Осипа се "тим снова" – још два одустајања!

Бекови Хјустона и Портланда Ерик Гордон и Си Џеј Мекалум објавили су да неће наступати за тим Сједињених Америчких Држава на предстојећем Мундобаскету у Кини.  "Пљуште" откази Поповићу: Ас Портланда одбио САД! "Морам да се фокусирам на клупску сезону", чуо је већ други пут у току овог дана селектор Грег Поповић.

Кошарка 21.07.2019 | 08:57
Осипа се "тим снова" – још два одустајања!
Наставља се "тренд" одустајања од играња за репрезентацију Америке на првенству света, пошто су такву одлуку донели Си Џеј Мекалум и Ерик Гордон, пренели су амерички медији.

Тако су се Гордон и Мекалум придружили НБА звездама Џејмсу Хардену и Ентонију Дејвису који су нешто раније донели исту такву одлуку.

Сви поменути кошаркаши су као разлог за одустајање навели идентичан разлог – спремање за напоре у наредној НБА сезони, пошто су личне и тимске амбиције изузетно високе.

Списак селектора САД за Мундобаскет се скраћује "сам од себе".

Након што су Ентони Дејвис и Џејмс Харден "одјавили" репрезентацију САД ове недеље, односно нешто мање значајни Ерик Гордон у току дана, исто је урадио и фантастични Си Џеј Меколум, преноси добро обавештени "Yахоо Спортс".

Један од носилаца игре Портланда неће се појавити на тренинг кампу Сједињених Држава пошто му је жеља да се фокусира на клупску сезону.

Исти изговор искористили су и његови претходници, па је тако од 20 имена на списку Грега Поповића сада остало 16, док је и даље неизвестан наступ Кајла Лаурија који је оперисао палац шаке, због чега га чека мања пауза.

Остаје питање да ли ће се Грегу Поповићу "захвалити" још неки играчи од преосталих на списку, односно да ли ће бити принуђен да "дописује" нова имена због све мање опција.

Ипак, не очекује се да међу "другопозивцима" буду нарочито бомбастична имена пошто је селектор САД у разговору са највећим суперстаровима НБА лиге одлучио да их поштеди овог лета, како би били спремни за, по њиховом мишљењу, важније такмичење - Олимпијске игре.

Си Џеј Меколум је прошле сезоне у НБА просечно бележио 21 поен, 4 скока и 3 асистенције, док је те просеке још "подигао" у плеј-офу и виђен је као један од главних играча овог тима.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар