минуту све дилеме разријешио Немања Драгутиновић за прву побједу Младости у новој сезони шампионата БиХ.

ВЕЛЕЖ: Богдановић, Звонић, Зељковић, Ћосић, Бехрам, Де Оливеира, Брандао, Берисха, Ферреyра, Вехабовић, Чивић.

МЛАДОСТ: Буквић, Николић, Хорић, Фанимо, Атајић, Хирош, Хасић, Мујарић, Црнички, Бајић, Исаковић.

У истом термину на сусрету у Угљевику виђено је чак шест голова, али "петарда" је пукла у мрежи домаће Звијезде 09 - 1:5 (0:3).

Тузла сити је као гост ријешио питање побједника већ на полувремену погоцима Нермина Црнкића, најприје у 23. а потом и 37. минуту, да би у посљедњим тренуцима прије одласка на одмор дошло до неспоразума голмана Страхиње Манојловића са дефанзивцем Звијезде 09 и лопта је завршила у мрежи за 0:3 чиме су практично осигурана прва три бода за госте из Симин Хана.

У другом дијелу Тузлаци су још два пута тресли мрежу (Војо Убипарип из пенала и Мирсад Рамић), док је екипа из Етно села Станишићи успјела у 50. минуту да постигне почасни гол захваљујући Владимиру Марковићу.

ЗВИЈЕЗДА 09: Манојловић, Мехмедагић, Благојевић, Предраговић, Ђелмић, Бадји, Тојчић, Војиновић, Цорреиа, Јанковић, Марковић.

ТУЗЛА СИТИ: Муминовић, Ефендић, Црнкић, Хусејиновић, Којић, Терзић, Хасановић, Нукић, Убипарип, Сесар, Морис.

ПРЕМИЈЕР ЛИГА БИХ - 1. КОЛО:

Вележ - Младост 1:3 (0:1)
/Бериша 50 - Фанимо 11, Црнички 54, Драгутиновић 81/

Звијезда 09 - Тузла сити 1:5 (0:1)
/Марковић 50 - Црнкић 23, 37, аутогол 45, Убипарип 74 пен, Рамић 81/

Жељезничар - Борац (20.30)

недјеља:

Сарајево - Зрињски (19.00)

Слобода - Радник (20.30)

понедјељак:

Широки Бријег - Челик (21.00)

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар