Бањалука: Никад више кандидата

Најаве кандидатура за градоначелника Бањалуке и годину дана прије званичне кампање потврђују да се ситуација на политичкој сцени прилично „отела контроли“, па ове изборе распарчане дочекују и власт и опозиција, сматрају аналитичари.

Република Српска 20.07.2019 | 18:13
Бањалука: Никад више кандидата
Најраније до сада, већ су два имена озваничена у трци за локалне изборе: први је карте отворио Драшко Станивуковић испред ПДП, а сада се прикључио и Игор Радојичић као кандидат владајућег СНСД.

Предсједник СНСД-а Милорад Додик изјавио је у четвртак да ће актуелни градоначелник бити кандидат те партије за исту функцију и на изборима 2020. године.

С обзиром на фракције у тој странци и кулоарске приче како „Радојичић ради на своју руку“ због чега ће наводно бити замијењен Владом Ђајићем, директором Универзитетско – клиничког центра РС, Додикова објава је многе изненадила.

Поједини аналитичари сматрају ипак и да је неплански изречена, и то у жару расправе и личних обрачуна на седници Народне скупштине РС, као и да је не требамо узимати здраво за готово.

– То је једна од убједљивијих и првих јавних изјава, али не мора апсолутно ништа значити јер смо и раније имали изјаве које су се тицале кандидатура за одређене особе које би требало да буду премијери, па се ништа од тога није десило од тога. Јесте једна врста искорака у јавном простору, али чини ми се да је још рано и да не треба узети ту изјаву као коначну објаву канидатуре – вјерује аналитичарка Тања Топић.

Извјесно је, додаје она и да ће бити више кандидата него ранијих година.

– Имали смо прије кандидатуре блокова или више политичких партија, што оних које су заједно партиципирале у власти, што политичких опција које су представљале опозициони блок. Мислим да ће странке из Савеза за промјене односно победу, које су раније имале заједничког канидата, сада ићи са својим именима, па неће бити те раздвојености на блокове власти и опозиције – вјерује Топићева, која очекује и да ће ДНС понудити свог канидата за Бањалуку.

За разлику од ранијих година, када је било уобичајено да позиција има једног кандидата за начелника или градоначелника, ствари сада нису баш толико јасне, сагласан је и аналитичар Небојша Тојагић.

– Ове године СНСД је најавио да ће у свим општинама ићи са својим кандидатима, што значи да ће досадашњи коалициони партнери ДНС и СП имати могућност да бирају самостално коме ће дати подршку или ће објавити своје кандидате. Главни одбор СП донио је одлуку да сваки градски одбор има аутномију у избору човјека коме ће пружити подршку, а исто тако већ је евидентно да ће Милан Радовић (ДНС) бити трећи кандидат за градоначелника – поручује Тојагић. 

Тојагића смо питали и колико је реално очекивати да се у изборну трку укључи нова партија, коју је својевремено најављивао да ће основати Давор Драгичевић, отац младића Давида, због чије неразјашњење смрти грађани и данас протестују.

– Уобичајено је да све странке које настају из покрета, у јеку снаге тог покрета могу под том социјалном енергијом направити одређени резултат као што је то случај са „Доста је било“ у Србији, па чак и „Живим зидом“ у Хрватској. Чињеница је да је „Правда за Давида“ прије годину дана имали велику подршку грађана у Бањалуци, сада мислим да више није такав случај. Једно је борити се за истину о сину, а друго ући у политику, то далеко надмашује причу од које су заоправо кренули – закључује он.

 И док се изборна прича озбиљно захуктала, поједине партије још не знају шта им је чинити за наредну 2020. годину и и даље истрајавају на порукама да је прерано говорити о томе.

У СДС су се до сада првенствено бавили унутарстраначким изборима, па ће се у овој партији, тек у наредном периоду озбиљније посветити својим наступом и кандидатима на локалним изборима идуће године.

– Има још годину дана, није још било приче ни о нашим кандидатима, нити о подршци другима, јер је неизвесно још и шта ће се дешавати у ПДП након последњих турбуленција – каже наш саговорник из СДС.

Срећни ако пређу цензус

Гдје су у цијелој причи новосноване странке ДЕМОС и Полиграф?

– Све те странке, баш због густог изборног резултата за градоначелника, ће бити сваком добро дошле као коалициони партнер, али реално, све ове партије, ако пређу цензус, могу бити срећне са једним одборником у Скупштини града – прогнозира Тојагић.

 (Српскаинфо)

Коментари / 95

Оставите коментар
Name

МГРАД

20.07.2019 16:17

Мислим да тренутно Радојцицу нема ко да парира, јер руку не срце прави сјајне резултате у БЛ и то народ препознаје, народ не воли празну прицу и сви ми хоцемо резултате а богами има их свуда око нас.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

20.07.2019 17:21

Шта ти знаш о БЛ? Држи се Мркоњића.

Name

БАЊА ЛУКА

20.07.2019 17:22

Мислим да тренутно Радојцицу свако може да парира, јер руку не срце прави катастрофалне резултате у БЛ и то народ препознаје, народ не воли празну прицу и сви ми хоцемо резултате а богами има их свуда око нас.

Name

МГРАД

20.07.2019 18:08

Ма салим се, Радојциц је изјапио као лањски снијег. Нема он никакве сансе да несто оствари на изборима.

Name

Одговор овоме из Мркоњица

20.07.2019 18:13

Води га себи у Мркоњиц ако ти је толико добар и молим те не врацај га никад висе у БЛ. Након Мркоњица нек иде на примјер у Цекрцице мозда и тамо буде добар само не у БЛ. Надам се да си схватити.

Name

Радник

20.07.2019 18:34

Радијициц је направио катастрофслне резултате, Еко топлане промасен пројекат, прицали да це прифит бити 7 милиона, сада у извјестају ото пословању за јавност милион фризиран. Ниста не улазу, пара нема, сл. Сезона гријања катастрофа И сами це они пасти. СТАНИВУКОВИЦ добија изборе. Само народ мора осјетити муку, јер нас народ само тако се буди. Сл зима катастрофа

Name

Лаки

20.07.2019 18:38

Ре, м.град. Ако га ви из Мркоњића хвалите знам да је корумпиран као и ваш Тегелтија. Мркоњићки клан уз подршку Шпирића и реализатора Каје је велико зло...

Name

Мркењић

20.07.2019 19:36

Ре РЕ. СВАКА ти је ка Његошева! Сељо из Мркењића прича о стању у Бањалуци?!?!?!

Name

куку нама са нама

20.07.2019 21:28

А заборављате онај суштински дио изјаве Милорадове,за говорницом..ЈОШ КАД СЕ ЈА УМИЈЕШАМ (мислим на утицај на Игорову побједу)..И види сад будала..сви ћуте и опозиција га неће да узме за ову изјаву и да се на вријеме ствар сијече у коријену..овако сви су прећутно чули пријетњу овог вола и биће као и лани у кампањи-прјетња и на крају појо вук магаре

Name

Ре ре

20.07.2019 21:43

Знам ја!!!Никад БЛ љепса није била. Никад.

Name

За МГРАД

20.07.2019 22:37

Хахаха. Ови ботови су смјесни. Побједице Драско Станивуковиц. Који резултати! Смијурија

Name

тwјкх

20.07.2019 23:15

Гуглајте ово -> Градјевинска мафија у Бањалуци отела имовину Рузици Сокиц

Name

Директ

21.07.2019 22:46

Јос само кад би знали који су то сјајни резултати које Игор Радојициц има иза себе, осим крузних токова. :)))

Name

ДРАГАН МОДРИЦА

22.07.2019 16:10

Добро јутро Мркољићу, како сте ви преузели Б. луку сви је заобилазе у сироком луку....

Name

Бањалуцанин

23.07.2019 09:16

Прво, Игор побједјује без дилеме. Друго, ове паусалне изјаве тзв. политицких аналитицара о тијесном резултату су смијесне. Сви то знају и сви све знају.

Name

Игорпед

23.07.2019 13:47

ер. Бањалука цезне за слободом. Треба се борити против мафије а не подрзавати је.

Name

Па пак коментар

23.07.2019 14:58

Значи три слична кандидата или све три тајкунска. Гласај народе!

Name

Цирцле

23.07.2019 15:33

Јеб.це га ови крузни токови ,никако да изадје из њих....

Name

БЛ

20.07.2019 16:21

ТИ СИ НАСА НАДА МИЛАНЕЕЕЕЕ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

22.07.2019 13:35

Становници новог Борика БЛ не смију изаћи на балкон са дјецом од комараца, а ви лопови само се борите како да купите и слиједеће изборе од народног кредитног буџета, јер никада више нормалним путем и не можете добити изборе и власт у РС.

Name

Дарко

22.07.2019 18:20

Тако је друг са Миланом Радовићем коначно у напредак!!

Name

За Бањалуку

22.07.2019 20:27

Знате ли ви који сте доселили у Бања луку, да је у Борику некад била бара тј моцвара, да се Цесма слуцајно незове Пипа, вероватно пресујују извори, нормално да тамо има комараца

Name

Ре

23.07.2019 14:36

Увијек тражите фаце које нису родом из БЛуке.Овај црногорац а Милан источњак.

Name

Скептик

20.07.2019 16:28

На изборима 2004. године кандидат опозиције је био Буцо Крагуљ који је био фаворит у односу на Драгољуба Давидовића из СНСДа. На дан избора, ујутру око 9х, ЦИК (странци) су се умешали у изборе и са листе су јавно суспендовали Крагуља, наводно због кршења предизборне тишине или нечега сличног што је унијело тоталну конфузију међу бираче. Када је опасност прошла око 18х, ЦИК (странци) су вратили Крагуља на листу али то опозицији ништа није значило, гласачи су цијели дан мислили да је Крагуљ избрисан са листе и своје гласове су давали другим кандидатима. Зашто ово пишем? Значи, џаба јак кандидат опозиције када странци одлучују о свему.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

20.07.2019 17:23

На жалост код кандидата и у нашој политици се не гледају способности истих него се иде по пријатељској, или страначкој линији, односно ја теби, а и ти мени, што ће рећи обострано корисној

Name

Ре

20.07.2019 17:26

А што се ти набуба глупости, брацо слатки.... Какав Буцо Крагуљ, какве глупости. Давидовић тада добио преко 60% гласова. Буце није било ни у љељама, а поред тога је било још море кандидата тада. Не лупај, живота ти...

Name

Миа ре скептик

20.07.2019 18:17

Значи ипак до народа је, засто давати глас другом кандидату ако имаш свог, мој глас никада није био на продају и неће бити, са овим коментаром све си рекао али о народу

Name

Скептик

20.07.2019 18:58

Ре, немаш појма или се правиш да немаш. Високи представник је тад био Педи Ешдаун који је тад санкцијама растурао СДС. Ево мало детаљније око те фарсе: хттп://www.нднв.орг/2004/09/14/кандидат-позива-на-линц-новинара/

Name

Ха ха

20.07.2019 21:45

Буцо Крагуљ???! Па тад га је зајебо Цавиц и СДС. Није имао никако сансе без обзира.

Name

Мицко

21.07.2019 14:26

Хаха Буцо кројач мислио тек тако то иде

Name

Бањалука

20.07.2019 16:45

Назалост опозиција нема доброг кандидата и опет це побједити свако кога Додик кандидује- Владо, Игор, Пера, Мика или Зика.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милица

20.07.2019 21:58

Драшко ће потући Злигора

Name

ре

21.07.2019 17:31

БАЊА ЛУКА ВОЛИ ДРАШКА! `АЛООООООООООООООООО

Name

БЛ

22.07.2019 18:24

Не буде ли велике мућке, Драшко ће сигурно побједити.

Name

Бањалука рс

23.07.2019 07:26

Драшко може на Петрићевцу побједити.

Name

БЛ-Тор

23.07.2019 08:20

Опозиција има најјацег кандидата, будуцег градонацелника - Драска Станивуковица ;)

Name

посматрац

23.07.2019 10:47

Цитам ове коментаре, кладим се да има 10 доконих људи који имају по 10 разлицитих ницкова, остављају коментаре и кад цитају сттварно се утрипују да је то 100 људи истог мисљења.. Ако неписес другације мисљење, одмах си бот. ОК, а ста сте ви? Мозда вас има доста, али људи који другације мисле неце да коментарису јер се натовари тих 10x10 коментатора са нападима. Ајте искулирајте висе, какав Драско каква побједа. Игор це га одувати, па це бити да су избори покрадени.

Name

трн

20.07.2019 17:03

мене би било стид бити градонацелник у граду гдје људи не смију сетати тргом

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цеца

20.07.2019 17:40

Нормални људи могу увиек сетати тргом.

Name

киза

20.07.2019 18:20

А ко си ти црвена цецо да одређујеш ко је нормалан а ко није. Ако је тако као што кажеш онда Баја не може шетати тргом пошто има папирјавно објављен, да има психичких проблема

Name

Ја

20.07.2019 21:46

Смијем и то тамо амо, амо тамо. До бесконацности!!!

Name

Директ

21.07.2019 22:50

Свако је нормалан, док не таласа. :)))

Name

Ре Ја

22.07.2019 23:29

Балтазар

Name

СНСД

20.07.2019 17:08

Радојициц је на примјеру именовања директора Дома здравља БЛ доказао да се Додик у Бања Луци ниста не пита. Миле мозе у селу Лактасима радити ста хоце, али у Бања Луци без Игоровог допустења не мозе ни кафу попити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СНСД

20.07.2019 17:39

То да смјењује добре и старе цланове СНСД као у Дому здравља БЛ Радојчићу не слузи на част. Сада је у току освета и погром чланова СНСД под управом нове вд директорице Невене цији је брат СДС жестоки

Name

Вера

20.07.2019 19:46

Ре Цеца. Кад се описмениш, јави се!

Name

Пера

20.07.2019 17:11

За прелетаче не треба глаасати, оне што је снсд куповао, назвао их Жељка папцима, понизила и они ћуте само због личног интереса. Папци, добро их је Жељка назвала, то је најбоље што је Жељка урадила у политици. Она фрфља без везе али једино добро што је урадила је то што је кумовала папцима, Жељка кума папанска

ОДГОВОРИТЕ
Name

Понекад

22.07.2019 23:32

И цорава кока понекад зрно погоди, као и наса Зељкица.

Name

Мањаца

20.07.2019 17:36

Вазно је снсд кандидата надгласати и изгурати из трке. Ко год други добро је. Ово полиграф, уједињена српска, пдп , днс..то све превара.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Мањаца

22.07.2019 13:17

А сто ти је план, свака ти цаст. Знаци, избацити из трке кандидата СНСД-а па онда ко год дође за градоначелника, нема везе. Јел' ти тако размишљаш и газдујеш и у својој кући, без икаквог плана и логике?

Name

Хахахах

20.07.2019 17:38

Радојциц ако има мало морала И етике, а показало wе дда нема, требао би да се повуце као постен цовјек. Он је градонацелник БЛ у којој људи не смију стајати на тргу и тразити истину, БЛ у којој полиција бије градјане. Е мој народе луди, тек цете видјети резултате Додикове политике, све је продао И нас је продао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бањалука

20.07.2019 18:49

Игора це гурати иако мозда буде резултат бара бара, због тоа сто га Зељка немозе видјети оцима.То би био Игоров крај са СНСД ом.

Name

Ратко

20.07.2019 17:38

Подцјењујете Демос,мислим да Днс неце преци цензус.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ратко

20.07.2019 19:38

Није лепо да се тако представљас, боту један. Ако вец хоцес узми нпр. Ратко г. Ја се вец дузе време јављам на овом порталу и зелим исказати своје мисљење, за некога мозда погресно, постујем, али представљати се као "ја", је врхунац лицемерства. Све коментаре које сам писао били су писани екавицом, ето доказа да ботови краду идентитет као и гласове. Поздрав "постени "имењаце", али ја ипак мислим и навијам за то да це победити Драско.

Name

знај

20.07.2019 21:09

Ратко под коментаром... Стварно си чудак, могу људи уписати име које год хоће, какве то има везе с тобом?!

Name

Ратко опет

20.07.2019 21:42

Ратко, Ратко, дудлај слатко...

Name

најбољи кандидат

20.07.2019 18:01

ДРАШКО будући градоначелник БАЊА ЛУКЕ! треба само спречити евентуалну крађу гласова, јер овај љиго са лијеве стране дијагностичара, показао је Бања Луци прошле године КО ЈЕ И ШТА ЈЕ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милица

20.07.2019 22:00

Искрено се надам,Драшко то заслужује

Name

Него ста

22.07.2019 01:14

Драско уз тебе смо,не дај багри да дисе.

Name

Ре

22.07.2019 13:19

Људи, смијешни сте. Волим и ја Драшка, али Додик га може појести за доручак у сваком тренутку. На жалост, то је реалност. Дајте неког озбиљнијег кандидата забога, иначе опет изгубисмо Б.Луку и наредне 4 године.

Name

БЛ-Тор

23.07.2019 08:22

Драско це их прегазити :-)

Name

Марко

20.07.2019 18:13

Демосу садашњих шест одборника ако буду на листи обезбеђују пролаз и цензус за два сигурна одборника.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аћић Марко

22.07.2019 12:38

ДЕМОС ће имати пет одборника

Name

Милан

20.07.2019 18:16

Мозе бити кандидата колико год хоце, али опет СНСД и Игор Радојциц побједјују. Лијеп поздрав

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

21.07.2019 08:08

АХХХ, јел то значи да је опет на помолу нека крађа гласова???

Name

Директ

21.07.2019 22:55

Аргумент и по. Нема даље. :)))

Name

Ре ре

23.07.2019 08:46

Ко губи има право да се љути.

Name

А

21.07.2019 08:48

Станивуковић до побједе!

ОДГОВОРИТЕ
Name

А цвијеце

21.07.2019 10:18

љуљаске, крузни токови, енглеска трава, афоризми са погледом у небо- немојте људи, цовјек се бас лијепо заиграо...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бањалуцанин

21.07.2019 19:25

Оцекујем побједу,морала,будуцности,младости,наде..оцекујем велику коалицију опозиције,надам се паду СНСДа и његових малих пипака Демоса,Уједињене,НДПа.....надам се бољем сутра.....Зивио народ,доле Миле

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДНС БАЊА ЛУКА

21.07.2019 20:31

НАМА ТРЕБА ОСВЈЕЗЕЊЕ НА ПОЛИТИЦКОЈ СЦЕНИ, А ТО ЈЕ МИЛАН РАДОВИЦ. Мислим да има велике шансе да побједи, јер политика коју воде и .ишто мислле својом главом и воде политику бољитка за српски народ . Ови ПОКРАДОСЕ СВЕ, мафија Додикова

ОДГОВОРИТЕ
Name

Грујић Ново

22.07.2019 12:39

Тако је ,Доле црвени

Name

Остоја Барашин

22.07.2019 12:40

Само јако Милане.Коначно да и ја будем начелник.Доле Додик,Жељка и остали

Name

Ре

22.07.2019 13:20

Немас ти појма ко је Милан Радовић. Ко га не зна, скупо би га платио.

Name

Маја Царобница

22.07.2019 14:42

Идемо Милане доле Снсд Демос и Марко Павиц. ЈА и ДАЛИБОРКА смо ти изборни стаб и Боба. Ал Боба вец сурује с ДЕМОС

Name

ОПЕТ НЕКИ НОВИ

23.07.2019 15:41

СВЈЕЖИ ДАСАК НА БАЛКАНУ!

Name

Бл

22.07.2019 08:38

Драско је тренутно најомиљенији политицат на сцени директно без ораха у дјепу говори а народ то воли он је снародом од поцетка рјесава и бори се за њих сигуран побједник уз то Бањалуцанин ми знамо овај пут да је он нас кандидат свака му цаст скупа са омладином ПДП АЛ БОРЕНОВИЦ И БУНДАЛО НЕМАЈУ НАС ГЛАС ПОКАЗАЛИ СУ СВОЈЕ ПРАВО ЛИЦЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бањалучанин

22.07.2019 12:46

Ма, нема везе ко ће бити кандидат. Изборе добива онај ко украде папир за штампање гласачких листића из подрума ЦИК-а, сви остали немају шансе. А ко је најбољи крадљивац на Балкану? Треба ли га именовати, или ћемо га само значајно погледати?

ОДГОВОРИТЕ
Name

КАКО ДА НЕЋЕ

22.07.2019 12:56

МАЛО СУТРА 2020 ШТО СТЕ БИЛИ БИЛИ СТЕ ЖИВИ БИЛИ ПА ВИДЈЕЛИ, А И ПРЕВРШИЛИ СТЕ СВАКУ МЈЕРУ СВЕГА ШТО ЈЕ НАЈГОРЕ И ПРЕМА ТОМЕ ОТКУД ВАМ ТОЛИКО САМОПОУЗДАЊЕ У ВАС. 2020. БИЋЕ САМО НЕКО ДРУГИ КАКАВ ИГОР ОД ТОГА НЕМА НИШТА. СТАНИВУКОВИЋ 113 %.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брод

22.07.2019 20:00

Кандидат СдС-а Стевндић ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗА БРОД

23.07.2019 05:46

ТАЈ ПРЕВРТЉИВКО НИЈЕ НИ ЗАШТА, ОД ЊЕГА СЕ НЕ МОЖЕ НИШТА ОЧЕКИВАТИ. ЧОВЈЕК ПРЕЛИВОДА , ЧОВЈЕК БЕЗ СВОЈЕ ЈА, МА ДА НЕ НАБРАЈАМ ВИШЕ. ЈЕДНОСТАВНО ТО ЈЕ ЧОВЈЕК ОД КОГА НЕ МОЖЕШ ОЧЕКИВАТИ НИШТА ДРУГО НЕГО ДА БРЗИНОМ МУЊЕ ПРЕЛЕТИ УЗ ОНОГ КО ПОБИЈЕДИ.

Name

За Бањалуку

22.07.2019 20:24

Радојициц, Радовиц ако парама купи гласове, са 5 милиона це успјет, Станивуковиц једино ако мртви гласају...

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ-Тор

23.07.2019 08:24

Станивуковиц це прегазити политицку мафију :)

Name

Бањалука мејдан

23.07.2019 07:24

Зока Талић је набољи за БЛ, сада се показује да је све био у праву када је ПДП у питању.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

23.07.2019 09:13

Зока Талић папак на квадрат.Не пиши глупости.

Name

Ре

23.07.2019 11:12

Цовјек је преливода. Само властити интерес. А и неспособан, безлицан, без икаквих резултата.

Name

градско_дијете

23.07.2019 08:19

Видим да су се ботови црвене банде активирали, то је добро, цим их видим, знам да је паника... овај пут од Драска, ако политицка мафија не покраде гласове, Драско це их прегазити, само нек се цува, видјели смо примјер Вукелица и Драгицевица како пролазе људи који стану политицкој мафији на пут.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Но1

23.07.2019 09:29

Побиједићете, као и до сада.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стева

23.07.2019 11:55

Еко Топлана це Радојицица костати доста гласова..полазим од себе нпр..исто размисља и 80% станара моје зграде који су незадовољни гријањем и уцјенама и пријетњама Еко Топлане уз благослов Радојицица..само због тога неце гласати за њега..не дозвољавају људима у 21. Вијеку да бирају да ли це се гријати и на ста це се гријати..па то нема ни у Тунгузији.. ту види корумпираност на дјелу..волио би да није тако али се бојим да јесте..крузни токови су ок али од тога се не зиви. Народ преварен..гријање скупље..само нека се сјети ста је прицао како це појефтинити..и на то све град постао дивљи запад..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брко

23.07.2019 13:08

У БЛ, колико знам, има око 22.000 домаћинстава на градском гријању. Од тога неких 20 одсто има уграђене калориметре. Послије градње нове топлане, није дошло ни до каквог поскупљења за кориснике без калориметра, што је, дакле, 80 одсто домаћинстава. Корисници са калориметром плаћању мјесечни, фиксни дио (у просјеку око 20-так КМ), као и у СВЕ И ЈЕДНОМ ГРАДУ У ОКРУЖЕЊУ. Друго, ако си читао, а сто пута је речено, град је сваке године за мазут старој топлани давао 10 милиона КМ годишње. сада даје О КМ. Нова топлана је годину завршила у плусу од милион КМ. И ето ти одговара на питање одакле Радојичићу паре за бројне инфаструктурне пројекте које је покренуо у задње двије године. Јбт, човјече, гради се на све стране, и то захваљући парама које су до сада ишле у вјетар. И опет не ваља Радојичић? Човјек је паметан, има визију и стратегију. Деблокирао је градњу Источног транзита, направио нови мост, гради нови у Шехеру, а идуће годину и у Доцу, гради нове пут према Мотикама и Шарговцу, водовод за Мањачу, обновио Бански двор, "Паркић"... Је ли мало за двије и по године? Буди објективан и нађи сличан примјер у БиХ.

Name

Стева

23.07.2019 13:49

Нико није рекао да се не гради..рекао сам да је то ок..и треба..свака цаст..моје право је да ми се не свидја сто ми неко пријети Судом и изврсењем над мојом имовином јер нецу да се гријем на градску топлану..нецу да се гријем јер ми је гријање на струју јефтиније и мени је топлије..измисљате да се угрозава енергетска ефикасност..код мене у стану 25Ц, код комсије кога грије топлана једва 19Ц..па они који се грију на Еко Топлану угрозавају нас који се гријемо на струју..мени то све побројано смета и то је разлог засто нецу гласати за Радојицица..а њега сам заокрузивао сваки пут кад је био на некој листи..ниста друго..да ли цовјек има право да се осјеца превареним..е тако се осјецам ја и 80% станара моје зграде..ста брига моју комсиницу пензионерку за фонтаном испред Делте..њу боли тих 20КМ сто износи 240КМ на годисњем нивоу..пензија јој 480КМ..они који наруце фласу вина која толико коста не могу да разумију да неко нема и да га то боли..

Name

Стева

23.07.2019 13:54

И није ОН направио мост и транзит и обновио Бански двор..то сам урадио ЈА и остали градјани који издвајају средства кроз порезе и таксе..њему је то посао да ради за ста прима и плату коју му опет дајем ЈА и остали градјани..а вјероватно и теби дајем плату да писес то сто писес..јер си сигурно неки ухљеб у Опстини или некој Агенцији..

Name

БРко

23.07.2019 16:07

Дакле,ако видим оно што ми је пред очима,онда сам убљеб.Ок,свако има право на мишљење. Остаје чињеница да је овај човјек за двије и по годину направио оно што многи прије њега нису.Мени довољно. А,наравно да је направио градским парама,чијим ће другим.И,да,како то прије њега није урађено? Па зато што су турали главу у пијесак,мислеци да је најбоље да не таласају. Хоцу да кажем,са неколико паметних потеза, Радојичић је у протекле двије по године направио велике ствари за овај град. Људи се цијене по оном што оставе изс себе, а не по причи. Али,ок,гласај како хоћеш.Ја знам за кога ћу,а и знам зашто ћу.

Name

Стева

23.07.2019 17:02

Па то и говорим..ти видис фонтану испред Делте..а ја видим моју комсиницу којој је неко узео 250КМ из новцаника и дао неком новопеценом тајкуну..а мислим да цемо се обојица слозити ко је и ста је битније у овој прици..свако добро

Name

Мартин

23.07.2019 17:32

Цитам ста говоре политицки аналитицари да нико из Правде за Давида не мозе бити градонацелник .Засто не мозе ако се покрет јави као политицки сегмент има нас паметних и образованих са правим дипломама колико хоцес.Уосталом и ови данас имају море савјетника.Ако градонацелник стоји у слузби градјана и стити слободу говора,кретања није уопсте теско бити градонацелник.Али ако си лопов ?

ОДГОВОРИТЕ