Banjaluka: Nikad više kandidata

Najave kandidatura za gradonačelnika Banjaluke i godinu dana prije zvanične kampanje potvrđuju da se situacija na političkoj sceni prilično „otela kontroli“, pa ove izbore rasparčane dočekuju i vlast i opozicija, smatraju analitičari.

Republika Srpska 20.07.2019 | 18:13
Banjaluka: Nikad više kandidata
Najranije do sada, već su dva imena ozvaničena u trci za lokalne izbore: prvi je karte otvorio Draško Stanivuković ispred PDP, a sada se priključio i Igor Radojičić kao kandidat vladajućeg SNSD.

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je u četvrtak da će aktuelni gradonačelnik biti kandidat te partije za istu funkciju i na izborima 2020. godine.

S obzirom na frakcije u toj stranci i kuloarske priče kako „Radojičić radi na svoju ruku“ zbog čega će navodno biti zamijenjen Vladom Đajićem, direktorom Univerzitetsko – kliničkog centra RS, Dodikova objava je mnoge iznenadila.

Pojedini analitičari smatraju ipak i da je neplanski izrečena, i to u žaru rasprave i ličnih obračuna na sednici Narodne skupštine RS, kao i da je ne trebamo uzimati zdravo za gotovo.

– To je jedna od ubjedljivijih i prvih javnih izjava, ali ne mora apsolutno ništa značiti jer smo i ranije imali izjave koje su se ticale kandidatura za određene osobe koje bi trebalo da budu premijeri, pa se ništa od toga nije desilo od toga. Jeste jedna vrsta iskoraka u javnom prostoru, ali čini mi se da je još rano i da ne treba uzeti tu izjavu kao konačnu objavu kanidature – vjeruje analitičarka Tanja Topić.

Izvjesno je, dodaje ona i da će biti više kandidata nego ranijih godina.

– Imali smo prije kandidature blokova ili više političkih partija, što onih koje su zajedno participirale u vlasti, što političkih opcija koje su predstavljale opozicioni blok. Mislim da će stranke iz Saveza za promjene odnosno pobedu, koje su ranije imale zajedničkog kanidata, sada ići sa svojim imenima, pa neće biti te razdvojenosti na blokove vlasti i opozicije – vjeruje Topićeva, koja očekuje i da će DNS ponuditi svog kanidata za Banjaluku.

Za razliku od ranijih godina, kada je bilo uobičajeno da pozicija ima jednog kandidata za načelnika ili gradonačelnika, stvari sada nisu baš toliko jasne, saglasan je i analitičar Nebojša Tojagić.

– Ove godine SNSD je najavio da će u svim opštinama ići sa svojim kandidatima, što znači da će dosadašnji koalicioni partneri DNS i SP imati mogućnost da biraju samostalno kome će dati podršku ili će objaviti svoje kandidate. Glavni odbor SP donio je odluku da svaki gradski odbor ima autnomiju u izboru čovjeka kome će pružiti podršku, a isto tako već je evidentno da će Milan Radović (DNS) biti treći kandidat za gradonačelnika – poručuje Tojagić. 

Tojagića smo pitali i koliko je realno očekivati da se u izbornu trku uključi nova partija, koju je svojevremeno najavljivao da će osnovati Davor Dragičević, otac mladića Davida, zbog čije nerazjašnjenje smrti građani i danas protestuju.

– Uobičajeno je da sve stranke koje nastaju iz pokreta, u jeku snage tog pokreta mogu pod tom socijalnom energijom napraviti određeni rezultat kao što je to slučaj sa „Dosta je bilo“ u Srbiji, pa čak i „Živim zidom“ u Hrvatskoj. Činjenica je da je „Pravda za Davida“ prije godinu dana imali veliku podršku građana u Banjaluci, sada mislim da više nije takav slučaj. Jedno je boriti se za istinu o sinu, a drugo ući u politiku, to daleko nadmašuje priču od koje su zaopravo krenuli – zaključuje on.

 I dok se izborna priča ozbiljno zahuktala, pojedine partije još ne znaju šta im je činiti za narednu 2020. godinu i i dalje istrajavaju na porukama da je prerano govoriti o tome.

U SDS su se do sada prvenstveno bavili unutarstranačkim izborima, pa će se u ovoj partiji, tek u narednom periodu ozbiljnije posvetiti svojim nastupom i kandidatima na lokalnim izborima iduće godine.

– Ima još godinu dana, nije još bilo priče ni o našim kandidatima, niti o podršci drugima, jer je neizvesno još i šta će se dešavati u PDP nakon poslednjih turbulencija – kaže naš sagovornik iz SDS.

Srećni ako pređu cenzus

Gdje su u cijeloj priči novosnovane stranke DEMOS i Poligraf?

– Sve te stranke, baš zbog gustog izbornog rezultata za gradonačelnika, će biti svakom dobro došle kao koalicioni partner, ali realno, sve ove partije, ako pređu cenzus, mogu biti srećne sa jednim odbornikom u Skupštini grada – prognozira Tojagić.

 (Srpskainfo)

Komentari / 95

Ostavite komentar
Name

MGRAD

20.07.2019 16:17

Mislim da trenutno Radojcicu nema ko da parira, jer ruku ne srce pravi sjajne rezultate u BL i to narod prepoznaje, narod ne voli praznu pricu i svi mi hocemo rezultate a bogami ima ih svuda oko nas.

ODGOVORITE
Name

Re

20.07.2019 17:21

Šta ti znaš o BL? Drži se Mrkonjića.

Name

BANJA LUKA

20.07.2019 17:22

Mislim da trenutno Radojcicu svako može da parira, jer ruku ne srce pravi katastrofalne rezultate u BL i to narod prepoznaje, narod ne voli praznu pricu i svi mi hocemo rezultate a bogami ima ih svuda oko nas.

Name

MGRAD

20.07.2019 18:08

Ma salim se, Radojcic je izjapio kao lanjski snijeg. Nema on nikakve sanse da nesto ostvari na izborima.

Name

Odgovor ovome iz Mrkonjica

20.07.2019 18:13

Vodi ga sebi u Mrkonjic ako ti je toliko dobar i molim te ne vracaj ga nikad vise u BL. Nakon Mrkonjica nek ide na primjer u Cekrcice mozda i tamo bude dobar samo ne u BL. Nadam se da si shvatiti.

Name

Radnik

20.07.2019 18:34

Radijicic je napravio katastrofslne rezultate, Eko toplane promasen projekat, pricali da ce prifit biti 7 miliona, sada u izvjestaju oto poslovanju za javnost milion friziran. Nista ne ulazu, para nema, sl. Sezona grijanja katastrofa I sami ce oni pasti. STANIVUKOVIC dobija izbore. Samo narod mora osjetiti muku, jer nas narod samo tako se budi. Sl zima katastrofa

Name

Laki

20.07.2019 18:38

Re, m.grad. Ako ga vi iz Mrkonjića hvalite znam da je korumpiran kao i vaš Tegeltija. Mrkonjićki klan uz podršku Špirića i realizatora Kaje je veliko zlo...

Name

Mrkenjić

20.07.2019 19:36

Re RE. SVAKA ti je ka Njegoševa! Seljo iz Mrkenjića priča o stanju u Banjaluci?!?!?!

Name

kuku nama sa nama

20.07.2019 21:28

A zaboravljate onaj suštinski dio izjave Miloradove,za govornicom..JOŠ KAD SE JA UMIJEŠAM (mislim na uticaj na Igorovu pobjedu)..I vidi sad budala..svi ćute i opozicija ga neće da uzme za ovu izjavu i da se na vrijeme stvar siječe u korijenu..ovako svi su prećutno čuli prijetnju ovog vola i biće kao i lani u kampanji-prjetnja i na kraju pojo vuk magare

Name

Re re

20.07.2019 21:43

Znam ja!!!Nikad BL ljepsa nije bila. Nikad.

Name

Za MGRAD

20.07.2019 22:37

Hahaha. Ovi botovi su smjesni. Pobjedice Drasko Stanivukovic. Koji rezultati! Smijurija

Name

twjkh

20.07.2019 23:15

Guglajte ovo -> Gradjevinska mafija u Banjaluci otela imovinu Ruzici Sokic

Name

Direkt

21.07.2019 22:46

Jos samo kad bi znali koji su to sjajni rezultati koje Igor Radojicic ima iza sebe, osim kruznih tokova. :)))

Name

DRAGAN MODRICA

22.07.2019 16:10

Dobro jutro Mrkoljiću, kako ste vi preuzeli B. luku svi je zaobilaze u sirokom luku....

Name

Banjalucanin

23.07.2019 09:16

Prvo, Igor pobjedjuje bez dileme. Drugo, ove pausalne izjave tzv. politickih analiticara o tijesnom rezultatu su smijesne. Svi to znaju i svi sve znaju.

Name

Igorped

23.07.2019 13:47

er. Banjaluka cezne za slobodom. Treba se boriti protiv mafije a ne podrzavati je.

Name

Pa pak komentar

23.07.2019 14:58

Znači tri slična kandidata ili sve tri tajkunska. Glasaj narode!

Name

Circle

23.07.2019 15:33

Jeb.ce ga ovi kruzni tokovi ,nikako da izadje iz njih....

Name

BL

20.07.2019 16:21

TI SI NASA NADA MILANEEEEE!

ODGOVORITE
Name

BL

22.07.2019 13:35

Stanovnici novog Borika BL ne smiju izaći na balkon sa djecom od komaraca, a vi lopovi samo se borite kako da kupite i slijedeće izbore od narodnog kreditnog budžeta, jer nikada više normalnim putem i ne možete dobiti izbore i vlast u RS.

Name

Darko

22.07.2019 18:20

Tako je drug sa Milanom Radovićem konačno u napredak!!

Name

Za Banjaluku

22.07.2019 20:27

Znate li vi koji ste doselili u Banja luku, da je u Boriku nekad bila bara tj mocvara, da se Cesma slucajno nezove Pipa, verovatno presujuju izvori, normalno da tamo ima komaraca

Name

Re

23.07.2019 14:36

Uvijek tražite face koje nisu rodom iz BLuke.Ovaj crnogorac a Milan istočnjak.

Name

Skeptik

20.07.2019 16:28

Na izborima 2004. godine kandidat opozicije je bio Buco Kragulj koji je bio favorit u odnosu na Dragoljuba Davidovića iz SNSDa. Na dan izbora, ujutru oko 9h, CIK (stranci) su se umešali u izbore i sa liste su javno suspendovali Kragulja, navodno zbog kršenja predizborne tišine ili nečega sličnog što je unijelo totalnu konfuziju među birače. Kada je opasnost prošla oko 18h, CIK (stranci) su vratili Kragulja na listu ali to opoziciji ništa nije značilo, glasači su cijeli dan mislili da je Kragulj izbrisan sa liste i svoje glasove su davali drugim kandidatima. Zašto ovo pišem? Znači, džaba jak kandidat opozicije kada stranci odlučuju o svemu.

ODGOVORITE
Name

Re

20.07.2019 17:23

Na žalost kod kandidata i u našoj politici se ne gledaju sposobnosti istih nego se ide po prijateljskoj, ili stranačkoj liniji, odnosno ja tebi, a i ti meni, što će reći obostrano korisnoj

Name

Re

20.07.2019 17:26

A što se ti nabuba gluposti, braco slatki.... Kakav Buco Kragulj, kakve gluposti. Davidović tada dobio preko 60% glasova. Buce nije bilo ni u ljeljama, a pored toga je bilo još more kandidata tada. Ne lupaj, života ti...

Name

Mia re skeptik

20.07.2019 18:17

Znači ipak do naroda je, zasto davati glas drugom kandidatu ako imaš svog, moj glas nikada nije bio na prodaju i neće biti, sa ovim komentarom sve si rekao ali o narodu

Name

Skeptik

20.07.2019 18:58

Re, nemaš pojma ili se praviš da nemaš. Visoki predstavnik je tad bio Pedi Ešdaun koji je tad sankcijama rasturao SDS. Evo malo detaljnije oko te farse: http://www.ndnv.org/2004/09/14/kandidat-poziva-na-linc-novinara/

Name

Ha ha

20.07.2019 21:45

Buco Kragulj???! Pa tad ga je zajebo Cavic i SDS. Nije imao nikako sanse bez obzira.

Name

Micko

21.07.2019 14:26

Haha Buco krojač mislio tek tako to ide

Name

Banjaluka

20.07.2019 16:45

Nazalost opozicija nema dobrog kandidata i opet ce pobjediti svako koga Dodik kandiduje- Vlado, Igor, Pera, Mika ili Zika.

ODGOVORITE
Name

Milica

20.07.2019 21:58

Draško će potući Zligora

Name

re

21.07.2019 17:31

BANJA LUKA VOLI DRAŠKA! `ALOOOOOOOOOOOOOOOOO

Name

BL

22.07.2019 18:24

Ne bude li velike mućke, Draško će sigurno pobjediti.

Name

Banjaluka rs

23.07.2019 07:26

Draško može na Petrićevcu pobjediti.

Name

BL-Tor

23.07.2019 08:20

Opozicija ima najjaceg kandidata, buduceg gradonacelnika - Draska Stanivukovica ;)

Name

posmatrac

23.07.2019 10:47

Citam ove komentare, kladim se da ima 10 dokonih ljudi koji imaju po 10 razlicitih nickova, ostavljaju komentare i kad citaju sttvarno se utripuju da je to 100 ljudi istog misljenja.. Ako nepises drugacije misljenje, odmah si bot. OK, a sta ste vi? Mozda vas ima dosta, ali ljudi koji drugacije misle nece da komentarisu jer se natovari tih 10x10 komentatora sa napadima. Ajte iskulirajte vise, kakav Drasko kakva pobjeda. Igor ce ga oduvati, pa ce biti da su izbori pokradeni.

Name

trn

20.07.2019 17:03

mene bi bilo stid biti gradonacelnik u gradu gdje ljudi ne smiju setati trgom

ODGOVORITE
Name

Ceca

20.07.2019 17:40

Normalni ljudi mogu uviek setati trgom.

Name

kiza

20.07.2019 18:20

A ko si ti crvena ceco da određuješ ko je normalan a ko nije. Ako je tako kao što kažeš onda Baja ne može šetati trgom pošto ima papirjavno objavljen, da ima psihičkih problema

Name

Ja

20.07.2019 21:46

Smijem i to tamo amo, amo tamo. Do beskonacnosti!!!

Name

Direkt

21.07.2019 22:50

Svako je normalan, dok ne talasa. :)))

Name

Re Ja

22.07.2019 23:29

Baltazar

Name

SNSD

20.07.2019 17:08

Radojicic je na primjeru imenovanja direktora Doma zdravlja BL dokazao da se Dodik u Banja Luci nista ne pita. Mile moze u selu Laktasima raditi sta hoce, ali u Banja Luci bez Igorovog dopustenja ne moze ni kafu popiti.

ODGOVORITE
Name

SNSD

20.07.2019 17:39

To da smjenjuje dobre i stare clanove SNSD kao u Domu zdravlja BL Radojčiću ne sluzi na čast. Sada je u toku osveta i pogrom članova SNSD pod upravom nove vd direktorice Nevene ciji je brat SDS žestoki

Name

Vera

20.07.2019 19:46

Re Ceca. Kad se opismeniš, javi se!

Name

Pera

20.07.2019 17:11

Za preletače ne treba glaasati, one što je snsd kupovao, nazvao ih Željka papcima, ponizila i oni ćute samo zbog ličnog interesa. Papci, dobro ih je Željka nazvala, to je najbolje što je Željka uradila u politici. Ona frflja bez veze ali jedino dobro što je uradila je to što je kumovala papcima, Željka kuma papanska

ODGOVORITE
Name

Ponekad

22.07.2019 23:32

I corava koka ponekad zrno pogodi, kao i nasa Zeljkica.

Name

Manjaca

20.07.2019 17:36

Vazno je snsd kandidata nadglasati i izgurati iz trke. Ko god drugi dobro je. Ovo poligraf, ujedinjena srpska, pdp , dns..to sve prevara.

ODGOVORITE
Name

Re Manjaca

22.07.2019 13:17

A sto ti je plan, svaka ti cast. Znaci, izbaciti iz trke kandidata SNSD-a pa onda ko god dođe za gradonačelnika, nema veze. Jel' ti tako razmišljaš i gazduješ i u svojoj kući, bez ikakvog plana i logike?

Name

Hahahah

20.07.2019 17:38

Radojcic ako ima malo morala I etike, a pokazalo we dda nema, trebao bi da se povuce kao posten covjek. On je gradonacelnik BL u kojoj ljudi ne smiju stajati na trgu i traziti istinu, BL u kojoj policija bije gradjane. E moj narode ludi, tek cete vidjeti rezultate Dodikove politike, sve je prodao I nas je prodao.

ODGOVORITE
Name

Banjaluka

20.07.2019 18:49

Igora ce gurati iako mozda bude rezultat bara bara, zbog toa sto ga Zeljka nemoze vidjeti ocima.To bi bio Igorov kraj sa SNSD om.

Name

Ratko

20.07.2019 17:38

Podcjenjujete Demos,mislim da Dns nece preci cenzus.

ODGOVORITE
Name

Ratko

20.07.2019 19:38

Nije lepo da se tako predstavljas, botu jedan. Ako vec hoces uzmi npr. Ratko g. Ja se vec duze vreme javljam na ovom portalu i zelim iskazati svoje misljenje, za nekoga mozda pogresno, postujem, ali predstavljati se kao "ja", je vrhunac licemerstva. Sve komentare koje sam pisao bili su pisani ekavicom, eto dokaza da botovi kradu identitet kao i glasove. Pozdrav "posteni "imenjace", ali ja ipak mislim i navijam za to da ce pobediti Drasko.

Name

znaj

20.07.2019 21:09

Ratko pod komentarom... Stvarno si čudak, mogu ljudi upisati ime koje god hoće, kakve to ima veze s tobom?!

Name

Ratko opet

20.07.2019 21:42

Ratko, Ratko, dudlaj slatko...

Name

najbolji kandidat

20.07.2019 18:01

DRAŠKO budući gradonačelnik BANJA LUKE! treba samo sprečiti eventualnu krađu glasova, jer ovaj ljigo sa lijeve strane dijagnostičara, pokazao je Banja Luci prošle godine KO JE I ŠTA JE!

ODGOVORITE
Name

Milica

20.07.2019 22:00

Iskreno se nadam,Draško to zaslužuje

Name

Nego sta

22.07.2019 01:14

Drasko uz tebe smo,ne daj bagri da dise.

Name

Re

22.07.2019 13:19

Ljudi, smiješni ste. Volim i ja Draška, ali Dodik ga može pojesti za doručak u svakom trenutku. Na žalost, to je realnost. Dajte nekog ozbiljnijeg kandidata zaboga, inače opet izgubismo B.Luku i naredne 4 godine.

Name

BL-Tor

23.07.2019 08:22

Drasko ce ih pregaziti :-)

Name

Marko

20.07.2019 18:13

Demosu sadašnjih šest odbornika ako budu na listi obezbeđuju prolaz i cenzus za dva sigurna odbornika.

ODGOVORITE
Name

Aćić Marko

22.07.2019 12:38

DEMOS će imati pet odbornika

Name

Milan

20.07.2019 18:16

Moze biti kandidata koliko god hoce, ali opet SNSD i Igor Radojcic pobjedjuju. Lijep pozdrav

ODGOVORITE
Name

re

21.07.2019 08:08

AHHH, jel to znači da je opet na pomolu neka krađa glasova???

Name

Direkt

21.07.2019 22:55

Argument i po. Nema dalje. :)))

Name

Re re

23.07.2019 08:46

Ko gubi ima pravo da se ljuti.

Name

A

21.07.2019 08:48

Stanivuković do pobjede!

ODGOVORITE
Name

A cvijece

21.07.2019 10:18

ljuljaske, kruzni tokovi, engleska trava, aforizmi sa pogledom u nebo- nemojte ljudi, covjek se bas lijepo zaigrao...

ODGOVORITE
Name

Banjalucanin

21.07.2019 19:25

Ocekujem pobjedu,morala,buducnosti,mladosti,nade..ocekujem veliku koaliciju opozicije,nadam se padu SNSDa i njegovih malih pipaka Demosa,Ujedinjene,NDPa.....nadam se boljem sutra.....Zivio narod,dole Mile

ODGOVORITE
Name

DNS BANJA LUKA

21.07.2019 20:31

NAMA TREBA OSVJEZENJE NA POLITICKOJ SCENI, A TO JE MILAN RADOVIC. Mislim da ima velike šanse da pobjedi, jer politika koju vode i .išto mislle svojom glavom i vode politiku boljitka za srpski narod . Ovi POKRADOSE SVE, mafija Dodikova

ODGOVORITE
Name

Grujić Novo

22.07.2019 12:39

Tako je ,Dole crveni

Name

Ostoja Barašin

22.07.2019 12:40

Samo jako Milane.Konačno da i ja budem načelnik.Dole Dodik,Željka i ostali

Name

Re

22.07.2019 13:20

Nemas ti pojma ko je Milan Radović. Ko ga ne zna, skupo bi ga platio.

Name

Maja Carobnica

22.07.2019 14:42

Idemo Milane dole Snsd Demos i Marko Pavic. JA i DALIBORKA smo ti izborni stab i Boba. Al Boba vec suruje s DEMOS

Name

OPET NEKI NOVI

23.07.2019 15:41

SVJEŽI DASAK NA BALKANU!

Name

Bl

22.07.2019 08:38

Drasko je trenutno najomiljeniji politicat na sceni direktno bez oraha u djepu govori a narod to voli on je snarodom od pocetka rjesava i bori se za njih siguran pobjednik uz to Banjalucanin mi znamo ovaj put da je on nas kandidat svaka mu cast skupa sa omladinom PDP AL BORENOVIC I BUNDALO NEMAJU NAS GLAS POKAZALI SU SVOJE PRAVO LICE

ODGOVORITE
Name

Banjalučanin

22.07.2019 12:46

Ma, nema veze ko će biti kandidat. Izbore dobiva onaj ko ukrade papir za štampanje glasačkih listića iz podruma CIK-a, svi ostali nemaju šanse. A ko je najbolji kradljivac na Balkanu? Treba li ga imenovati, ili ćemo ga samo značajno pogledati?

ODGOVORITE
Name

KAKO DA NEĆE

22.07.2019 12:56

MALO SUTRA 2020 ŠTO STE BILI BILI STE ŽIVI BILI PA VIDJELI, A I PREVRŠILI STE SVAKU MJERU SVEGA ŠTO JE NAJGORE I PREMA TOME OTKUD VAM TOLIKO SAMOPOUZDANJE U VAS. 2020. BIĆE SAMO NEKO DRUGI KAKAV IGOR OD TOGA NEMA NIŠTA. STANIVUKOVIĆ 113 %.

ODGOVORITE
Name

Брод

22.07.2019 20:00

Кандидат СдС-а Стевндић ?

ODGOVORITE
Name

ZA BROD

23.07.2019 05:46

TAJ PREVRTLJIVKO NIJE NI ZAŠTA, OD NJEGA SE NE MOŽE NIŠTA OČEKIVATI. ČOVJEK PRELIVODA , ČOVJEK BEZ SVOJE JA, MA DA NE NABRAJAM VIŠE. JEDNOSTAVNO TO JE ČOVJEK OD KOGA NE MOŽEŠ OČEKIVATI NIŠTA DRUGO NEGO DA BRZINOM MUNJE PRELETI UZ ONOG KO POBIJEDI.

Name

Za Banjaluku

22.07.2019 20:24

Radojicic, Radovic ako parama kupi glasove, sa 5 miliona ce uspjet, Stanivukovic jedino ako mrtvi glasaju...

ODGOVORITE
Name

BL-Tor

23.07.2019 08:24

Stanivukovic ce pregaziti politicku mafiju :)

Name

Banjaluka mejdan

23.07.2019 07:24

Zoka Talić je nabolji za BL, sada se pokazuje da je sve bio u pravu kada je PDP u pitanju.

ODGOVORITE
Name

Re

23.07.2019 09:13

Zoka Talić papak na kvadrat.Ne piši gluposti.

Name

Re

23.07.2019 11:12

Covjek je prelivoda. Samo vlastiti interes. A i nesposoban, bezlican, bez ikakvih rezultata.

Name

gradsko_dijete

23.07.2019 08:19

Vidim da su se botovi crvene bande aktivirali, to je dobro, cim ih vidim, znam da je panika... ovaj put od Draska, ako politicka mafija ne pokrade glasove, Drasko ce ih pregaziti, samo nek se cuva, vidjeli smo primjer Vukelica i Dragicevica kako prolaze ljudi koji stanu politickoj mafiji na put.

ODGOVORITE
Name

No1

23.07.2019 09:29

Pobijedićete, kao i do sada.

ODGOVORITE
Name

Steva

23.07.2019 11:55

Eko Toplana ce Radojicica kostati dosta glasova..polazim od sebe npr..isto razmislja i 80% stanara moje zgrade koji su nezadovoljni grijanjem i ucjenama i prijetnjama Eko Toplane uz blagoslov Radojicica..samo zbog toga nece glasati za njega..ne dozvoljavaju ljudima u 21. Vijeku da biraju da li ce se grijati i na sta ce se grijati..pa to nema ni u Tunguziji.. tu vidi korumpiranost na djelu..volio bi da nije tako ali se bojim da jeste..kruzni tokovi su ok ali od toga se ne zivi. Narod prevaren..grijanje skuplje..samo neka se sjeti sta je pricao kako ce pojeftiniti..i na to sve grad postao divlji zapad..

ODGOVORITE
Name

Brko

23.07.2019 13:08

U BL, koliko znam, ima oko 22.000 domaćinstava na gradskom grijanju. Od toga nekih 20 odsto ima ugrađene kalorimetre. Poslije gradnje nove toplane, nije došlo ni do kakvog poskupljenja za korisnike bez kalorimetra, što je, dakle, 80 odsto domaćinstava. Korisnici sa kalorimetrom plaćanju mjesečni, fiksni dio (u prosjeku oko 20-tak KM), kao i u SVE I JEDNOM GRADU U OKRUŽENJU. Drugo, ako si čitao, a sto puta je rečeno, grad je svake godine za mazut staroj toplani davao 10 miliona KM godišnje. sada daje O KM. Nova toplana je godinu završila u plusu od milion KM. I eto ti odgovara na pitanje odakle Radojičiću pare za brojne infastrukturne projekte koje je pokrenuo u zadnje dvije godine. Jbt, čovječe, gradi se na sve strane, i to zahvaljući parama koje su do sada išle u vjetar. I opet ne valja Radojičić? Čovjek je pametan, ima viziju i strategiju. Deblokirao je gradnju Istočnog tranzita, napravio novi most, gradi novi u Šeheru, a iduće godinu i u Docu, gradi nove put prema Motikama i Šargovcu, vodovod za Manjaču, obnovio Banski dvor, "Parkić"... Je li malo za dvije i po godine? Budi objektivan i nađi sličan primjer u BiH.

Name

Steva

23.07.2019 13:49

Niko nije rekao da se ne gradi..rekao sam da je to ok..i treba..svaka cast..moje pravo je da mi se ne svidja sto mi neko prijeti Sudom i izvrsenjem nad mojom imovinom jer necu da se grijem na gradsku toplanu..necu da se grijem jer mi je grijanje na struju jeftinije i meni je toplije..izmisljate da se ugrozava energetska efikasnost..kod mene u stanu 25C, kod komsije koga grije toplana jedva 19C..pa oni koji se griju na Eko Toplanu ugrozavaju nas koji se grijemo na struju..meni to sve pobrojano smeta i to je razlog zasto necu glasati za Radojicica..a njega sam zaokruzivao svaki put kad je bio na nekoj listi..nista drugo..da li covjek ima pravo da se osjeca prevarenim..e tako se osjecam ja i 80% stanara moje zgrade..sta briga moju komsinicu penzionerku za fontanom ispred Delte..nju boli tih 20KM sto iznosi 240KM na godisnjem nivou..penzija joj 480KM..oni koji naruce flasu vina koja toliko kosta ne mogu da razumiju da neko nema i da ga to boli..

Name

Steva

23.07.2019 13:54

I nije ON napravio most i tranzit i obnovio Banski dvor..to sam uradio JA i ostali gradjani koji izdvajaju sredstva kroz poreze i takse..njemu je to posao da radi za sta prima i platu koju mu opet dajem JA i ostali gradjani..a vjerovatno i tebi dajem platu da pises to sto pises..jer si sigurno neki uhljeb u Opstini ili nekoj Agenciji..

Name

BRko

23.07.2019 16:07

Dakle,ako vidim ono što mi je pred očima,onda sam ubljeb.Ok,svako ima pravo na mišljenje. Ostaje činjenica da je ovaj čovjek za dvije i po godinu napravio ono što mnogi prije njega nisu.Meni dovoljno. A,naravno da je napravio gradskim parama,čijim će drugim.I,da,kako to prije njega nije urađeno? Pa zato što su turali glavu u pijesak,misleci da je najbolje da ne talasaju. Hocu da kažem,sa nekoliko pametnih poteza, Radojičić je u protekle dvije po godine napravio velike stvari za ovaj grad. Ljudi se cijene po onom što ostave izs sebe, a ne po priči. Ali,ok,glasaj kako hoćeš.Ja znam za koga ću,a i znam zašto ću.

Name

Steva

23.07.2019 17:02

Pa to i govorim..ti vidis fontanu ispred Delte..a ja vidim moju komsinicu kojoj je neko uzeo 250KM iz novcanika i dao nekom novopecenom tajkunu..a mislim da cemo se obojica sloziti ko je i sta je bitnije u ovoj prici..svako dobro

Name

Martin

23.07.2019 17:32

Citam sta govore politicki analiticari da niko iz Pravde za Davida ne moze biti gradonacelnik .Zasto ne moze ako se pokret javi kao politicki segment ima nas pametnih i obrazovanih sa pravim diplomama koliko hoces.Uostalom i ovi danas imaju more savjetnika.Ako gradonacelnik stoji u sluzbi gradjana i stiti slobodu govora,kretanja nije uopste tesko biti gradonacelnik.Ali ako si lopov ?

ODGOVORITE